ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

101 Romantische Reizen

Originele titel: Romantic getaways

Compilatie uit ouder materiaal

101 Romantische Reizen Type: Hardcover
Uitgever: Kosmos
Gewicht: Onbekend
Aantal Pagina's: 304
ISBN: 90-215-4921-2
ISBN-13: 978-90-215-4921-7
Categorie: Reisgidsen
Richtprijs: € 9,95

Korte Inhoud


Er zijn 101 manieren om romantische reizen te maken. Variërend van een lang weekend in een chic hotel in Parijs of Wenen, of een week in een prachtig ingerichte houseboat op Lake Dal in India tot kamperen op het eiland Queen Charlotte in Canada.Dit boek laat de meest fantastische plekken op de wereld zien en inspireert geliefden om bestemmingen te ontdekken waar ze van de omgeving en van elkaar kunnen genieten.

Uittreksel


Blz. 6: Niemand kan zonder romantiek in het leven, maar in het drukke bestaan van vandaag de dag gaat het werk algauw voor de ontspanning. Door de zegeningen van de mobiele telefoon en de computer zijn we altijd bereikbaar, zodat onze kostbare vrije tijd belangrijker is dan ooit. Relaties moeten gekoesterd worden, en een vakantie op een romantische bestemming is een van de beste manieren om de band tussen jou en je geliefde weer aan te halen.

Een van de definities van romantiek luidt: 'iets dat mysterieus, spannend, sentimenteel of nostalgisch is, vooral in verband met een plaats'. En inderdaad, iedereen bezit wel gelukkige herinneringen aan uiteenlopende plaatsen overal ter wereld. Het kan om de plek gaan waar je je geliefde hebt ontmoet, waar je iemand ten huwelijk hebt gevraagd of een huwelijksaanzoek kreeg, waar je je wittebroodsweken hebt doorgebracht of waar je gewoon een romantisch weekendje hebt beleefd.

Iedereen heeft zo zijn eigen ideeën over een romantisch samenzijn, variërend van een lang weekend in een luxe boetiekhotel in een historische stad als Parijs of Venetië, een week in een prachtig ingerichte woonboot op Lake Dal in India, kamperen aan een meer op de Queen Charlotte Islands of een ontspannen vakantie aan een Balinees strand. Dit boek dient als gids voor een aantal schitterende piekjes overal ter wereld, waar jij en je geliefde samen volop kunnen genieten.

Of je nu besluit naar een spannende bestemming te reizen die jullie allebei nog niet kennen of je geliefde wilt meenemen naar een gebied dat voor jou heel speciaal is, het zal in elk geval voor jullie allebei een romantische herinnering worden, waarbij je nieuwe plaatsen verkent, nieuwe ervaringen opdoet en elkaar beter leert kennen. Denk je eens in hoe heerlijk het is samen de ommuurde stad Taroudant in Marokko te verkennen, met de besneeuwde Atlasbergen op de achtergrond, of in een intieme bar in Lissabon naar de fado te luisteren. Je kunt ook door het oude Charleston met zijn schitterende koloniale architectuur dwalen of je verbazen over de honderden historische tempels in Kyoto. Of misschien heb je gewoon zin in een weekendje Schotland, waar je in Loch Fyne in een schitterende omgeving verse oesters kunt proeven.

Als je tijd beperkt is, kun je een van de vele prachtige bestemmingen kiezen die ook voor een paar dagen de moeite waard zijn, maar je vindt in dit boek ook afgelegen exotische plaatsen waar je met gemak een paar weken of langer kunt doorbrengen. Binnen een paar dagen kun je op de Malediven aan het strand liggen, op de Filippijnen snorkelen of op de drukke kerstmarkt van Praag rondlopen, waar je glühwein drinkt om de kou te verdrijven of misschien ergens op IJsland hand in hand staan, terwijl je met open mond naar het noorderlicht staart... Waar wacht je nog op?

Recensie

door Tsenne Kikke
'101 Romantische Reizen' is een boekje van 12 cm op 15,5 cm met harde kaft en 300 bladzijden dik. Het lijkt op een doosje en voelt ook zo aan. Zoals de titel het ook verraadt, bevat het 101 glorieuze ideeën met betrekking tot een romantisch reisje, zowel kortbij als ver weg. Bij het lezen, trek je als het ware naar alle continenten, op zoek naar romantische bestemmingen.

Een paar voorbeelden? De Victoriawatervallen in Zambia, het Cape Breton eiland in Canada, de archipel van Rangiroa in Frans-Polynesië, Seven Mile Beach op de Kaaimaneilanden, de stad Srinagar in India. Naast een prachtige foto krijg je een algemene tekst over die bestemming en wat je zeker niet mag missen. Anders gezegd: niet alleen de foto's zijn erg mooi, ook de verhalen erbij zijn duidelijk en verhelderend.

Bij de vele geselecteerde eilanden weet je wellicht wel waarom het tot de selectie van romantische bestemmingen behoort. Een boekje om elk jaar eens af en toe er erbij te pakken en door te bladeren om inspiratie op te doen voor een volgende vakantie, en je krijgt er direct een goed gevoel van.

Het is in elk geval een leuk cadeautje en voor de romantiek zal je toch grotendeels zelf moeten zorgen. Een koele kikker op een romantisch eiland blijft een koele kikker, nietwaar? Toegegeven: de meeste koele kikkers blijven gewoonweg thuis, maar kunnen tóch van dit boekje genieten, misschien.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht