ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Zielskinderen

Originele titel: Spirit babies

Walter Makichen

Zielskinderen Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 355 gram
Aantal Pagina's: 254
ISBN: 90-215-4584-5
ISBN-13: 978-90-215-4584-4
Categorie: Ouderschap
Richtprijs: € 18,95

Korte Inhoud


Leer je zielskinderen kennen ...

. Wel eens gehoord dat kinderen hun ouders uitzoeken? Hoe dit precies zit legt helderziende Walter Makichen in dit boek haarfijn uit .

. Toegankelijke stijl, veel praktijkvoorbeelden en duidelijke oefeningen waar iedereen met een kinderwens zelf mee aan de slag kan.

. Ook onderwerpen als adoptie, abortus, miskramen of ongewenste kinderloosheid komen uitgebreid aan bod.

. Makichen slaat de brug tussen kinderen en ouders die elkaar nog niet 'live' ontmoet hebben.

. Voor de doelgroep van 'De babyfluisteraar' van Derek Ogilvie

Een fascinerend boek dat jonge ouders inwijdt in hoe conceptie, zwangerschap en bevalling er 'van de andere kant' uitzien. De toon is die van een betrokken arts of therapeut die zeer deskundig en zonder twijfels de ouders voorlicht. Maar wat vooral verbluffend is zijn de prachtige, liefdevolle en geruststellende antwoorden van de zielskinderen. Kinderen krijgen is nog nooit zo mooi en magisch geweest...

Walter Makichen is een vooraanstaande helderziende, gevestigd in Washington, en treedt al twintig jaar in contact met nog ongeboren zielen. Zijn missie in het leven is om mensen te laten delen in deze kennis en om ze te leren om met hun zielskinderen te communiceren. 'Zielskinderen' is zijn eerste boek.

Uittreksel


Blz. 33: Wanneer we het hebben over de vitaliserende werking van een plek, over communie met de natuur of over het wiegende effect van oceaangolven, hebben we het in feite over chakra-ervaringen. Omdat ons chakrasysteem ons in staat stelt de elementaire kwaliteiten van de natuur op te nemen, kunnen natuurlijke omgevingen als een heilzame balsem voor lichaam, geest en ziel werken.

Hoe is het chakrasysteem opgebouwd?

Als helderziende heb ik de chakrasystemen van duizenden individuen gelezen of geheeld. Ze hebben allemaal bepaalde kenmerken gemeen. Zo bestaat elk chakra uit vier kegelvormige spiralen. De smalle uiteinden van deze spiralen zijn verbonden met de ruggengraat, terwijl de grote uiteinden zich vanaf het lichaam in vier richtingen uitstrekken: voor, achter, links en rechts. Met andere woorden: elk chakra bestaat uit vier dynamische spiralen die aan de ruggengraat ontspringen.

Elk chakra is tevens verbonden met een systeem van drie kanalen dat door de ruggengraat loopt. Het centrale kanaal 'koopt door het midden van de ruggengraat. In dit kanaal vinden we de universele vonk van vitale energie die `kundalini' wordt genoemd. Kundalini-energie belichaamt de elementaire krachten van schepping en vernietiging die voortdurend bezig zijn energie en materie te transformeren. Het helpt om je kundalini-energie in te denken als de kracht binnen ons die schepping inspireert. Deze energie begint aan de basis van de ruggengraat - waar het eerste chakra zich bevindt - en loopt omhoog door het midden van de ruggengraat.

Aan weerszijden van het kundalinikanaal bevinden zich twee aanvullende energiekanalen. Deze voorzien het chakrasysteem van de ruwe universele energieën van expansie en contractie, uitzetting en inkrimping. Het universum heeft een basale puls - het zet uit en krimpt, keer op keer. De twee kundalinikanalen zijn aangesloten op deze basispuls en dragen hem over op de chakra's, die deze voeding vervolgens doorgeven aan ons fysieke lichaam. Zo vormen de twee energiekanalen aan weerszijden van de ruggengraat een vitale schakel tussen ons fysieke lichaam en de universele puls die alle leven schraagt. Eenvoudig gesteld leveren deze kanalen de voeding voor onze chakra's op dezelfde manier als ons voedsel brandstof levert voor ons fysieke lichaam.

Functies van de chakra's

Elk chakra ontvangt, genereert en projecteert energie. Of we ons daar nu van bewust zijn of niet, we ervaren constant het vermogen van onze chakra's om energie te projecteren. Heb je bijvoorbeeld wel eens gemerkt dat wanneer je in een slecht humeur bent en geen zin hebt om met iemand te praten, iedereen naar je toe komt met vragen en een praatje wil maken? Waarom gebeurt dit, temeer daar je denkt dat je de boodschap 'laat me met rust' uitzendt? Het gebeurt omdat je, ook als je je er niet van bewust bent, waarschijnlijk een energie projecteert die zegt: 'Kom met me praten.' Zonder dat je het weet, zendt je tweede chakra een beeld van jou uit als een open, vriendelijk mens. Hoewel zo'n beeld in je nadeel lijkt te werken als je hunkert naar rust, sla je het op als een patroon in je tweede chakra omdat je het normaal gesproken nuttig vindt. Met andere woorden: onze chakra's kunnen bepaalde beelden, vibraties of energievormen projecteren zonder dat wij het bewust beseffen. Dit is wat mensen bedoelen wanneer ze zeggen dat iemand dubbelzinnige of verwarrende boodschappen uitzendt. Het is alleszins mogelijk dat we via onze chakra's, lichaamstaal of woorden onbewust tegenstrijdige boodschappen uitzenden.

De meesten van ons zien de beelden die we vanuit onze chakra's projecteren niet bewust. Toch reageren anderen erop. Zo projecteren sommige mensen onbewust een air van autoriteit eenvoudig als een uitvloeisel van hun rol in hun werk. Als je afdelingschef, eigen baas of directeur van een bedrijf bent, wordt er constant een beroep gedaan op je besluitvaardigheid. Je werk eist dat je een energie projecteert die zegt: 'Ik weet wat ik doe.' Gaandeweg wordt deze projectie een patroon in je chakrasysteem. Zelfs wanneer je niet op Ie werk bent, kun je merken dat anderen je niet alleen respecteren, maar verwachten dat jij alle beslissingen neemt. Dit kan zacht gezegd frustrerend zijn. Het laatste waar iemand die de hele dag knopen doorhakt misschien op zit te wachten, is nog meer beslissingen nemen. Maar het vermogen van het chakrasysteem om energie te projecteren is een van onze krachtigste vormen van non-verbale communicatie, of we ons er nu van bewust zijn of niet.

Behalve dat het energie projecteert, is het chakrasysteem ook in staat energievibraties en beelden te ontvangen. Misschien heb je wel eens meegemaakt dat je een vrije dag neemt en dan, terwijl je je thuis ontspant, een plotselinge spanning voelt die met je werk te maken heeft. Een deel van je voelt dat er iets mis is. Terwijl je je afvraagt wat er aan de hand is, gaat de telefoon. Een paniekerige collega belt je op omdat je chef het rapport niet kan vinden dat je geacht werd af te hebben. Nog voordat de telefoon ging, hebben de geagiteerde vibraties van je chef je al gewaarschuwd, en je reageert door onmiddellijk gespannen te worden. Met andere woorden: je chakrasysteem heeft de panische vibraties van je chef opgevangen, ze doorgegeven aan je energiesysteem en ze voor je lichaam vertaald.

Recensie

door Tsenne Kikke
De auteur is helderziende auralezer in Washington. Zijn eerste boek over het communiceren met ongeborenen, die in een astraal rijk van baby's zouden leven, waar zij met chanten opgeroepen kunnen worden, is vooral een verzameling blijde getuigenissen van zijn kunnen, net als zijn website. Voor $ 450 leest hij in vijftig minuten de aura van beide verlangende ouders, die wel vooraf in reïncarnatie, engelen en karmische verbindingen moeten geloven. Hij haalt energetische belemmeringen en oude angsten uit vorige levens weg, bemiddelt bij het overbrengen van boodschappen tussen de ongeborene en de potentiële opvoeders en gaat in op vragen over abortus, vruchtbaarheid en miskramen. De verstrekte informatie blijft clichématig en lijkt vaak een sociaal gewenst antwoord op de bewuste en onbewuste verlangens van de cliënt. Zijn begrip 'ongebonden baby's' is een ongewoon concept, evenals het onderscheid tussen zielskinderen (onverwekte en ongeboren kinderen) en andere kinderen. Niettemin, de visualisatieoefeningen om zelf contact te maken, kunnen heel zinvol uitpakken.

- Peter den Haring -

Zoals je in bovenstaand uittreksel hebt kunnen lezen is dit boek niet voor iedereen bestemd. Je moet zowel waarde als geloof hechten in het bestaan van chakra's, aura's, het kundalinikanaal, engelen, in individuele zielen en het nodige vertrouwen opbrengen in de auteur, die zich uitgeeft als helderziende.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht