ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Tranquilista

Originele titel: Tranquilista

Kimberley Wilson

Tranquilista Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 300 gram
Aantal Pagina's: 204
ISBN: 90-215-4926-3
ISBN-13: 978-90-215-4926-2
Categorie: Lifestyle
Richtprijs: € 17,95

Korte Inhoud


Balans, geluk en schoonheid? Sociaal leven maar wel gestyled? Dat kan allemaal. De weg naar de nieuwe, verlichte levensstijl wordt in dit boek doorlopen zoals je een cupcake maakt:mixen, bakken en versieren. Een tranquilista mixt spiritualiteit, creativiteit en ondernemerschap, net zolang tot ze de juiste verhouding heeft gevonden, zodat ze haar persoonlijke doelen kan bereiken en een positieve bijdrage kan leveren aan de wereld. De topping van de cupcake staat voor het werkelijke verschil.

Uittreksel


Blz.9: Inleiding: zet de knop op kalm

'Om onvervangbaar te zijn, moet men anders zijn dan de rest.' - Coco Chanel

'Wat in hemelsnaam is een tranquilista?' vraag je je vast af. En ik ben blij dat je dat vraagt! Een tranquilista is een vrouw die haar vele verschillende kanten omarmt: ze is spiritueel (ze zoekt naar innerlijke rust), creatief (ze is stijlvol) en ondernemend (ze maakt zelf de dienst uit). Ze houdt van mode en goede doelen. Van feestjes en van bidden. Van entertainment en verlichting. Het prachtige ontwerp van een vintage gouden armband, en het verhaal erachter. Ze is jij en ze is moi. Ze heeft allerlei doelen en ze zoekt altijd naar inspiratie. O, en ze sprankelt. Letterlijk.

Toen ik mijn eerste boek schreef, Hip' Tranquil Chick: A Guide to Life on and off the Yoga Mat, verzon ik de term 'mindfully extravagant'. Ik hoopte daarmee de levensinstelling samen te vatten van meiden die aan de ene kant gek zijn op mooie spullen, zoals glimmende kroonluchters, sexy hakjes en little black dresses, en aan de andere kant aan yoga en meditatie doen, goed met het milieu omgaan en veel voor anderen overhebben. Deze twee kanten lijken misschien ver uit elkaar te liggen, maar als je ze samenvoegt geven ze alledaagse dingen een heilig randje - alsof je een doodgewoon vanillecakeje versiert met glazuur en strooisel.

En dat is precies wat ik doe met dit boek, Tranquilista. We skippen de saaie kantoortaal en het gedoe met spreadsheets, om op een heel nieuwe manier vorm te geven aan ons leven als - laten we het maar noemen - ondernemers die zoeken naar balans, geluk en schoonheid. En voor hen die (nog) geen eigen onderneming hebben: je leven is ook een 'bedrijf. Jij bepaalt wie je bent en hoe je wilt leven. Als ik het heb over een ondernemer, bedoel ik niet per se iemand die haar geld in een commercieel bedrijf stopt om winst te maken. Ik bedoel de vrouw van nu, die met haar dagelijkse bezigheden het verschil wil maken, of ze nu werkt voor een non-profitorganisatie, een veganistisch café begint of fulltimeactivist is. Ik zal je laten zien hoe je het verschil kunt maken door verlicht te leven en lol te maken op een mindful manier, bewust dus. Ik zal je ook laten zien hoe je geaard blijft in barre tijden en hoe je jouw eigen unieke weg kunt uitstippelen. Hoe je jouw stijlvolle voetafdruk op de aardbol kunt achterlaten. O, en laat ik vooral dit niet vergeten: ik laat je zien hoe je ervoor zorgt dat je plezier hebt in het leven, bij alles wat je doet.

In Tranquilista vertel ik verhalen en ideeën die zijn gebaseerd op mijn ondernemerservaringen die ik heb opgedaan sinds de 'rijpe' leeftijd van 26 jaar. Ik ben een gepassioneerd yogabeoefenaar, leider van een non-profitorganisatie, ontwerper van ecofashion en liefhebber van alles wat maar fabulous is. Ik verheug me er enorm op om die ideeën met je te delen. We gaan de verlichte manier van leven ontdekken zoals je een cupcake eet: je mixt de ingrediënten, je bakt de cakejes en je decoreert ze met ladin¬gen glazuur en hagelslag. Een tranquilista mixt spiritualiteit, creativiteit en ondernemerschap in verschillende hoeveelheden en maakt zo het perfecte deeg om haar dromen en verlangens waar te maken. Terwijl ze daarmee bezig is, beïnvloedt ze haar omgeving op een positieve manier. Ik zal de drie belangrijkste ingrediënten van de tranquilistafilosofie in dit boek uitgebreid belichten, maar laat ik er nu vast kort iets over zeggen:

Spiritualiteit staat voor naar binnen keren, groeien en iets teruggeven aan de wereld - het is een leidraad voor hoe je alles uit het leven kunt halen en bewust (mindful) kunt zijn. Wees één met de natuur. Breng je normen en waarden in de praktijk. Wees een weldoener. Wees milieubewust. Maak een altaartje. Benoem je doelen en ga ervoor. Mediteer. Maak dagelijks contact met je ziel. Analyseer je dromen. Geef vonkjes af die anderen inspireren.

Creativiteit is wat jou als individu laat stralen. Bekijk je leven als het meesterwerk van een kunstenaar. Zoek inspiratie in de gewone, al ledaagse dingen. Ga lekker doe-het-zelven. Doe eens gek. Kleed je origineel. Verwen jezelf zoveel je kunt. Kleur buiten de lijntjes, elke dag weer. Lak je nagels in de kleur Lincoln Park After Dark. Stop je vol met groente en volkorenproducten. Doe aan yoga. Hou een blog bij. Doe nog meer yoga. Organiseer onvergetelijke feestjes voor een goed doel. Wees je unieke, zalige zelf, in woord, daad en gedachte.

Ondernemerschap gaat over het creëren van jouw speciale plek op deze wereld. Zoek uit hoe jij je stempel kunt drukken, of je nou een eigen bedrijf begint, thuisblijft bij de kinderen of voor een miljoenenbusiness werkt. Wees vernieuwend. Doe dingen die jou uniek maken. Werk aan zinvolle relaties. Leer anderen iets. Spaar voor je oude dag. Wees je eigen merk. Meld je aan op netwerksites. Word ergens expert in. Kweek biologische groente. Zorg voor afwisseling. Deel je tijd goed in en gebruik je energie slim. Zorg dat je de wereld iets moois nalaat. Kies bewust wat jij wilt bijdragen.

Als je de drie ingrediënten (spiritualiteit, creativiteit en ondernemerschap) volgens jouw unieke formule mixt, krijg je een sprankelend leven. Dan maak je het verschil, geef je anderen kracht en ontwikkel je je verder dan je ooit had durven dromen. In Tranquilista krijg je hapjes inspiratie in acht sensationele, overzichtelijke hoofdstukken. Je kunt ze het best op volgorde lezen, maar als je zin hebt om vast door te bladeren naar een supersexy onderwerp verderop in het boek, voel je dan niet schuldig en ga ervoor. Maar weet wel dat het boek begint met de basis en dat elk hoofdstuk voortborduurt op het vorige. Het is dus wel zo slim om de hoofdstukken die je hebt overgeslagen nog even door te lezen voor je het boek ergens achter in je boekenkast legt. O, en let op de kadertjes met verwijzingen naar andere boeken en websites. Die kun je raadplegen als je ergens meer over wilt weten of jezelf nog verder wilt ontwikkelen.

Dit boek zit boordevol kostbare ideeën die je leven zullen veranderen. Oké, dat klinkt wat dramatisch, maar wie houdt er niet van een beetje drama op z'n tijd? Trek je comfy fluwelen huispak aan, zet Carla Bruni op shuffle, houd je roze gekafte dagboek bij de hand, ga lekker achteroverliggen op je chaise longue, zet een kopje thee klaar (of een flûte Veuve Cliquot) en maak je op voor een verlichte én extravagante reis.

Recensie

door Tsenne Kikke
'Een tranquilista is een vrouw die haar vele verschillende kanten omarmt: ze is spiritueel (ze zoekt naar innerlijke rust), creatief (ze is stijlvol) en ondernemend (ze maakt zelf de dienst uit)', aldus de inleiding van deze spirituele lifestylegids voor jonge vrouwen. Gebaseerd op haar persoonlijke ervaringen als onderneemster, leidster van een non-profitorganisatie, yogabeoefenares, ontwerpster van ecofashion en liefhebster van alles wat maar 'fabulous' is, beschrijft de Amerikaanse auteur haar tips en ideeën over een verlichte manier van leven. Met onder meer aandacht voor spiritualiteit en yoga, sociaal leven, een eigen bedrijf beginnen en uitbreiden, liefdadigheid en het creëren van een eigen ecostijl (kleding, accessoires, huidverzorging, huis inrichten, et cetera).

Noteer dat de auteur reeds meer dan 11 jaar yogalessen geeft en er om die reden dan ook reclame voor maakt. Misschien komt het hier en daar ietwat té Amerikaans over... toch is het een aanrader voor elk jong meisje.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht