ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Guiness World Records 2009: Gamers

Originele titel: Guiness World Records 2009: Gamers

Diverse

Guiness World Records 2009: Gamers Type: Hardcover
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 900 gram
Aantal Pagina's: 216
ISBN: 90-215-4301-X
ISBN-13: 978-90-215-4301-7
Categorie: Weetjes allerlei
Richtprijs: € 19,95

Korte Inhoud


De ultieme jaarlijkse gamers-bijbel:

? De allernieuwste games in beeld.
? Alle games-records op een rij.
? Beschrijvingen van 's werelds best verkochte games.
? Wie is de succesvolste en meest verdienende gamer?
? Interviews met kampioen-gamers.
? Tips & trucs om je spel te verbeteren.
? Pr- en advertentiecampagne rondom verschijnen.
? Promotionele samenwerking met Warner Bros - Interactive, uitgever van GWR: The Game.
? Samenwerking met games-magazines, jongensbladen en online-games-websites.
? Grootse online-promotie.
? Opmerkelijke recordhouders worden uitgenodigd voor promotiebezoek in Nederland en Vlaanderen.

Uittreksel


Blz. 6: Welkom bij de tweede Guinness World Records, Gamereditie, een boek dat we hebben samengesteld in weer een ongelooflijk jaar voor videogames, met nieuwe games, zoals Grand Theft Auto IV, Metal Gear Solid 4 en Wii Fit. Elk van deze games was aanleiding voor talloze recordpogingen, maar de spannendste was toch wel de highscore voor een enkele track op Guitar Hero III. Een internationale strijd woedde tussen Luke Albiges (Engeland), Danny Johnson (VS) en Chris Chike (VS). Op pagina 154 lees je wie uiteindelijk de grootste gitaarheld is geworden.

In 2008 hebben we geprobeerd om houders van zoveel mogelijk verschillende soorten records in het zonnetje te zetten. Bij wijze van goed begin vierden we de aftrap van deze Gamereditie met een feest op 31 januari 2008, waarbij de beste gamers van Engeland neerstreken in de pub Old Blue Last en meteen een flinke hoop records vestigden. Michael 'Bazza' Barrett en Samantha 'Ricochet' Whale (beiden uit Engeland) scoorden 2048 punten, de hoogste teamscore voor een Halo 3-campagne in 5 minuten; David Kelly (Engeland) had de snelste rondetijd op de 'Old City Loop' in Project Gotham Rating 4, met 47,53 seconden.

Verder hebben we de wereld afgereisd om topmensen in de game-industrie te bezoeken. Zo was het een grote eer om Ralph Baer (VS) het Guinness-wereldrecord toe te kennen voor de 'Brown Box', de 'allereerste gameconsole voor thuisgebruik, op de San Fransisco Game Developers Conference in februari.

Een ander hoogtepunt was het verrassen van Hideo Kojima, de legendarische Japanse gamesproducent, met de prijs voor de eerste stealthgame, Metal Gear voor de MSX2, en voor de best verkopende stealthgame, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty voor de PS2.

Op de gamesconventie in Leipzig erkenden we records voor onder meer de best verkopende gitaargame (Guitar hero III), het grootste aantal games in een actie-adventureserie (Castlevania), de best verkopende simulatiegame (The Sims) en de succesvolste vechtgame (Mortal Kombat).

Recensie

door Tsenne Kikke
In dit werk wordt ingezoomd op de spelletjes, in de brede zin van het woord, maar voornamelijk, hoe kan het anders, de electronische spelletjes. Voor de gebruikers en de kenners is dit een bijzonder leuk boek, omdat je heel wat kan ontdekken, en waar je eveneens een bijkomende lijst van maatstaven aangereikt krijgt waardoor je jezelf weet te plaatsen in de rangorde van 'echte' gamers... En natuurlijk wordt er op zoek gegaan naar alle uitspringende gegevens, records op het gebied van gaming: het grootste virtuele leger (America's Army met meer dan 8 miljoen virtuele rekruten bijna 15 keer zo groot als het echte Amerikaanse leger); de langste drummarathon in Rock Band (26 uur en 40 minuten); het Meeste aantal knoppen op een randapparaat (de controller voor Steel Batallion heeft 49 bedieningselementen, waaronder pedalen, een versnellingshendel, twee joysticks en een knop voor in-game ruitenwissers); de Meest succesvolle lancering van een entertainmentproduct (Grand Theft Auto IV); en de meest gespeelde online game (Call of Duty, met dagelijks alleen al 1,3 miljoen spelers op de Xbox) en nog veel meer waanzinnige records: Guinness World Records 2009 Gamer's Edition is uit. Alle topprestaties uit de wereld van de videogames op een rij!

Naast beschrijvingen van de spannendste, grappigste, en vreemdste records geeft dit boek inzicht in 's werelds best verkochte games. Daarnaast zijn in Guinness World Records 2009 Gamer's Edition interviews met kampioen-gamers te lezen én tips & trucs om de eigen spelvaardigheid te verbeteren.
De eerste editie van Guinness World Records Gamer's Edition verscheen vorig jaar in de UK, en was direct razend populair bij gamers over de hele wereld. Editie 2009, met 224 aantrekkelijke pagina's vol records, feiten en weetjes, zal de talloze game-liefhebbers zeker niet teleurstellen.

Guinness World Records 2009 Gamer's Edition is overzichtelijk ingedeeld. Voor wie zelf een record wil vestigen - of het nu gaat om het meest sexy game-personage, het sneller uitspelen van een game dan wie dan ook of de eerste game-competitie in een stadspark - is er een duidelijk hoofdstukje met informatie. Guinness World Records Gamer's Edition 2009 is een waar feest voor alle gamers: zowel voor de teenagers als voor hun vaders en/of moeders.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht