ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Babybasics

Originele titel: Your baby's First year month by month

Practical parenting Magazine

Babybasics Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: Onbekend
Aantal Pagina's: 288
ISBN: 90-215-4742-2
ISBN-13: 978-90-215-4742-8
Categorie: Ouderschap
Richtprijs: € 24,9

Korte Inhoud


Niets is zo ingrijpend als het krijgen van een kind, dat zullen alle ouders beamen! In dit zeer complete naslagwerk wordt de ontwikkeling in het eerste jaar van maand tot maand toegelicht.

Alle babybasics worden behandeld, van optillen en aankleden tot een goed ritme vinden en de overgang naar vast voedsel. De ervaringen van andere ouders maken dit boek uniek en zijn prettig herkenbaar; heel veel ouders worstelen immers met dezelfde dingen. Babybasics laat ook zien dat het belangrijk is voor ouders hun eigen dingen te blijven doen en de zorg voor hun kind te delen.

Uittreksel


Blz. 6: Voorwoord

Gelukgewenst met de (op handen zijnde) komst van de nieuwe wereldburger!

Het is een van de mooiste momenten van je leven, maar kan ook een van de meest overweldigende, haast angstaanjagende gebeurtenissen zijn die je ooit zult meemaken. Na alle praktische hulp en steun tijdens de bevalling - in het ziekenhuis of thuis - kun je het gevoel hebben dat je er helemaal alleen voor staat.

Maar het is belangrijk je te realiseren dat dat beslist niet zo is. Je wordt omringd door hulp, van vrienden en familie tot de deskundigen van het consultatiebureau, je huisarts en ook van boeken als dit.
Het is alleen maar menselijk dat je je dromen en twijfels hebt, hoge verwachtingen, angsten en gevoelens, en honderden vragen die veranderen naarmate je kleintje voor je ogen verandert en groter wordt.

Maar wat je vragen, zorgen en angsten ook mogen zijn, dit is de nuttigste handleiding die je kunt vinden. Dit boek biedt je deskundig advies, praktische tips, eigen ervaringen en uit het leven gegrepen verhalen van andere vrouwen, zodat het je echt kan helpen om je het zelfvertrouwen te geven dat je een fantastische mamma bent en dat je op zult kunnen genieten van je baby.

Gebruik het boek zoals je wilt. Je kunt het inkijken bij elke nieuwe fase met zijn nieuwe uitdagingen en dilemma's, maar je kunt het ook van het begin tot het einde doornemen, zodat je beter voorbereid bent op de dingen die komen gaan.

Het wordt een lange en opwindende reis, en dit is nog maar het begin, dus ontspan je, in de wetenschap dat je hulp onder handbereik hebt.

Ik wens jou en je kindje een echt onvergetelijk eerste jaar.

Suste Boone

Hoofdredacteur van het tijdschrift Practical Parenting

Recensie

door Tsenne Kikke
Dit complete handboek, een van de vele, geeft een helder beeld van het eerste jaar van een baby, van de eerste tijd met de pasgeboren baby totdat de baby een jaar wordt. Naast de gebruikelijke tips over verzorgen, slapen, huilen en voeding ook praktische informatie voor de ouder, waaronder uiterlijkheden van baby's die je als kersverse ouder wellicht bezorgt maken. Want is die zwelling rond de ogen van je pasgeboren kind niet iets ernstigs? Gaat dat rode vlekje in de nek nog wel weg of niet? Het antwoord op deze en vele andere vragen vind je in dit boek.

Het boek leent zich er uitermate goed voor om steeds de maand van je kind te lezen en indien je vragen hebt, kun je deze ook weer makkelijk opzoeken. Uiteraard kun je daarvoor desbetreffende maand doorbladeren, maar nog praktischer is het uitgebreide register achterin, waar je op trefwoorden alles makkelijk en snel kunt terug vinden.

Verder informatie over de band met de baby en met anderen in gezin en familie, kinderopvang en timemanagement, de gezondheid van een baby en over het leervermogen en de ontwikkeling. Met een voorwoord van de hoofdredacteur van het Britse tijdschrift 'Practical Parenting'.

Het boek is geschreven door een team van 'Practical Parenting' en bewerkt voor de Nederlandse markt. Jammer genoeg blijft toch merkbaar in het eindresultaat dat het om een vertaling gaat. Mooie kleurenfoto's, aantrekkelijke open vormgeving, dat wel. Voor iedereen die binnenkort voor het eerst papa of mama wordt is dit een geweldig naslagwerk!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht