ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De schatten van Luxor en de Vallei der Koningen

Originele titel: The treasures of Luxor and the Valley of Kings

Kent R. Weeks

De schatten van Luxor en de Vallei der Koningen Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 924 gram
Aantal Pagina's: 564
ISBN: 90-215-4208-0
ISBN-13: 978-90-215-4208-9
Categorie: Oude Beschavingen
Richtprijs: € 39,95

Korte Inhoud


In de reeks 'Kunstreisgidsen' van Kosmos-Z&K Uitgevers verscheen dit ongelooflijk prachtig boek! Deze kunstreisgids - geschreven door de bekende archeoloog Kent Weeks - is gewijd aan de kunstwerken uit Luxor en Thebe en omgeving. Dit schitterende boek, eerder een kunstboek met de praktische eigenschappen van een gids, beschrijft uiterst gedetailleerd de wereldberoemde tempels en tombes, inclusief musea, aan de hand van de jongste archeologische inzichten.

Het is rijk geïllustreerd met spectaculaire foto's en plattegronden en bevat verder alle praktische informatie die de bezoeker nodig heeft. Het boek wordt afgesloten met uiteenzettingen en besprekingen over de vindplaatsen in Dendera, Isna, Abydos, Edfoe en Kom Ombo.

Uittreksel


Blz. 6: Aangezien er al zo veel gidsen voor Egypte zijn, lijkt het overbodig er nog een aan toe te voegen. Toch hoop ik dat dit boek nuttig zal blijken: geen andere gids biedt zoveel informatie over de graven en tempels van Thebe in combinatie met z'n grote collectie foto's, kaarten en plattegronden. Dit boek is bedoeld voor bezoekers die de Thebaanse monumenten in detail willen bestuderen, de ontwikkeling van decoraties willen volgen, het werk van diverse kunstenaars willen vergelijken of het beoogde doel van monumenten beter willen begrijpen. De gids vormt na een bezoek aan Thebe een herinnering aan bezochte locaties en bewonderde schilderingen, of kan gebruikt worden door mensen die dromen van een bezoekje aan Thebe.

Het boek is ingedeeld naar monumenten en eenvoudig te volgen wandelroutes in ieder monument. Dit betekent dat u in Karnak chronologisch heen en weer stuitert, want bij de voorgestelde route wordt rekening gehouden met de ligging van de monumenten. Op de westoever zijn locaties ingedeeld op type - tempels, koningsgraven, privé-tomben - en binnen de categorie op chronologische volgorde.

Recensie

door Tsenne Kikke
Over de auteur: Ken Weeks heeft sinds 1983 archeologische werkzaamheden verricht in Egypte en heeft meer dan dertig jaar in Thebe en de Vallei der Koningen gewerkt. Met andere woorden: hij is niet zomaar de eerste de best, en dat zegt alles over dit prachtig boek. Momenteel is hij professor in de egyptologie aan de Amerikaanse universiteit in Caïro en hoofd van het Theban Mapping Project. Hij geeft regelmatig lezingen en zijn televisiepresentaties zijn wereldwijd te zien. Daarnaast is professor Weeks auteur van meer dan een dozijn boeken, waaronder The Valley of the Kings, dat in 2001 uitkwam bij White Star Publishers
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht