ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

New York 'Wat & Hoe' Reisgids

Originele titel: Spiral Guide New York

Daniel Mangin

New York 'Wat & Hoe' Reisgids Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 305 gram
Aantal Pagina's: 206
ISBN: 90-215-5520-4
ISBN-13: 978-90-215-5520-1
Categorie: Reisgidsen
Richtprijs: € 16,95

Korte Inhoud


Het eigenzinnige, moderne, 24/7 karakter van New York raakt je direct. De stad leeft, bruist en gaat altijd door. Geef je over en laat je meevoeren in de energie van deze unieke stad. Het is fantastisch om al die bekende plekken te zien, van het Chrysler building tot het Vrijheidsbeeld en niet te vergeten de vele musea. Ondertussen herken je op elke hoek van de straat wel een scène uit een film. En als je moe bent van al het shoppen en rondstruinen, kun je heerlijk uitrusten in Central Park. Deze vernieuwde Wat & Hoe Onderweg reisgids is speciaal geschreven voor mensen die er graag op uit trekken, voor actieve reizigers met een interesse in cultuur. Het hoofdstuk Magazine laat je kennismaken met de bijzonderheden van de bestemming, aan de hand van de praktische tips kun je je vakantie of stedentrip plannen, per streek of wijk vind je een overzicht van de hoogtepunten en andere bijzondere bezienswaardigheden, en met de routes (wandelen, fietsen of met de auto) kun je meteen op pad. Compleet met adresjes om te logeren of te eten, insider tips voor verrassende activiteiten én duidelijke plattegronden en overzichtskaarten.

Wat & Hoe Onderweg', de reisgids voor een actieve en culturele vakantie maakt reizen tot een plezier!

* Inspirerende achtergrondartikelen om in de stemming te komen.

* Duidelijke indeling op kleur.

* Uitgebreide informatie over de bezienswaardigheden.

* Allerlei tips om de massa voor te blijven.

* Makkelijk te volgen tochten met gedetailleerde plattegronden en kaarten.

* Selectie van de beste restaurants, eetcafés en hotels. Winkelen, entertainment en uitgaan.

* Duidelijke kaarten bieden een totaaloverzicht van de bestemming.

Uittreksel


Blz. 30: BUDGETTOPPERS - DE STAD VOOR EEN SCHIJNTJE

New York is de duurste stad van Amerika, maar er zijn genoeg dingen te doen die je geen cent zullen kosten. Er is een groot scala aan plekken die je bezoek de moeite waard maken zonder dat ze je bankrekening aanspreken. Hier zijn een paar van de beste.

HOOGWAARDIGE KUNST VOOR EEN LAGE PRIJS

Chelsea, het belangrijkste district voor galerieën van Manhattan, is een paradijs voor wie zuinig aan doet, waar je kunst kunt bekijken terwijl je de galerieën in een oogwenk in- en weer uitloopt. Gratis snacks, of in elk geval gratis wijn, worden geserveerd bij de meeste openingstentoonstellingen op vrijdagavond. Kijk in New York of Time Out voor een overzicht.

Veel van de musea in de stad openen hun deuren voor niet-betalende bezoekers. Ga op vrijdag tussen 16 en 20 uur naar het Museum of Modern Art, als de toegang gratis is (normaal $20). Als dat je dorst naar kunst nog niet gelest heeft, ga dan door naar het Whitney Museum of American Art waar je tussen 18 en 21 uur je eigen toegangsprijs mag bepalen.

Als je op andere dagen zin hebt in cultuur, bezoek dan het Metropolitan Museum of Art in de Upper East Side; hoewel de aanbevolen toegangsprijs $20 is, zal niemand er een spier vertrekken als je er de voorkeur aan geeft niet te betalen. Op vergelijkbare wijze rekent het P.S.1 Contemporary Art Center (22-25 Jackson Avenue; www.ps1.org), een bastion van onconventionele kunst in Queens, een adviesdonatie van $5. Je zult niet de eerste zijn die dat advies van de hand doet.

FILMS AL FRESCO

Bryant Park, dat tussen 40th en 42nd Street en 5th en 6th Avenue ligt, wordt een gratis openluchtbioscoop op maandagavonden in de zomer. De voorstelgen beginnen bij het ondergaan van de zon, maar het veld is open vanaf 17 uu Wees vroeg voor een goede plek. Minder druk bezocht zijn de openluchtvoorstellingen in Riverside Park South (op woensdagavonden en in Brooklyn Bridge Park op
donderdagen (334 Furman Street, Brooklyn; www.brooklynbridge.org).

BRONX BARGAINS

De Bronx Zoo, de grootste dierentuin ter wereld, vraagt op woensdag geen entree Combineer de gorilla's en de Siberische tijgers met een bezoek aan de indrukwekkende (en nabijgelegen) New York Botanical Gardens, botanische tuinen die ook gratis toegankelijk zijn op woensdag.

GRATIS CENTRAL PARK

Het kost geen cent om rond te struinen over de 350 groene hectares grasveld van Manhattan. Maar wist je dat dat ook geldt voor de fantastische optredens die er ir zomer plaatsvinden? Een keur aan beroemde acteurs, van Meryl Street tot Denzel Washington, heeft in Central Park een optreden in een stuk van Shakespeare weggegeven. Kaarten worden uitgegeven bij de kassa van het park om 13 uur en bij het Public Theater op 425 Lafayette tussen 13 en 15 uur. Je kunt het best halverwege de ochtend (of eerder) al in de rij gaan staan om nog een kaart te bemachtigen of gebruikmaken van de virtuele rij op www.publictheater.org.

Zowel de Metropolitan Opera als de New York Philharmonic verzorgt gratis opt optredens op de Great Lawn (zie het programma op www.centralpark.com). Van midden juni tot half september zijn de beste popmusici en dansers ter wereld te zien op de Summerstage (www.summerstage.org).

DOWNTOWN-GEHEIM

De Winter Garden, heropend nadat hij in 2001 beschadigd was tijdens de World Trade Center-aanslagen, is een gratis juweeltje waar zelfs veel New Yorkers zelf eens vanaf weten. Met zijn rijzige palmbomen en gewelfde glazen plafond is de V arden een mooie, alternatieve ruimte voor tentoonstellingen en muziek-, theater en dansproducties (Versey Street en West Street, www.worldfinancialcenter.com).

Recensie

door Tsenne Kikke

De populaire 'Wat & Hoe-reisgidsenreeks' bestaat uit verschillende soorten gidsen met ruim 60 bestemmingen. Deze gidsenserie wordt uitgegeven door Kosmos Uitgevers, een onderdeel van de Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep bv.

De ‘’Wat & Hoe’reisgidsen’ vertellen u waar u moet zijn. Hier vindt u het allerbeste van een bestemming in perfect geplande dagen bijeengebracht. Daarnaast vindt u allerlei wetenswaardigheden over de leukste plekjes, de beroemdste bezienswaardigheden en andere niet te missen zaken, wát moet je zien, hóe je het moet zien en hoe je ellenlange rijen voorkomt. Een geslaagde reis gaat ook over eten en drinken, winkelen en uitgaan.

Gedetailleerde kaarten, duidelijke informatie en goede dagindelingen maken de ‘Wat & Hoe’-gidsen’ bijzonder populair bij jong en oud. In deze gidsen vindt u tevens de beste adressen – laat u verrassen door de excellente keuze van deskundigen!

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht