ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Andalusië 'Wat & Hoe Select' Reisgids

Sylvia Keppel

Andalusië 'Wat & Hoe Select' Reisgids Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 235 gram
Aantal Pagina's: 190
ISBN: 90-215-5336-8
ISBN-13: 978-90-215-5336-8
Categorie: Reisgidsen
Richtprijs: € 9,95

Korte Inhoud


Andalusië is een streek vol passie en verrassingen. Lunchen met je voeten in het zand, architectuur uit Duizend-en-een-nacht, kleurrijke markten en culinaire hoogstandjes. Of denk aan de schitterende koningssteden Sevilla, Granada en Córdoba vol historie, kunst en cultuur. De natuur is van een overweldigende schoonheid met de machtige Sierra Nevada als het meest zuidelijke skigebied van Europa en in Almeria de enige woestijn van het continent. En als bakermat van de flamenco en de tapascultuur kun je in Andalusië overal genieten van dans, muziek en lekker eten.

 'Wat & Hoe select' Andalusië:

•  Reiswijzer
•  De top-10-selectie: o.a Alhambra, Granada, Grotten van Nerja en Ronda.
•  Duidelijke indeling op kleur.
•  De beste hotspots: van de beste Spaanse tapasbars tot de mooiste uitzichten.
•  Op pad: Verken de stad per regio.
•  Met stadswandelingen en insider tips.
•  Uitklapkaarten.

Uittreksel


Blz. 10: Andalusië vormt het meest zuidelijke puntje van het Europese vasteland en is een opwindende en veelzijdige regio. Het is de bakermat van de flamenco, de stierengevechten, de zigeunerfeesten, de tapascultuur en de sherrybodega's. Kortom, alles wat als typisch Spaans wordt gezien.

Hier liggen Sevilla, Córdoba, Granada, Málaga en Cádiz, de indrukwekkende hoofdsteden van de gelijknamige provincies. Almeria met zijn woestijn en natuurparken ademt een Noord-Afrikaanse sfeer. De Costa del Sol aan de Middellandse Zee is een populaire zonbestemming. Daar vindt de meest verwende vakantieganger alles van zijn gading: zandstranden, palmen, moderne hotels, gourmetrestaurants, gezellige terrassen, golfbanen, casino's en jachthavens. Met Marbella als glamourbestemming voor de jetset. Aan de andere kant is er het romantische Andalusië, met prachtige dorpen in de glooiende heuvels van Las Alpujarras en de rustige zandstranden van de Costa de la Luz. Waar deze kust overgaat in de Straat van Gibraltar, ligt Tarifa, een paradijs voor windsurfers. Andalusië blijft verbazen als een van de meest veelzijdige vakantiebestemmingen.

Ligging

Andalusië is een van de autonome regio's van Spanje en ligt in het zuiden van het land. Met een oppervlakte van 87.268 km2 is het ruim twee keer zo groot als Nederland. In het noorden grenst het aan de regio's Extremadura en Castilië-La Mancha, in het oosten aan Murcia, in het zuiden aan de Middellandse Zee en Gibraltar, en in het westen aan Portugal en de Atlantische Oceaan.

De hoogste top is de Mulhacén (3.482 m) in de Sierra Nevada. De lengte van de kustlijn is zo'n 800 kilometer.

Bevolking en economie

Het inwonertal bedraagt ruim 8,3 miljoen. De hoofdstad van de regio is Sevilla, na Madrid, Barcelona en Valencia de vierde stad van Spanje. De belangrijkste inkomstenbron is het toerisme. Daarnaast speelt de landbouw, met name druiven en olijven, een belangrijke rol in de regionale economie. Ten westen van Almeria is er de plasticultura, waarbij fruit en groenten onder plastic worden gekweekt.

Toerisme

De meeste vakantiegangers gaan naar de Costa del Sol, de 300 km lange kuststrook tussen Gibraltar en Almeria. Sinds de jaren zestig heeft daar een explosieve groei van het toerisme plaatsgevonden. Met name Torremolinos en Marbella zijn populaire bestemmingen. Ten oosten van Malaga is de Costa wat rustiger, met Nerja als belangrijkste zonbestemming. Aan de Atlantische kust ligt de Costa de la Luz, waar veel minder mensen komen dan aan de Costa del Sol.

Stierengevechten

Andalusië, met name Ronda, is de bakermat van de corrida, het stierenge¬vecht. Het seizoen loopt vanaf paaszondag tot half oktober. Het stierengevecht is vaak een belangrijk onderdeel van de feria's, de dorpsfeesten. Stierenvechten is omstreden en ook in Spanje zijn er tegenstanders; in Barcelona zijn de stierengevechten sinds 2004 verboden. In Andalusië speelt de traditie van het stierengevecht nog een belangrijke rol. Love it or hate it, je komt er niet omheen.

Recensie

door Tsenne Kikke
De ‘Wat & Hoe Selectgidsen’ hebben een opvallende restyling ondergaan. Ze verschijnen voortaan als paperback in zakformaat, de omslagen zijn vernieuwd en de toplijstjes zijn verder aangescherpt. Door sfeervolle, kleurrijke foto's die 'beleving' uitstralen, zien de gidsen er fris en eigentijds uit en geven ze in één oogopslag een goed beeld van de bestemming. De selectie van hotspots maakt dit tot de ideale reisgids om een stad of streek in korte tijd te verkennen! Dit geldt dan ook voor wat Andalusië betreft: een inspirerende reisgids voor een kleine prijs..

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht