ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

668 dingen te doen aan het water

Eveline Hagenbeek

668 dingen te doen aan het water Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 395 gram
Aantal Pagina's: 270
ISBN: 90-215-5345-7
ISBN-13: 978-90-215-5345-0
Categorie: Regionale cultuur
Richtprijs: € 15

Korte Inhoud


Nederland is nu eenmaal een waterland, maar er is zoveel meer te doen dan zwemmen, zeilen en wadlopen. Snorkelen tussen tropische vissen, romantisch dineren in een sloep of overnachten in een visserswoning, bij en rond het Nederlandse water is van alles mogelijk. In dit boek vind je voor alle provincies originele ideeën voor natte én droge activiteiten, bijzondere eet- en slaapadresjes én de beste schaatsplekken.

'668 dingen te doen aan het water' is een bladerboek met prachtige foto s en genoeg inspiratie voor een heel jaar.

Uittreksel


Bijzondere vaartochten, adrenalineverhogende wateractiviteiten, smakelijke eetadressen, gezellige terrassen en originele overnachtingsplekken aan op of in het Nederlandse water verzameld in een compacte reisgids.

De reisgids '668 dingen doen aan het water' beschrijft 668 leuke, originele uitstapjes voor alle leeftijden waarin het Nederlandse water centraal staat. Of dat nu een meer, de zee, een vijver, een beek, een rivier of kanaal is.

Doen
Relaxed, informatief en avontuurlijk. Ontspannen varen in een sloepje. Dobberen in een vreemdsoortig vaartuig zoals een klomp, waterbuggy of terrasboot. Per fluisterboot op beversafari in de Biesbosch. De zeilen hijsen van een majestueus schip. Raften, kajakken of kitesurfen in de branding van de Noordzee. Survivallen in de modder. Of kooiduiken tussen de haaien.

Eten en drinken
Van ijssalons en strandtenten tot sterrenrestaurants en alles ertussenin. Mooie terrassen, gezellige high tea-adressen, bruine scheepskroegen en smakelijke restaurants met uitzicht op onder andere de Friese meren, de Limburgse Maas en de Loosdrechtse en Vinkeveense Plassen. Maar ook varen met een picknickmand. Of nog luxer: met een eigen kok aan boord.

Slapen
Door heel Nederland kun je slapen aan het water. Vanuit je hotel, watervilla, tent, pipowagen of knusse bed & breakfast zie je de zee of kijk je uit op een meanderende rivier. Ook op het water zijn er talloze slaapplekken: slapen op een kampeervlot, op een hotel op palen boven zee, in een cruiseschip of in een gerestaureerde scheepsaak of voormalig boterscheepje in een bruisende stad is een bijzondere ervaring.

Recensie

door Tsenne Kikke
'668 dingen doen aan het water', een uitgave van Kosmos Uitgevers, is een reisgids met de leukste doe-, eet- en slaapadressen op, in en aan het water in Nederland. Varen, snorkelen, raften, peddelen, zwemmen, robben spotten, en heerlijk eten en slapen op de allermooiste plekken.

Helemaal achteraan in het boek is er een QR-code afgedrukt. Het scannen daarvan zou je toegang geven tot een gratis agenda van waterevents voor op jouw smartphone. Maar de informatie is wel minimaal. Verwacht er dus niet al te veel van, maar het vermindert geenszins de kwaliteit van de inhoud van het boek.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht