ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Singapore 'Wat & Hoe' Select Reisgids

Esther Van Veen

Singapore 'Wat & Hoe' Select Reisgids Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 240 gram
Aantal Pagina's: 190
ISBN: 90-215-5384-8
ISBN-13: 978-90-215-5384-9
Categorie: Reisgidsen
Richtprijs: € 9,95

Korte Inhoud


Singapore is een dynamische en bruisende wereldstad met de blik strak op de toekomst gericht. Futuristische wolkenkrabbers wedijveren met koloniale residenties, etnische wijken, chique winkelcentra, tropische parken, kleurrijke oosterse tradities en een ultra verfijnde fusionkeuken om de gunst van de bezoeker. Hier vind je het beste van Azië en meer. Net als bijna tweehonderd jaar geleden, toen de haven een belangrijke rol in de specerijenhandel speelde, is Singapore nog altijd een kruispunt van culturen waar Oost en West samenkomen. Hypermoderne architectuur en een ijzersterke economie maken Singapore toonaangevend, en een van de grootste succesverhalen van Azië.

Uittreksel


Blz. 10: Tijdens een bezoek aan Singapore val je van de ene verbazing in de andere en zul je je geen moment vervelen. De afgelopen jaren heeft de stad een spectaculaire transformatie ondergaan van een wat saaie, zakelijke metropool naar een futuristische en cosmopolitische wereldstad vol glamour.

Daarnaast heeft Singapore zijn etnische diversiteit stevig omarmd, waardoor de levendige multiculturele scene volop de ruimte krijgt. In fascinerende wijken als China-town, Little India en Kampong Glam waan je je in andere streken, terwijl de rest van de stad het beste van het Westen en Azië combineert. Het is er niet alleen schoon en modern, maar ook tropisch en exotisch.

Singapore draait voornamelijk op de financiële sector en op de handelsactiviteiten van een van de grootste havens ter wereld. Het is op z'n minst wonderbaarlijk en bewonderenswaardig te noemen dat de stad erin geslaagd is zonder eigen grondstoffen van betekenis tot de top van de wereld door te dringen. De handelsgeest, het arbeidsethos en de eerzucht van de multiculturele Singaporese bevolking - ontstaan door massa-immigratie in de 19e eeuw - hebben hier een grote rol in gespeeld. De stad is zeer compact van opzet en behoort tot de meest verstedelijkte gebieden ter wereld. Desalniettemin geldt Singapore als een van de leefbaarste steden van Azië, mede dankzij creatieve stadsplanning, duurzaamheid, landwinning, innovatie en prachtig aangelegde parken.

LIGGING

De stadstaat Singapore heet officieel de Republiek van Singapore. Het is het kleinste land van Zuidoost-Azië en ligt op het uiterste puntje van het Aziatische continent. Singapore bestaat uit zo'n 63 eilanden en grenst aan Maleisië en de Indonesische Riau-archipel. Het hoofdeiland, Pulau Ujong, wordt door Straat Singapore en Straat Johore van de buurlanden gescheiden. De totale oppervlakte bedraagt slechts 714 km2 op een inwonertal van meer dan 5 miljoen

BEVOLKING

De bevolking bestaat uit drie hoofdgroepen: Chinezen (74,2 %), Maleisiërs (13,4 %) en Indiërs voornamelijk Tamils (9,2 %). Daarnaast vind je er Euraziërs, Arabieren en Peranakan - nazaten van Chinese handelaren en lokale Maleisische vrouwen. In Singapore wonen ook talloze arbeidsmigranten met een Europese, Noord-Amerikaanse, Filipijnse, Indonesische en Bengaalse achtergrc (3,2 %).

RELIGIE

Singapore vormt een fascinerende caleidoscoop van religies  filosofische stromingen. Het boeddhisme wordt het meest ge tiseerd (33 %), gevolgd door het christendom (18 %), de islar (15 %), het taoïsme (11 %) en het hindoeïsme (5,1 %). Op vrij iedere straathoek staat wel een hindoetempel, moskee, kerk boeddhistisch heiligdom. Dankzij deze verscheidenheid vinde Singapore bijzonder veel kleurrijke religieuze festivals plaats.

Recensie

door Tsenne Kikke

De eigentijdse paperback van Wat & Hoe Select is de ideale reisgids voor een korte vakantie of stedentrip. Met de uitklapkaarten vind je altijd de weg en dankzij de Top 10-selectie en de beste hotspots weet je zeker dat je niets mist!

De Wat & Hoe Selectgids Singapore bevat de volgende hoofdstukken:

- Over Singapore

- Reiswijzer

- De top 10-selectie

- De beste hotspots

- Verken de stad

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht