ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De tuin van maand tot maand

Modeste Herwig

De tuin van maand tot maand Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 540 gram
Aantal Pagina's: 204
ISBN: 90-215-4768-6
ISBN-13: 978-90-215-4768-8
Categorie: Natuur & tuinieren
Richtprijs: € 15

Korte Inhoud


Modeste Herwig, bestseller- auteur van Tuinieren en Wonen, heeft al meer dan 25 tuinboeken op haar naam staan. Haar boeken zijn een inspiratiebron voor talloze tuinliefhebbers en staan bekend om hun kwaliteit en originaliteit. Het onderhouden en verzorgen van de tuin roept bij veel tuinliefhebbers vragen op. Wat moet er precies wanneer gebeuren in de tuin? In deze handige tuingids worden de meeste tuinklussen per maand op een rijtje gezet. Belangrijke tuinonderwerpen zoals de aanleg van de tuin, het inplanten van een border, bemesten, snoeien, bestrijden van onkruid, vijveronderhoud en gereedschap worden uitgebreid behandeld. Daarnaast is er elke maand veel aandacht voor de opvallendste bloeiers en bladplanten.

Uittreksel


Blz. 41: Groene aanslag

Vooral na de winter is er veel algengroei te zien op de paden en terrassen in de tuin. Het ziet er niet fraai uit, bovendien kan het erg glad worden. Door de bestrating nu een keer schoon te maken, kun je de hele zomer genieten van schone tegels en klinkers. Als het warmer wordt en er meer zon is, zal nieuwe algengroei namelijk zeer beperkt zijn. Een handige manier om de algen te verwijderen is het gebruik van een hogedrukreiniger. Pas wel op dat je de voegen tussen de tegels niet uitspuit. Gebruik het apparaat niet op vlonders, de krachtige straal tast het hout namelijk aan. Gebruik hier liever een milieuvriendelijke algendoder.

Houten tuinmeubilair is in het voorjaar meestal niet meer bruin maar groen, er zit een flinke laag algen op. De beste manier om het hout weer schoon te maken, is gewoon met een stevige borstel die je in water met een klein beetje groene zeep doopt. Schrob het hout (met de nerf mee) schoon en spoel na met schoon water. Gebruik ook hier geen hogedrukreiniger, want dan raakt het hout beschadigd. Kunststof meubilair of meubels van metaal kunnen het beste met een lap schoongemaakt worden.

Recensie

door Tsenne Kikke
Een onmisbaar naslagwerk voor een jaarlang tuinplezier! Met deze hippe gids wordt tuinieren weer leuk! Alle tuinklussen zijn overzichtelijk per maand ingedeeld. Boordevol praktische informatie en handige lijstjes. Bloeikalender van de beste en mooiste tuinplanten, inclusief informatie voor de aanleg van een moestuin. Een onmisbaar naslagwerk voor de hele tuin. In het boek werden eveneens een 250-tal Illustraties en kleurenfoto's verwerkt. Actieprijs: slechts 15,- Euro!

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht