ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Duitsland Reisgids - National Geographic

Originele titel: The National Geographic Traveler Germany

Michael Ivory en Jeremy Gray

Duitsland Reisgids - National Geographic Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 785 gram
Aantal Pagina's: 398
ISBN: 90-215-5386-4
ISBN-13: 978-90-215-5386-3
Categorie: Reisgidsen
Richtprijs: € 24,95

Korte Inhoud


Wereldwijd nemen experts van National Geographic een kijkje achter de schermen en dringen door tot de kern van de cultuur, de geschiedenis en het volk van een land. Dankzij National Geographic Reisgidsen kan hun ervaring de jouwe worden.

De reis indelen, een uitgebreide kennismaking met Duitsland, zodat je je reis op je eigen wensen en interessegebieden kunt afstemmen.

Ervaar unieke belevenissen, zoals Duits bier leren brouwen, fietsen langs de historische plekken van Berlijn en een kunstcursus volgen in München.

Insider tips van de schrijvers en fotografen van National Geographic, maar ook van plaatselijke deskundigen, over hun favoriete plekjes, praktische za¬ken en veel meer.

Wandelingen en autotochten, voorzien van duidelijke kaartjes, waar¬onder een tour langs de fonteinen in de oude binnenstad van Keulen, een romantische rondrit en een wandeltocht naar de hoogste top van het Zwarte Woud.

Excursies buiten de gebaande paden, zoals de eilanden voor de Oost¬zeekust, de middeleeuwse stadjes in het Neckardal en de prachtige meren in Mecklenburg.

Niet missen bij elk hoofdstuk vind je verwijzingen naar nadere informatie over sterk aanbevolen bezienswaardigheden en activiteiten.

Prachtige kleurenfoto's en handige kaarten maken het eenvoudig te kiezen, je reis uit te stippelen en over ai het mooiste te zien.

Uittreksel


Blz. 14: Het moderne Duitsland

De welvaart en de moderniteit van na de Tweede Wereldoorlog gaan harmonieus samen met de historische steden en dorpen, het ongelooflijke aantal kastelen, en een landschap van perfect onderhouden bouwland, dichte bossen en een rijkdom aan natuurparken en reservaten. De grote steden onderscheiden zich door vele galerieën en musea, en allerlei soorten amusement.

De bevolking

Weinig volken zijn zo gesteld op hun vaderland, hun Heimat, als de Duitsers en die uitzonderlijke erfenis wordt gekoesterd en met zorg onderhouden. De culturele faciliteiten zijn overvloedig en het is moeilijk om in dit land een vervallen gebouw te vinden. Vanuit de hele wereld komen reizigers naar Duitsland, maar de meest enthousiaste bezoekers zijn de Duitsers zelf en dat is te merken aan de uitstekende kwaliteit van de hotels, de BwB's en de restaurants.

Duitsers genieten van een gezellig samenzijn, of het nu in een ruig bierlokaal is, een wijnbar of een luidruchtige kroeg. Om de mensen echt te leren kennen, is een bezoek aan een van de talloze festivals aan te raden: de twee uitbundigste zijn'is de Fasching in München en het carnaval in Keulen (p. 158-159). Het zijn allebei kleurrijke carnavalsfeesten, zoals die in veel landen voorafgaan aan de vastentijd.

De lokale identiteit wordt op allerlei manieren onderstreept. In Duitsland zijn veel dialecten beter behouden gebleven dan in de omringende landen: de taal die gesproken wordt in de regio Nederrijn lijkt meer op Nederlands dan op het Duits dat in Beieren wordt gesproken. De media zijn doorgaans streekgebonden en concentreren zich op het nieuws dat hun lezers aangaat. Een aantal van de 1300 brouwerijen heeft landelijk naam gemaakt, maar de meeste mensen stellen zich tevreden met het plaatselijke brouwsel. Met de erfenis van de nazi's in het achterhoofd zijn veel Duitsers voorzichtig met uitbundige uitingen van nationalisme. Toch verlangen nieuwe generaties naar een bescheiden vorm van vaderlandse trots en toen het WK-voetbal in 2006 door Duitsland werd georganiseerd, wierpen de Duitsers hun reserves van zich af. Het Duitse elftal presteerde goed en dat werd zichtbaar aan het aantal vlaggen op auto's, gevels en de wangen van jeugdige fans.

Dergelijke spontane uitingen zijn echter nog niet vanzelfsprekend. Het is heel goed denkbaar dat de hang naar orde en veiligheid in het persoonlijk en het zakelijk leven is terug te voeren op de historische trauma's, toen de grenzen van het land niet eens werkelijk welomschreven waren en men gebukt ging onder een vrijwel ondraaglijk schuldgevoel. Duitsers werken hard aan hun carrière en plannen vaak vooruit tot hun pensionering. Correcte procedures zijn kenmerkend voor hun leefwijze; hun arbeidsethos is onberispelijk en kwaliteitseisen worden duidelijk omschreven en gehandhaafd.

De traditionele, repressieve waarden staan sinds enige tientallen jaren onder druk: de mate van orde en properheid neemt geleidelijk af, en de jongere generatie ontwikkelt een doelbewuste vorm van nonchalance bij wijze van protest tegen de strikte normen van de oudere generatie. Die ontwikkeling heeft van Duitsland een land van tegenstellingen gemaakt: kleine steden en dorpen worden nog altijd perfect onderhouden, terwijl in de grote steden delen van de bevolking een zekere sjofelheid aan de daggen legt.

Recensie

door Tsenne Kikke
Met deze National Geographic-reisgids in de hand, ontdekt u Duitsland op z'n best. U leest hier over grote steden als Berlijn, Frankfurt en Keulen tot natuurgebieden als het Zwarte Woud, de Eifel en Sauerland. Maar ook minder bekende bezienswaardigheden komen aan bod.

Kortom: reis doorheen Duitsland, een bestemming die veel te bieden heeft; dit, onder begeleiding van National Geographic - sinds 1888 wereldwijd geroemd voor haar expedities, ontdekkingen en onderzoek. Deze exclusieve reisgids - met sublieme fotografie - neemt u mee naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. De selectie is uniek en biedt u de kans om het land te bereizen zoals dat nog nooit met een reisgids mogelijk was.

- Uitgebreide plaatsbeschrijvingen en diepgaande achtergrondinformatie

- Speciale reportages over geschiedenis, cultuur en hedendaags leven.

- Prachtige kleurenfoto's.

- Gedetailleerde plattegronden.

- Uitgezette wandelingen en autotochten.

- Exclusief voor deze serie vervaardigde tekeningen en dwarsdoorsnedes.

- Duidelijk en eenvoudig in gebruik.

- Uitgebreide praktische informatie, adressen van hotels, restaurants en winkels.

- Uitvoering:paperback met flappen.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht