ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het 2 dagendieet kookboek

Originele titel: The 2 day diet cookbook

Dr. Michelle Harvie & Prof. Tony Howell

Het 2 dagendieet kookboek Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 490 gram
Aantal Pagina's: 158
ISBN: 90-215-5488-7
ISBN-13: 978-90-215-5488-4
Categorie: Voeding
Richtprijs: € 14,95

Korte Inhoud


De meeste mensen die diëten, houden dat maar moeilijk vol en gaan jojoën. Met ‘Het 2 dagendieet’is lijnen echter gemakkelijk, gezond en hoeft er niet afgezien te worden. Twee dagen strikt diëten en vijf dagen – binnen de perken – eten wat je maar wilt. Dat is het geheim van ‘Het 2 dagendieet’: het mentale aspect. Na maar twee dagen diëten, mag je alweer gewoon eten en dus is de kans dat je je opeens toch weer te buiten gaat aan slecht voedsel minimaal.

De 2-dagen dieet is het originele, klinisch bewezen 05:02 dieet om slank en gezond te worden. Het is ontwikkeld door de befaamde wetenschappers dr. Michelle Harvie en Prof. Tony Howell binnen de stichting: Genesis Breast Cancer Prevention. Het enige wat je hoeft te doen voor het bereiken van je ideale gewicht is het volgen van dit low-carb intermitterende dieet voor twee dagen per week. De rest van de week kan je gewoon normaal, maar verstandig eten!

Het is echt zo simpel, en de wetenschap bewijst het: in studies verloren volgers van ‘Het 2 dagendiee’t meer gewicht dan de mensen die continue calorie-gecontroleerde diëten volgen.  Zij verloren bijna twee keer zo veel vet, en meer centimeters rond hun taille – en ze waren meer succesvol in het behouden van dit gewichtsverlies!

‘Het 2 dagendieet’ geeft een duidelijke, veilige en eenvoudige begeleiding, plus maaltijd planners en 100 heerlijke recepten om op weg te helpen. Je zult ontdekken hoe en waarom het dieet werkt, en de vele bewezen voordelen voor de gezondheid die ermee verbonden zijn, met inbegrip van: het verminderen van het risico op kanker; verlagen van hoge bloeddruk, anti-aging effecten, en het verbeteren van het welzijn, je stemming en energie niveaus.

Dit is een unieke manier van eten die de eetlust volledig kan omscholen en verjongt het lichaam op cellulair niveau. Ten slotte kan je genieten van het eten en hoef je je nooit meer zorgen te maken over je gewicht.

Dr. Michelle Harvie is diëtiste en onderzoeker bij het Genesis Breast Cancer Prevention Centre. Haar onderzoeksresultaten werden veelvuldig gepubliceerd in vakbladen en ze won diverse prijzen. Prof Tony Howell is oncoloog en gespecialiseerd in borstkankerpreventie.

Uittreksel


Blz. 6: Het perfecte dieet voor jou

Ben je op zoek naar een veilig en grondig getest dieet waarbij je afvalt zonder na afloop weer aan te komen? Het 2-dagendieet is een gloednieuwe methode die zich al heeft bewezen. Het helpt je niet alleen af te vallen zonder later opnieuw aan te komen, maar het helpt je ook je zo goed mogelijk te beschermen tegen kanker en je gezondheid in het algemeen te bevorderen. Er zijn aanwijzingen dat het 2-dagendieet een hoge bloeddruk verlaagt en veroudering tegengaat, het algemene welzijn bevordert en zorgt voor een beter humeur en meer energie. Ook beïnvloedt het je eetlust zodanig dat je geen behoefte meer hebt aan schranspartijen en ongezond voedsel. Kortom: het leert je alleen te eten wat je lichaam echt nodig heeft zodat je afvalt zonder later weer aan te komen.

Om alle voordelen van het 2-dagendieet te ervaren hoef je niet te vasten, maaltijden over te slaan of honger te lijden. Je hoeft je alleen maar twee, bij voorkeur opeenvolgende dagen per week houden aan een koolhydraatarm en eitwitrijk dieet. De overige vijf dagen eet je zoals normaal, maar wel verstandig.

Snel resultaat

Het 2-dagendieet is ontwikkeld met als doel gewichtsverlies op de korte én de lange termijn. Het leidt snel tot resultaat: wel 2 kg vetverlies per week. Tijdens een klinisch onderzoek verloor de 2-dagendieetgroep zo'n anderhalf keer sneller vet dan de groep die een conventioneel, caloriearm zevendaags dieet volgde. Bovendien raakten de deelnemers meer vet kwijt rond de taille, de plaats waar vetopslag het schadelijkst is voor de gezondheid. Na een maand waren volgers van het 2-dagendieet gemiddeld 0,5-1,4 kg per week afgevallen, tegen gemiddeld maar 0,3-1 kg bij 7-dagenlijners.

Ook op de langere termijn lukte het onze slankelijners beter op gewicht te blijven. Bij een onderzoek bleek 70 procent het 2-dagendieet na drie maanden nog steeds te volgen, tegen maar 40 procent van de 7-dagenlijners.

Bij een ander onderzoek volgden we 2-dagenlijners twaalf tot vijftien maanden nadat ze met het dieet waren begonnen. Zij bleken niet weer te zijn aangekomen en één dieetdag per week zorgde voor een lagere, gezondere cholesterol- en insulinespiegel. Hoe we de afgelopen twaalf jaar het dieet hebben ontwikkeld en welke onderzoeken we hebben gedaan kun je lezen in ons eerste boek, Het 2-dagendieet.

Recensie

door Tsenne Kikke

Dit is dan het zoveelste dieetboek. Het 2-dagendieet is dan weer naar het schijnt gemakkelijk te volgen, gezond en het dieet waar iedereen nu over praat! Vijf dagen lekker eten, en slechts twee dagen diëten.

KLINKT DIT ALS EEN DIEET?...

^ Gevulde dragonkip met geroosterde groenten

^ Mosterdzalm met geroosterde prei, asperges en tomaten

^ Courgette gevuld met feta en zongedroogde tomaatjes

^ Lamssteaks met rucola, muntsalsa en boerenkool

^ Banoffee-taartjes en Bananen-chococake

En, als je vegetariër bent?...  Ook vegetariërs kunnen het 2-dagendieet volgen. Zorg er alleen voor dat je genoeg proteïne binnenkrijgt om een verzadigd gevoel te krijgen. Dit boek biedt vegetarische recepten en volop ideeën om de andere recepten aan te passen. Informatie over de vegetarische versie van het dieet vind je op blz. 142-145.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht