ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

99 tv-klassiekers voor mensen met haast

Originele titel: 99 Classic TV-series for people in a hurry

Thomas Wengelewski

99 tv-klassiekers voor mensen met haast Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 285 gram
Aantal Pagina's: 204
ISBN: 90-215-4892-5
ISBN-13: 978-90-215-4892-0
Categorie: Weetjes allerlei
Richtprijs: € 10

Korte Inhoud


Dit boek biedt uitkomst voor iedereen met haast of voor wie graag de dramaseries waar hij aan verslaafd was opnieuw beleeft! Het beschrijft beroemde tv-series als: Miami Vice, Star Trek, The Simpsons, Lassie, Twin Peaks, Dynasty, Starsky and Hutch, E.R., All in the Family, Neighbours, Friends, Beverly Hills 90210, Dallas, The X-Files, Married with Children, MASH, Desperate Housewives, Sex and the City, 24, Lost en 79 andere klassiekers in vier slimme en grappige graphics per serie.

Uittreksel


Wegens het feit dat er in het boek enkel en alleen illustraties in afgedrukt staan, konden we er geen uittreksel aan toevoegen.

Recensie

door Tsenne Kikke
Thomas Wengelewski is freelanceschrijver en werkzaam in de uitgeverij die het boek in Amerika uitgaf. Hij woont in New York. Henrik Lange maakte de illustraties.

'99 tv-klassiekers voor mensen met haast' pretendeert een komische bundel cartoons te zijn voor wie verslaafd is aan bepaalde tv-series, deze dolgraag zou willen herbekijken, maar hier spijtig genoeg geen tijd voor heeft.

Ik trachtte al onmiddellijk 'The Big Bang Theory' te gaan opzoeken, maar vond er niets over. Oké, dan maar gelukkig zijn met hetgeen er wél instaat.

'99 tv-klassiekers voor mensen met haast' bevat 99 cartoons, elk bestaande uit vier prentjes waarin Thomas Wengelewski in het kort de levensloop van een serie samenvat, eindigend met een quasikomische punchline. Zelfs een serie als ER die vijftien jaar gelopen heeft, blijkt in vier prentjes samenvatbaar. Althans, dat beoogt Thomas Wengelewski. Alleen is zijn uitvoering minder succesvol. Het 'voor mensen met haast'-concept toepassen op films van twee uur lijkt ons doenbaar, maar als je honderden verhaallijnen hebt, blijkt - om die te concentreren in vier prentjes - ook voor Thomas Wengelewski een brug te ver.

Voor elke geslaagde grap wordt de bal bij de tien volgende series volkomen mis geslagen, met ongrappige, inhoudelijk zinloze cartoons tot gevolg. Ook zijn deze cartoons vaak dusdanig geschreven dat enkel fans van de serie de would be-clou überhaupt kunnen begrijpen - en, het is maar de vraag in hoeverre zij het zullen appreciëren dat 'hun' serie zo naast de kwestie geïnterpreteerd wordt...
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht