ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De Kabbala

Originele titel: The Essential Kabbalah

Daniel C. Matt

De Kabbala Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 343 gram
Aantal Pagina's: 254
ISBN: 90-215-4370-2
ISBN-13: 978-90-215-4370-3
Categorie: Magie & Kabbala
Richtprijs: € 17,5

Korte Inhoud


Kabbalisten hebben hun werk altijd beschouwd als een geheime leer, maar in navolging van beroemdheden als Madonna, Mick Jagger en Naomi Campbell wordt de kabbala vandaag gezien als een schitterende leidraad voor spirituele ontplooiing. Voor zeer velen is het bekende rode ‘kabbalistenarmbandje’ dan ook meer dan een trend. Het geeft aan dat zij de spiritualiteit van de kabbala in hun diepste wezen willen kennen en voelen, en een centrale plaats willen geven in hun eigen leven. Waar, wat is de kabbala? Daniel C. Matt schrijft helder en beknopt over de eeuwenoude studie van de symboliek van de Tora, de Hebreeuwse Bijbel. Hij ontsluit de vele lagen en mysteries die de kabbala omringen en dringt door tot de kern van de joodse mystiek. Hij geeft inzicht in belangrijke begrippen als geest, ziel, meditatie en mystieke ervaring. Dit boek is hét boek voor ietwat gevorderde kabbalisten, en voor iedereen die geïnteresseerd is in filosofie, wijsbegeerte en spiritualiteit.

Uittreksel


Blz. 13: "De kabbala, de Joodse mystieke traditie, is een kostbaar en goed bewaard geheim. Eeuwenlang hebben de symboliek, de toespelingen en de meerdere lagen van betekenis lezers gefascineerd en versteld doen staan. Ik bestudeer nu ruim vijfentwintig jaar de kabbala en mijn fascinatie is er niet minder op geworden; mijn verbijstering is niet verdwenen maar gekruid door verwondering."

Recensie

door Tsenne Kikke
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht