ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het handboek voor mentalisten

Originele titel: The mentalist's handbook

Clint Marsh

Het handboek voor mentalisten Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 435 gram
Aantal Pagina's: 235
ISBN: 90-215-4400-8
ISBN-13: 978-90-215-4400-7
Categorie: Occultisme
Richtprijs: € 19,95

Korte Inhoud


Ondertitel: 'Een gids voor bezoekers van astrale en psychische dimensies'.

In de wereld van het mentalisme, de aether zijn ideeën en gevoelens net zo tastbaar als in de materiële wereld. Op het raakvlak van deze twee realiteiten creëren de mentalisten hun ongelooflijke prestaties: levitatie, telepathie, telekinese, spreken met de andere zijde.

In 'Het handboek voor mentalisten' biedt Clint Marsh stap-voor-stap-oefeningen, uitgebreide visualisatietechnieken en de gezonde dosis intuïtie en fantasie die je nodig hebt om te beginnen aan de meest fantastische reis van je leven: een reis door de onbegrensde vermogens van je eigen geest. Via eenvoudige visualisatie-oefeningen leert Marsh je om de deuren wijd open te zetten voor de aether, je astrale energie te ontdekken, het onzichtbare te zien en het ongelooflijke te geloven.

Met de schitterende zwart-witillustraties en identificatieposter van de gelauwerde kunstenaar Jeff Hoke is 'Het handboek voor mentalisten' een onmisbare gids voor iedereen die meer wil weten over de wonderlijke wereld van het mentalisme - en voor al degenen die hier ook zelf mee aan de slag willen gaan.

Uittreksel


Blz. 31: De grondbeginselen van meditatie

Meditatie is de basisvaardigheid van de aspirant-mentalist. Door ons te ontspannen en onze aandacht af te leiden van het alledaagse, kunnen we contact maken met de aetherische vlakte. Meditatie moet dagelijks worden beoefend, wil ze effectief zijn. De volgende aanwijzingen helpen je bij je eerste eenvoudige meditatie. Later zul je meer over deze vaardigheid leren.

Als dit een boek voor bodybuilders was, zouden er oefeningen in staan die je steeds moet herhalen om je spieren te versterken. Wij gaan onze 'mentale spieren' versterken, zoals een bodybuilder zijn biceps traint, door te oefenen! Je zult ontdekken dat veelvuldige meditatie op iets specifieks (in deze oefening concentreren we ons op de ademhaling) je helpt om je gedachten te ordenen en je lichaam te ontspannen. Een rustige geest en lichaam zijn essentieel voor mentalisme.

Oefening 1: Een eerste meditatie

Zoek een rustige plek waar je niet wordt gestoord. Ga in een stoel zitten of op de grond, in een comfortabele houding, maar met je rug recht. Meditatie draait om ademhaling en met een rechte rug kun je je longen maximaal uitzetten. Als je op een stoel zit, voorkom je dat je onderuitzakt door op het puntje van de stoel te gaan zitten.

Ontspan je. Concentreer je op je ademhaling. Haal langzaam en welbewust adem en ontspan je steeds dieper. Probeer alleen te denken aan de lucht die je lichaam in gaat, vult en weer verlaat. Het kan helpen om je ogen te sluiten.

Hoewel je je meditatie niet hoeft te timen, moet je je ongeveer vijf minuten op je ademhaling blijven concentreren. Zo krijg je een diepere aandacht voor je lichaam en het ademhalen zelf.

(Het vervolg hiervan vindt je op blz. 32 e.v.)

Recensie

door Tsenne Kikke
Mijn eerste indruk was niet positief. Het waarom kon ik niet onmiddellijk plaatsen. Hoogstwaarschijnlijk lag het aan de zwart-witte kaftomslag. Vooral de achterzijde ervan. Nu ben ikzelf geen voorstander van een denken dat reikt tot in het begin van onze voorouders. Ik bedoel: de prehistorische mens die in elk blad van een boom een teken herkent, en die geesten ziet door in de wolken te staren. Maar als recensent moet ik te allen tijde zo objectief mogelijk blijven en me niet laten beïnvloeden door indrukken afkomstig vanuit mijn instinctcentrum of verbeeldingswereld. Dus ben ik erin beginnen lezen ..., zo neutraal mogelijk en met een open geest.

De ondertitel 'Een gids voor bezoekers van astrale en psychische dimensies' klonk zowel veelbelovend als intrigerend, maar hoe sterk benadert het de inhoud van het boek? Om eerlijk te zijn .... het antwoord is: letterlijk. Clint Marsh leidt jou, de lezer, met veel geduld doorheen de wereld van het aetherische, een sfeer van energieën en bewustzijnsniveaus die uit verschillende lagen bestaat. Een wereld die onze wereld niet enkel en alleen transcendeert, maar ook doordringt.

Dankzij gebruikmaking van meditatie en visualisatie moedigt de auteur de lezer aan om dat nog braakliggend terrein te verkennen.

Werk het? Eerlijk gezegd heb ik natuurlijk nog niet de tijd gehad om alles uit te proberen. In elk geval is dit boek, ondanks mijn eerste 'afschuw' steengoed geschreven en vanuit mijn eigen ervaringswereld weet ik dat Clint Marsh het bij het juiste eind kan hebben. Nog beter uitgedrukt: het is geen gewoon leesboek, maar een werkboek. Lees het, doorploeg het, test alles uit, en laat me iets weten! Beloofd !?
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht