ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het geheim van 'The Secret' - Werkboek

Patty Harpenau

Het geheim van 'The Secret' - Werkboek Type: Hardcover
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 235 gram
Aantal Pagina's: 195
ISBN: 90-215-4167-X
ISBN-13: 978-90-215-4167-9
Categorie: Zelfgroei
Richtprijs: € 12,95

Korte Inhoud


Wat is het geheim van deze spirituele superbestseller The Secret? - Het eerste werkboek bij een van de grootste spirituele sellers ooit - Geschreven door Secret-pionier en succesvol auteur Patty Harpenau - Bevat nieuwe informatie, achtergronden, tips en oefeningen - Voor iedereen die meer wil weten over het fenomeen Wat is The Secret nu eigenlijk en wat kan het voor jou betekenen? Welke voorgeschiedenis kent dit eeuwenoude geheim? Wat is de Law of Attraction? Hoe kun jij The Secret toepassen in jouw leven? Het geheim van The Secret geeft antwoord op deze vragen en nog veel meer. In dit Werkboek geeft Secret-expert en coach Patty Harpenau nieuwe informatie en inzichten, en vooral veel praktische tips en oefeningen om het universum naar je hand te zetten. De Law of Attraction werkt altijd, ook voor jou!

Patty Harpenau is levenscoach en schreef succesvolle boeken als Ken je eigen hoofdmenu en De afslankclub. Zij was als een van de eersten in Nederland betrokken bij The Secret en geeft drukbezochte wor kshops over het boek en de Law of Attraction.

Uittreksel


Blz. 16: Zo binnen, zo buiten

De spirituele wijsheid van The Secret laat ons zien dat de zoektocht niet buiten onszelf gemaakt moet worden, maar binnen in het eigen hart. Hoe je de wereld ziet, zo zul je hem gaan ervaren.

Maar het lezen en begrijpen van deze woorden is iets anders dan ze van dag tot dag te leven. Als je begrijpt, herkent en gelooft hoe het leven werkt, hoe leer je jezelf dan om met deze kennis te gaan werken en op de uitkomst ervan te vertrouwen? We hebben allemaal geleerd om te geloven: in God, in onze ouders of sociale waarheden. Maar hebben we ook geleerd om te vertrouwen? Alles in deze wereld valt of staat bij het vermogen om te kunnen vertrouwen: gedrag, vriendschappen, bedrijven, organisaties, huwelijken, landen, politiek of relaties. Vertrouwen kan iets maken of breken. Als we echt ons potentieel begrijpen, durven we daarop dan te bouwen?

Aan de slag met dit geheim

Omdat dit een werkboek is, kom je onderweg diverse oefeningen en vragen tegen. Je kunt ze overslaan of ervoor kiezen om ze meteen te doen. Ik adviseer je om ze meteen te doen. Ze zullen je niet veel tijd kosten en je heel veel inzichten geven. Je eigen antwoorden zullen je helpen om de stof die je leest in je eigen leven te gaan toepassen.

Eerst gaan we kijken hoe het met jouw vertrouwen is gesteld. Probeer deze vragen voor jezelf te beantwoorden en ga dan pas verder naar de volgende paragraaf.

Inzichtvragen

1. Geloof je in een God of in een universele intelligentie? En zo ja, zou je voor jezelf een beschrijving kunnen geven wat voor een beeld jij daarbij hebt? Zo nee, is er iets anders waarin je wel gelooft?

2. Is je ooit geleerd dat God (of waarin je ook maar gelooft) mensen kan straffen of een keuze maakt tussen goede en slechte mensen?

3. Wie is er verantwoordelijk voor jouw leven?

4. Vertrouw je het leven?

5. Vertrouw jij jezelf?

6. Vertrouw je erop dat je alles kunt krijgen wat je nodig hebt?

Wat de spirituele wetten ons over deze vragen vertellen:

1. God is een codewoord voor een oneindig spiritueel veld. Een veld van energie met oneindige mogelijkheden. Deze universele geest is niet slechts intelligentie, maar een kracht die dankzij de wet van aantrekkingskracht gelijkgestemde energie aantrekt. Deze wet is de creatieve kracht
achter elke manifestatie.

2. De wetten van het universum werken, omdat ze altijd hebben gewerkt en dit dus ook altijd zullen blijven doen. Ze maken geen onderscheid, zijn universeel en zijn volstrekt neutraal.

3. Energie verandert alleen van gedaante, maar kan niet worden vernietigd. Je ware essentie is dat je dezelfde kwaliteiten hebt als het grotere veld waarvan je deel uitmaakt. Jij kiest zelf de frequentie waarop je wilt leven en via de wet van aantrekkingskracht trek je gelijkgestemde frequenties aan.

4. Jij bent het leven. Er bestaat geen jij of het leven. Jullie zijn gelijk.

5. Vertrouwen is een frequentie waarop jij je kunt afstemmen. Het is een kwaliteit die voor iedereen toegankelijk is. Maar het vereist een verandering van denken om de afwezigheid van vertrouwen te vervangen door de aanwezigheid ervan.

Recensie

door Tsenne Kikke
In navolging van de bestseller 'The Secret' van Rhonda Byrne is Harpenau op die kar gesprongen en schreef ze een werkboek waarin ze - op haar manier - glashelder uitlegt wat 'het geheim' volgens haar inhoudt en hoe je je gedachten kunt richten op positieve doelen om je wensen uit te laten komen.

De auteur is in Nederland werkzaam als mental coach en heeft een aantal spirituele hulpboeken op haar naam staan. In wezen is het dus een boekje dat als reclamebrochure kan fungeren en dus interessant voor alle mensen die haar workshops volgen.

De invloed van het gedachtegoed van Deepak Chopra en haar interesse in de boeddhistische filosofie komen tot uiting in haar uitleg, tips, schrijfoefeningen en vragen waarmee ze de lezer activeert de eigen verlangens te onderzoeken.

Als illustratie geeft de auteur veel aansprekende en herkenbare voorbeelden uit haar eigen praktijk. De toegankelijkheid van de tekst wordt versterkt door de lay-out met een veelzeggend citaat aan het begin van elk hoofdstuk. Aan het eind vind je een lijst met aanbevolen literatuur en een website van de auteur zélf, waarin alles staat over de 'Harpenau Foundation' en de cursussen die zij geeft.

Wat 'The Secret' en de 'Law of Attraction' betreft, durf ik schrijven dat het oude wijn is in nieuwe verpakkingen. Men kan evengoed Dr. Norman Vincent Peale's 'De kracht van positief denken' lezen en er trachten iets mee aan te vangen. Maar, als het jouw verbeeldingswereld aanspreekt, moet je natuurlijk dit boekje, met de bijhorende CD, beslist aankopen.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht