ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Pilates

Originele titel: Pilates

Yvonne Worth

Pilates Type: Hardcover
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 279 gram
Aantal Pagina's: 112
ISBN: 90-215-4317-6
ISBN-13: 978-90-215-4317-8
Categorie: Fitness
Richtprijs: € 12,95

Korte Inhoud


Breng weer energie in je leven!

Als je energiepeil tot een nulpunt is gedaald, helpt deze verzameling van 101 eenvoudige Pilatesoefeningen en lifestyletips je om je leven weer op te peppen en de energie te herwinnen die al helemaal verdwenen leek.

- Doe 'de plank' om de stress te vloeren
- Stimuleer je uithoudingsvermogen met 'de honderd'
- Versterk je spieren met de 'dubbele beenstretch'

Met deze makkelijke tips en oefeningen kom je weer helemaal tot jezelf.

Uittreksel


Blz. 6: Met de hectiek van het moderne leven en de voortdurende druk waaronder we leven, is het niet zo vreemd dat iedereen – zelfs de fitste, gezondste en de meest dynamische zielen onder ons – zijn energieniveau zo af en toe voelt verslappen en wel wat hulp kan gebruiken om de dag door te komen.

De oefenmethode van Pilates is het perfecte tegenwicht in ons veeleisende leven: de lichte, effectieve bewegingen doen spanningen verdwijnen, gaan de effecten van stress tegen, verbeteren de ademhaling en houding, versterken de spiertonus, bevorderen de lenigheid en herstellen de algehele vitaliteit.

In dit boek, dat is gebaseerd op de Pilates-methode, kun je lezen hoe je het huppeltje in je loop terugkrijgt, hoe je je hoofd leegmaakt en hoe je de energiestoot krijgt die je nodig hebt – zowel in je hoofd als in je lichaam.

Dit boek staat boordevol suggesties voor het verbeteren van de kwaliteit van je leven, of je nu alleen maar even een opkikker nodig hebt of juist toe bent aan een radicale verandering van je leefwijze.

Recensie

door Tsenne Kikke
De 101 oefeningen die in dit boekje beschreven staan, zijn goed geïllustreerd en ingedeeld van 'beginner' tot 'vergevorderd'. Als recensent moet ik wel toegeven dat ik geen enkele oefening heb uitgeprobeerd. Ik kan enkel en alleen vergelijkingen maken met andere uitgaven over hetzelfde onderwerp. Alhoewel... andere boeken, die dezelfde naam dragen, zijn dan ook meestal door dezelfde auteur geschreven.
Wel kan ik je een voorbeeld van een '€˜tip'€™ geven; het boekje staat er vol van. Op bladzijde 47 lezen we: '€œWatertherapie: stromend water geeft energie en heeft een reinigende werking. Loop naar de badkamer of, als je op je werk bent, naar het toilet, en houd je polsen en handen een minuut of twee onder (liefst koud) stromend water. Je voelt je daarna opgeladen en verfrist.'€
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht