ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Vancouver 'Wat & Hoe' Reisgids

Originele titel: Spiral Guide Vancouver

Tim Jepson

Vancouver 'Wat & Hoe' Reisgids Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 295 gram
Aantal Pagina's: 206
ISBN: 90-215-5519-0
ISBN-13: 978-90-215-5519-5
Categorie: Reisgidsen
Richtprijs: € 16,95

Korte Inhoud


Vancouver is van oudsher een van de mooiste en meeste bruisende steden ter wereld. Sinds de Olympische Winterspelen in 2010 is de stad dynamischer en kosmopolitischer dan ooit. De stad is schitterend gelegen, je kan het hele jaar door skiën en op een paar minuten van het centrum kun je zwemmen en zonnebaden op het strand.

Deze veelzijdige en multiculturele stad verwelkomt mensen uit alle windstreken. In de stad zelf kun je genieten van de vele restaurants, het historische centrum en de moderne architectuur. Wat deze stad extra bijzonder maakt, is dat de lucht zo zuiver is en de natuur overal binnen handbereik is met de zee aan de ene kant en de bergen aan de andere kant. Je kunt er vrijwel het hele jaar skiën, beren tegenkomen en, als je geluk hebt, kijken naar de adembenemende trektocht van walvissen. Deze vernieuwde Wat & Hoe Onderweg reisgids is speciaal geschreven voor mensen die er graag opuit trekken, voor actieve reizigers met een interesse in cultuur. Het hoofdstuk Magazine laat je kennismaken met de bijzonderheden van de bestemming, aan de hand van de praktische tips kun je je vakantie of stedentrip plannen, per streek of wijk vind je een overzicht van de hoogtepunten en andere bijzondere bezienswaardigheden, en met de routes (wandelen, fietsen of met de auto) kun je meteen op pad. Compleet met adresjes om te logeren of te eten, insider tips voor verrassende activiteiten én duidelijke plattegronden en overzichtskaarten.

Wat & Hoe Onderweg', de reisgids voor een actieve en culturele vakantie maakt reizen tot een plezier!

* Inspirerende achtergrondartikelen om in de stemming te komen.

* Duidelijke indeling op kleur.

* Uitgebreide informatie over de bezienswaardigheden.

* Allerlei tips om de massa voor te blijven.

* Makkelijk te volgen tochten met gedetailleerde plattegronden en kaarten.

* Selectie van de beste restaurants, eetcafés en hotels. Winkelen, entertainment en uitgaan.

* Duidelijke kaarten bieden een totaaloverzicht van de bestemming.

Uittreksel


Blz. 6: DIT IS VANCOUVER - Stad van licht en vergezichten

Vancouver is van oudsher een van de mooiste en meest bruisende steden ter wereld. Met zijn reputatie nog eens opgevijzeld door de Olympische Winterspelen in 2010 is de stad dynamischer en kosmopolitischer dan ooit.

Het weer in Vancouver is niet altijd even best — het kan er vaak regenen maar de stad is schitterend gelegen; de lucht is er zuiver; de multiculturele samenleving verwelkomt mensen uit alle windstreken; je kunt er vrijwel het hele jaar skiën; op een paar minuten van het centrum kun je zwemmen en zonnebaden aan het strand; midden in de stad ligt het groene Stanley Park, een van de grootste parken van Noord-Amerika; en de restaurants zijn van topklasse.

Vancouver bruist

Vancouver maakt korte metten met het idee dat veel mensen van het land hebben, namelijk dat het mooi is maar saai. Een aardig land, leuke mensen, maar saai. Met zijn swingende centrum, zijn schitterende omgeving, zijn zinderende nachtleven, zijn stranden midden in de stad, zijn hippe cafés, zijn chique bars en talloze spectaculaire evenementen maakt Vancouver in een klap een eind aan alle clichés.

Maak een wandeling over Canada Place en bewonder de moderne architectuur en de prachtige haven. Kijk naar de bergen op de achtergrond, waar de inwoners van Vancouver gaan skiën en waar de faciliteiten voldoen aan de Olympische normen, en kijk dan naar de zee met alle watersporters. Of ga naar een café op Granville Island, waar je in het weekend kunt winkelen, rondslenteren of mensen kunt bekijken.

Een grote speler aan de Pacific

Door zijn ligging aan de Grote Oceaan kent Vancouver een lange geschiedenis van immigratie van Chinezen en andere Aziaten. Tegenwoordig is de Chinatown van Vancouver de op twee na grootste van Noord-Amerika, op die van New York en San Francisco na.
Ongeveer de helft van de twee miljoen inwoners is van Aziatische afkomst. Al vanaf het moment dat de Haida, een indianenstam, de kust bevolkte, is de Pacific van levensbelang voor British Columbia. Tegenwoordig woont een kwart van de wereldbevolking aan deze oceaan, die een steeds crucialere rol speelt in het sociale en economische leven van Vancouver.

Recensie

door Tsenne Kikke

De populaire 'Wat & Hoe-reisgidsenreeks' bestaat uit verschillende soorten gidsen met ruim 60 bestemmingen. Deze gidsenserie wordt uitgegeven door Kosmos Uitgevers, een onderdeel van de Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep bv.

De ‘’Wat & Hoe’' reisgidsen’ vertellen u waar u moet zijn. Hier vindt u het allerbeste van een bestemming in perfect geplande dagen bijeengebracht. Daarnaast vindt u allerlei wetenswaardigheden over de leukste plekjes, de beroemdste bezienswaardigheden en andere niet te missen zaken, wát moet je zien, hóe je het moet zien en hoe je ellenlange rijen voorkomt. Een geslaagde reis gaat ook over eten en drinken, winkelen en uitgaan.

Gedetailleerde kaarten, duidelijke informatie en goede dagindelingen maken de ‘Wat & Hoe’-gidsen’ bijzonder populair bij jong en oud. In deze gidsen vindt u tevens de beste adressen – laat u verrassen door de excellente keuze van deskundigen!

Op luxe papier gedrukt en uitvoerig geïllustreerd met kleurenfoto's, zoals we gewend zijn van de ‘Wat&Hoe reisgids.’ De teksten zijn niet al te lang en de toerist die niets wil missen en veel wil zien wordt aan het handje genomen met uitgestippelde twee- tot achtdaagse programma's in het West-Canadese Vancouver en het aansluitende gebied van de Rocky Mountains. Na inleidende hoofdstukken met onder andere praktische toeristische informatie over deze streek volgen de beschrijvingen van achtereenvolgens: Vancouver, Victoria, British Columbia, Rocky Mountains en Calgary en omgeving. Bij de bezienswaardigheden in het reisgedeelte staan verwijzingen naar de kaarten die achterin zijn opgenomen, openingstijden en of een bezienswaardigheid een hoge toegangsprijs heeft. Hotels, restaurants en bezienswaardigheden staan met details en prijzen vermeld. Tot slot nog vier wandelingen en autotochten en nog meer praktische informatie (6 pagina's). Daarna volgen enkele plattegronden en kaarten. Met register. Praktische gids, geschikt voor een eerste kennismaking met het gebied. Deze herdruk werd geactualiseerd, de spiraalband is weggevallen en de gids werd voorzien van een nieuw omslag en serienaam.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht