ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Spirituele partners

Originele titel: Spiritual Partnership

Gary Zukav

Spirituele partners Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 400 gram
Aantal Pagina's: 296
ISBN: 90-215-4840-2
ISBN-13: 978-90-215-4840-1
Categorie: Spiritualiteit
Richtprijs: € 19,95

Korte Inhoud


Nu de wereld om ons heen verandert, is er ook sprake van een nieuwe dynamiek tussen én in mensen. Een spirituele relatie is een relatie met mensen die op dezelfde manier voelen als jij. Het is een relatie tussen gelijken met spirituele groei als doel. Het gaat hier dus niet alleen om getrouwde stellen, je kunt met iedere gelijke een spirituele relatie aangaan. Gary Zukav levert daarvoor de voorbeelden een praktische begeleiding, inclusief een aantal richtlijnen die je scherp houden.

- Door de toenemende persoonlijke en spirituele groei krijgen al onze nieuwe relaties meer verdieping dan ooit. Dit proces is niet meer te ontkennen, en Zukav leert ons nieuwe manieren om hiermee om te gaan, ervan te leren en te groeien. Haal het beste uit jezelf en de ander in deze nieuwe tijd.

"Wat je ook beschouwt als je pad, het is spiritueel als je interacties zijn gericht op meer gevoel en liefde." - Gary Zukav

Gary Zukav is de auteur van verschillende boeken, waaronder de internationale bestseller Zetel van de ziel. Hij is afgestudeerd aan de universiteit van Harvard en woont in Californië. Zijn zachtaardigheid, humor en wijsheid maken hem zeer geliefd bij het kijkerspubliek van The Oprah Winfrey Show.

Uittreksel


Blz. 9: Verandering, mogelijkheden, authentieke macht

Dit boek gaat over verandering. De grootste verandering die je je maar kunt voorstellen of mogelijk lijkt, omvattender dan de ontdekking van vuur, de uitvinding van het wiel, de totstandkoming wan naties en de krachtige invloed van wetenschap. Groter dan alles uit het verleden en zo omvangrijk dat het niet mogelijk is om te voorspellen wat erna komt en wanneer dat komt.

Dit boek gaat over mogelijkheden. Ervaringen, inzichten, motivaties en scheppingen die wij ons nog maar kort geleden niet konden voorstellen, trekken nu aan ons, tonen ons nieuwe bestemmingen en nog meer mogelijkheden. Alles is nieuw en maagdelijk, als een blanco vel papier dat op woorden wacht, een doek dat de kwast uitnodigt de eerste streek te zetten. In het verleden hebben anderen een glimp van die nieuwe mogelijkheden opgevangen, en soms ook onderzocht, maar nu begint iedereen die te zien of te voelen. Wij zijn een grenslijn overgestoken en terugkeer is uitgesloten. We moeten wel doorgaan.

Dit is een ware verrassing, omdat wij en onze voorouders konden overleven dankzij de oude macht. Zoals een goed medicijn plotseling kan bederven, is ook oude macht vergif geworden. Wij gebruikten het om in leven te blijven. Nu moeten wij ervan afblijven om gezond te blijven. Een nieuw soort macht - authentieke macht - is het nieuwe medicijn geworden, en wij hebben het nodig om gezond, koesterend en heel te worden.

Veranderingen, mogelijkheden en macht die eerst onvoorstelbaar waren, hervormen de gehele menselijke ervaring. Nieuwe waarden, doelen en intenties schieten op als grassprieten in de lente. Dit gras groeit snel en waar het groeit, ontstaat schoonheid. En met het gras komen veel bloemen en grote bossen. Op nieuwe en verrassende manieren ontstaat er een nieuwe en verrassende wereld. Wij zijn allemaal leerlingen van een nieuwe school, ontdekkers van een nieuw gebied en pioniers van een nieuwe menselijke ervaring.

Deze transformatie is compleet nieuw en bestaat uit twee delen, die wij Proces A en Proces B zouden kunnen noemen. Niemand hoeft iets te doen om Proces A in gang te zetten. Proces A speelt zich in miljoenen mensen af en over niet al te lange tijd in iedereen. Proces B is een ander verhaal. Daarvoor moet je kiezen. Sterker nog, tenzij je voor Proces B kiest, zal het zich niet in je voltrekken. Zelfs als anderen ervoor kiezen dat Proces B zich in hen gaat afspelen, zal dat niet automatisch ook in jou gebeuren, tenzij je ervoor kiest. Samenvattend: 1. Proces A voltrekt zich in iedereen, of zal dat binnenkort gaan doen, en niemand kan daar iets tegen doen. 2. Proces B voltrekt zich alleen in mensen die daarvoor kiezen; een ander kan dat niet voor hen doen en zij kunnen het niet bij een ander bewerkstelligen.

Wij zullen Proces A en Proces B nader beschrijven. Proces A is de uitbreiding van de menselijke waarneming, zodat die verder gaat dan zien, horen, proeven, aanraken en ruiken. Dit is een grootse zaak. Proces A is zelf zien dat de wereld groter is - veel groter dan je dacht, en ook anders dan je je had kunnen voorstellen. Voordat Proces A in gang wordt gezet, is je waarneming van de wereld beperkt tot wat je vijf zintuigen je daarover vertellen. Nadat Proces A in gang is gezet, vertellen je vijf zintuigen je nog steeds over de wereld, én ervaar je meer. Het is dikwijls moeilijk om mensen die Proces A nog niet hebben ervaren duidelijk te maken wat dat 'meer' is. Maar eigenlijk hebben miljoenen mensen Proces A al ervaren of ervaren het, maar beseffen het nog niet.

Proces A stelt je in staat om dingen over anderen te weten die je vijf zintuigen je niet kunnen vertellen, bijvoorbeeld dat iemand op het punt staat je te bellen, dat je dochter die in een andere stad woont een ongeluk heeft gehad, dat een grootouder op sterven ligt, dat je niet van je auto gebruik moet maken voordat je de remmen van je auto hebt nagekeken, enzovoorts. Met andere woorden, Proces A gaat over menselijke intuïtie. Proces A stelt je in staat om jezelf op een nieuwe manier te ervaren, bijvoorbeeld als meer dan slechts je geest en je lichaam. Proces A stelt je in staat om op onverwachte wijze betekenis op te pikken, bijvoorbeeld weten dat alles goed is, of een gevoel van verbinding met een vreemde. Proces A stelt je in staat om vanuit een onpersoonlijk perspectief te kijken. Vanuit dat perspectief zullen al je ervaringen - zelfs de pijnlijkste - bijdragen aan je eigen spirituele ontwikkeling en die van de mensen om je heen. Zij geven wat je nodig hebt om de kracht, het mededogen en de wijsheid te ontwikkelen waarmee je kunt geven waartoe je bestemd bent.

Proces A is een vergroot bewustzijn dat niet alleen het waarnemingssysteem van de vijf zintuigen omvat, maar ook een tweede systeem dat intelligentie, mededogen en wijsheid opmerkt, zaken die wel werkelijk maar niet materieel zijn. Dit systeem stelt je in staat om de niet-materiële werkelijkheid op vele manieren te ervaren, waaronder de zoeven genoemde. Proces A betreft de waarneming met behulp van meerdere zintuigen. Dit is een grote omvorming van het menselijke bewustzijn, die op dit moment door de mensheid heen trekt. Binnen enkele generaties zal iedereen multizintuiglijk zijn. Mensen zullen niet alleen het terrein van de ruimte, tijd, materie en dualiteit ervaren dat voor de meesten sinds het ontstaan van de mensheid de totaalervaring was, maar ook immateriële terreinen en processen die ons beïnvloeden en die wij beïnvloeden.

En zo komen wij bij Proces B. Proces B gaat verder met de nieuwe mogelijkheden die met Proces A in je leven komen. Multizintuiglijke waarneming (Proces A) verandert je waarneming, maar jóú niet. Het laat je dingen zien die je eerder niet kon zien, maar het zet je er niet toe aan om gebruik te maken van je nieuwe kennis. Het werpt licht op dynamiek die je niet kon zien, dynamiek die je kunt aanwenden om je leven en wereld blijvend te verbeteren, maar het geeft je geen zetje om deze ook toe te passen. Het onthult je je scheppende kracht, maar laat je niet in wijsheid scheppen.

Recensie

door Tsenne Kikke
Gary Zukav, schrijver van, onder andere "Zetel van de Ziel" schrijft over spiritueel partnerschap. Hij stelt dat spirituele partners duidelijk beseffen dat de reden van hun samenzijn te maken heeft met de ontwikkeling van hun ziel. Daarom is de dynamiek van hen een andere dan die tussen gewone echtgenoten voor wie de constante evolutie van de ziel geen deel uitmaakt van de structurele huwelijksdynamiek. Spiritueel partnerschap kenmerkt zich voornamelijk in Voltooiing. De partners vullen elkaar aan.

Door elkaar te voltooien wordt het geheel groter dan de som der delen: de twee scheppen drie en die derde is een zeer sterke kracht, de kracht van licht en liefde op een uitzonderlijk zuiver niveau. Deze kracht is de onweerstaanbare drang tot vereniging, die actief is in iedere geschapen vorm van enkele atomen tot hele zonnestelsels. In menselijke wezens manifesteert die kracht zich in seksuele gedrevenheid.

Het menselijk seksuele verlangen is het antwoord op de roep van de ziel zich met de andere ziel te verenigen, waarbij het lichaam als instrument fungeert. De band tussen lichaam en ziel manifesteert zich in een energiereeks die door de hele natuur heen wordt herhaald.

In menselijke seksualiteit is dat energiepatroon spanning, overgave, extase en ontspanning. De vrije doorstroming van die energie is een voorwaarde voor gezondheid en welzijn. Het samengaan van seks en liefde wijst ons de weg naar de vereniging met het goddelijke.

Spirituele partners mediteren meestal voordat ze gaan vrijen. Dit vrijen is een ervaring van Volheid - een volheid van Liefde en van het gevoel door God geliefd te zijn. Als spirituele partners vrijen is dat niet om zelf bevredigd te worden, maar om de ander te vervullen. Het is geen middel om geliefd te worden, want de mens Is Liefde.

Het is alleen zinvol een Paar te zijn als je de ander zijn/haar seksualiteit laat ontdekken door jou. Ik geloof dat iedereen in diepste wezen volmaakt en liefhebbend wil zijn en dat is het deel in de partner waarmee je in verbinding staat, als je samen vrijt.

Achter onze seksualiteit is de poort naar het onbegrensde Zelf dat we zijn, het goddelijke licht achter het gordijn van ons lichaam. Door elkaar waarachtig lief te hebben gaan we door die poort en is er geen behoefte te zoeken naar meer genot.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht