ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het Schaduw Effect

Originele titel: The Shadow Effect

Deepak Chopra, Debbie Ford, Marianne Williamson

Het Schaduw Effect Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: Onbekend
Aantal Pagina's: 225
ISBN: 90-215-4845-3
ISBN-13: 978-90-215-4845-6
Categorie: Jeugdtrauma's & ontlading
Richtprijs: € 17,95

Korte Inhoud


Onze schaduw is de persoon die we liever niet willen zijn', een uitspraak van de psycholoog Carl Gustav Jung die precies zegt wat het is. Iedere mens heeft een schaduw, die bestaat uit al die kanten van jezelf die je verbergt, ontkent of onderdrukt. Maar deze schaduw kan onverwacht naar buiten komen en je een klap in je gezicht geven. Of loop je het risico iets te doen waar je later spijt van krijgt? Het boek Het Schaduw Effect leert je je schaduw te omarmen en te gebruiken.

Het Schaduw Effect is een unieke samenwerking van drie topauteurs: Deepak Chopra, Debbie Ford en Marianne Williamson hebben de handen ineengeslagen om hun kennis te delen en de schaduw te belichten, ieder vanuit hun eigen invalshoek.

Psychologe en ex-verslaafde Debbie Ford weet uit eigen ervaring hoe leeg, emotieloos en ongelukkig je kunt worden door jarenlang je schaduwzijde te verbergen. Terwijl arts en spiritueel leidsman Deepak Chopra maar al te vaak ziet hoe de verwoestende individuele energie die daardoor ontstaat, zijn weerslag heeft op de hele samenleving. Marianne Williamson benadrukt de kracht van het bidden en boete doen, de vergeving en de liefde. Alle drie nemen ze een deel voor hun rekening in dit oprechte en unieke handboek dat je van duisternis, via vrede en harmonie weer naar het licht brengt.

De grondgedachte van Het Schaduw Effect is dat iedereen als goed en totaal mens ter wereld komt, aan wie je dus niets hoeft te veranderen. Toch verander je, door bijvoorbeeld verwarrende gedachten, emoties en driften. Je stopt ze weg omdat je ze niet begrijpt, je ervoor schaamt of er bang voor bent. Innerlijk en uiterlijk raken steeds meer uit evenwicht, totdat je niet meer weet wie je bent en je schaduw overheerst. Met treffende voorbeelden van onder andere Osama bin Laden, Tiger Woods en Britney Spears. Omarm je schaduw en maak er je kracht van. dan gaat het licht vanzelf weer aan!

Uittreksel


Recensie

door Tsenne Kikke

Het boek krijgt extra verdieping door de apart verkrijgbare dvd The Shadow Effect.
 

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht