ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het 5:2 dieet

Originele titel: The 5:2 Diet Book

Kate Harrison

Het 5:2 dieet Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 325 gram
Aantal Pagina's: 196
ISBN: 90-215-5496-8
ISBN-13: 978-90-215-5496-9
Categorie: Voeding
Richtprijs: € 10

Korte Inhoud


Het 5:2-dieet is een revolutionair parttime dieet dat je leven compleet zal veranderen! Het is simpel, flexibel en goed voor je gezondheid en met deze gids houd je het moeiteloos vol.

Bij dit dieet kun je alles wat je lekker vindt blijven eten en toch je gewicht en gezondheid enorm verbeteren, waardoor je de kans op kanker, hart- en vaatziekten, alzheimer en diabetes type 2 sterk vermindert.

En dat alles door gewoonweg één of twee dagen per week minder te eten.Tienduizenden mannen en vrouwen gingen je al voor en met deze gids kun jij hetzelfde doen als zij.

Met behulp van dit dieet heeft journaliste en fervent jojoër Kate Harrison de strijd tegen overgewicht eindelijk gewonnen. In Het 5:2-dieet verzamelde zij tips, wetenschappelijke gegevens, recepten en verhalen van ervaringsdeskundigen.

Verander je houding ten opzichte van voedsel en word blijvend slanker en gezonder!

"Dit boek is zijn geld dubbel en dwars waard!"

Kate Harrison schrijft romans en werkte voor de BBC. Zij volgde zelf het 5:2 dieet en schreef een boek over haar succesverhaal. Zelf zegt zij daarover: "Eigenlijk schrijf ik fictie-bestsellers, maar nu een dieetboek, want ik denk dat het levens zal redden!"

Uittreksel


Blz. 9: Lieve lezer,

Zes maanden geleden zag ik een televisieprogramma dat mijn leven veranderde.

Bijna had ik deze oubollige zin niet opgeschreven. Toch is het de waarheid. Een uur voor de buis bereidde me voor op een enorme ommekeer in mijn kijk op diëten, liet me kennismaken met een opwindende nieuwe tak van de medische wetenschap — en reikte me de instrumenten aan om mijn lijf te transformeren.

Natuurlijk moest ik zelf het zware werk doen maar het programma opende de deur naar de wereld van periodiek vasten en caloriebeperking: de officiële benaming voor een benadering van gezondheid en dieet die wereldwijd veel navolging vindt. Veel aanhangers deelden hun ervaringen voor dit boek: ervaringen die je vast zullen inspireren hun voorbeeld te volgen.

Wat ik heb geleerd, geeft me het gevoel dat ik eten beheers en niet andersom. Het heeft me hoop gegeven dat ik echt iets kan doen om het risico te verkleinen op kanker, dementie en diabetes, ziekten die mijn familie zwaar getroffen hebben. Het is een leefwijze die ik wil volgen. Voor de rest van mijn leven.

De snel toenemende populariteit van deze aanpak typeert veel dieethypes. je kent ze wel. Ze lijken het wondermiddel van de maand maar raken even snel weer uit de mode.

Recensie

door Tsenne Kikke

Kate Harrison heeft ondertussen reeds een 14-tal boeken geschreven over alles en nog wat. Bij  haar 5:2 vastendieet vast je 2 dagen per week. Dat wil zeggen dat je dan zo goed als niets eet. Je mag op die dagen wel water, thee en koffie drinken en 2 kleine maaltijden nemen, bijvoorbeeld: met groenten, kip, vis, yoghurt of fruit. Per vastendag mag je maximaal 500 kilocalorieën voor vrouwen, en 600 kilocalorieën voor mannen innemen. De rest van de week mag je eten zoals je gewend bent.

Vasten is geen gemakkelijke taak, en tot nu toe zijn er geen gegevens beschikbaar over mensen die dit soort diëten ook op langere termijn kunnen volhouden. Hoewel vasten in de belangstelling staat bij wetenschappers, gebeuren de meeste studies bij dieren, en is er nog maar weinig bekend over de effecten bij de mens.

Kortom: probeer het eens uit, en laat ons daarna iets weten. Beloofd?...

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht