ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

London Reisgids

Originele titel: London

National Geographic

London Reisgids Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 550 gram
Aantal Pagina's: 270
ISBN: 90-215-5428-3
ISBN-13: 978-90-215-5428-0
Categorie: Reisgidsen
Richtprijs: € 21,95

Korte Inhoud


Reis door Londen onder begeleiding van National Geographic - sinds 1888 wereldwijd geroemd voor haar expedities, ontdekkingen en onderzoek. Deze exclusieve reisgids - met sublieme fotografie - neemt u mee naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. De selectie is uniek en biedt u de kans om de stad te bereizen zoals dat nog nooit met een reisgids mogelijk was.

- Uitgebreide plaatsbeschrijvingen en diepgaande achtergrondinformatie

- Speciale reportages over geschiedenis, cultuur en hedendaags leven

- Meer dan 190 prachtige kleurenfoto's

- 19 gedetailleerde plattegronden

- Uitgezette wandelingen en autotochten

- Exclusief voor deze serie vervaardigde tekeningen en dwarsdoorsnedes

- Duidelijk en eenvoudig in gebruik

- Uitgebreide praktische informatie, adressen van hotels, restaurants en winkels

Uittreksel


Blz. 7: OVER DE AUTEURS EN DE FOTOGRAAF

Louise Nicholson was 25 jaar woonachtig in Londen en vindt deze stad de spannendste stad ter wereld. Ze is kunsthistorica en journaliste en werkt voor monumentenzorg. Ze schreef 26 boeken, merendeels over Londen en India. Ze won de prijs 'best bonk of the decade' van de London Tourist Board en was finalist in de competitie voor de Thomas Cook Travel Award. Ze schreef ook de National Geographic Reisgids India. In 2001 verhuisde ze naar New York. In 2010 werd ze verkozen tot Vrouw van het jaar door de National Association of Professional Women of America. Haar website is www.louisesindia.com.

Alison Wright, een New Yorkse documentairefotografe, maakt haar leven lang al foto's waarop ze het karakter van de mensen weet vast te leggen. Ze reisde naar alle windstreken om verdwijnende culturen en bijzondere mensen te fotograferen. Haar foto's maken deel uit van de collectie van National Geographic Image en zijn verschenen in verschillende boeken en uitgaven van National Geographic. Wright ontving de Dorothea Lange Award voor documentairefotografie en won tweemaal de Lowell Thomas Travel Journalism Award. Haar memoires, Learning to Breathe: One Woman's Journey of Spirit and Survival, verschenen in 2008.

Larry Porges werkte deze reisgids bij en schreef hiervoor nieuwe artikelen en kaderteksten. Hij heeft vijf jaar in Londen gewoond en werkt momenteel als redacteur van reisgidsen voor de National Geographic Society in Washington. Hij mist Londen, vooral de London Evening Standard, Little Venice, en het gezelschap van mensen die de tekst van 'Blue is the Colour' kunnen meezingen.

De Brit Tim Jepson, die de Reiswijzer voor deze editie bijwerkte, heeft veel gereisd en schreef verschillende titels voor National Geographic. Hij woont in Notting Hill in West-Londen.

Recensie

door Tsenne Kikke

Zoals van een uitgave met de naam 'National Geographic' te verwachten is: een zeer fleurige gids vol kleurenfoto's en detailkaartjes. Daarnaast geeft het boek voor de gewone toerist nog zeer veel informatie over bezienswaardigheden, musea (met voor de belangrijkste ook een inhoudsbeschrijving), parken et cetera. Telefoonnummers en openingstijden kunnen uiteraard veranderen (al zal dit niet in grote mate gebeuren), de prijzen zijn slechts globaal met tekens aangegeven. Een praktische, gezellige gids voor de gemiddelde toerist.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht