ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Gelukkiger dan God

Originele titel: Happier than God

Neale Donald Walsch

Gelukkiger dan God Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: Onbekend
Aantal Pagina's: 221
ISBN: 90-215-3343-X
ISBN-13: 978-90-215-3343-8
Categorie: Spiritualiteit
Richtprijs: € 15,95

Korte Inhoud


Neale Donald Walsch werd geïnspireerd tot dit boek toen hij als een van de leermeesters uit The Secret bij Oprah Winfrey de vraag kreeg: waar blijft God in de wereld van de 'Law of Attraction'?

Gelukkiger dan God is daarop zijn antwoord. Want als God overal en alomtegenwoordig is, zit hij ook in ons. Als God alles kan, betekent dit dus dat ook wij zijn macht tot creatie bezitten. Niet met als doel om Ferrari's te materialiseren of persoonlijke rijkdom te vergaren, maar om anderen te helpen.

In zijn Gesprekken met God legde Neale Donald Walsch de basis voor een nieuw Godsbegrip. In Gelukkiger dan God gaat hij een stap verder: nu geen gesprek en geen theoretische verhandeling, maar een stappenplan dat je leven zal veranderen. Want als God almachtig is, is alles mogelijk!

Uittreksel


Blz. 10: Het leven is bedoeld om gelukkig te zijn. Geloof je dat? Het is waar.

Ik weet dat het de schijn tegen heeft als je om je heen kijkt, maar het is waar. Het leven is bedoeld om gelukkig te zijn.

Jij bent voorbestemd om gelukkig te zijn. En als je gelukkig bent, is het de bedoeling dat je nog gelukkiger wordt. Zelfs als je al erg gelukkig bent, kun je nog gelukkiger zijn.

Hoe gelukkig? Hoe gelukkig kun je eigenlijk zijn? Welnu, je kunt gelukkiger zijn dan God.

Ik hoorde ooit een vrouw iemand omschrijven die heel erg rijk was. Ze zei: 'Hij heeft meer geld dan God!' Zo bedoel ik het dus ook. Ik gebruik deze ultieme overtreffende trap met opzet.

Ook de woorden die ik gebruik, bedoel ik letterlijk. Ik bedoel precies wat de woorden uitdrukken. Wat natuurlijk een heleboel vragen oproept. Wil dat zeggen dat God ook ervaart wat we 'geluk' noemen? (Jawel.) Wil dat zeggen dat God ook 'ongelukkig' kan zijn? (Nee.) Als we gelukkiger kunnen zijn dan God, wil dat dan zeggen dat we van God afgezonderd zijn? (Nee.) Hoe is het dan mogelijk?

Welnu, het geval wil dat er een formule bestaat die maakt dat jij gelukkiger kunt zijn dan God. Alle mystici kenden deze formule, alle wijsheidsleraren kenden haar, sommige hedendaagse spirituele boodschappers kennen haar, maar in de loop der eeuwen is het een soort 'geheime formule' geworden... omdat er maar zelden over gesproken wordt. Heel zelden zelfs.

Waarom? Simpel. Slechts een heel klein deel van de mogelijke toehoorders van spirituele leraren en boodschappers kon geloven wat de 'geheime formule' naar verluidt allemaal kan voortbrengen. En als je over dingen spreekt die niemand gelooft, kan je dat bijzonder impopulair maken.

Dus zelfs vandaag de dag, in deze zogenaamde tijd van intellectuele en spirituele verlichting, openbaren slechts weinig leraren en spirituele boodschappers deze formule, zelfs als ze haar kennen. En als ze zich al erover uitlaten, vertellen ze slechts de helft. De andere helft, het adembenemendste deel van de formule, houden de meesten zelfs geheim. Waar we dus mee te maken hebben, is een verbazingwekkende waarheid waar je echter de helft nog niet van weet.

Welk nut kan een waarheid hebben als ze niet volledig geopenbaard wordt? Geen enkel nut, natuurlijk. Een halve waarheid kan feitelijk zelfs misleidend werken. Of zelfs gevaarlijk zijn. Wij spreken hier dus de waarheid, heel de waarheid, en niets dan de waarheid. Om te beginnen zullen we eens kijken naar de reden waarom jij dit boek vasthoudt, en als we dat hebben gedaan, zullen we een buiten gewoon mechanisme hebben beschreven.

Oké? Goed, hier komt het.

Stel jezelf eens de vraag waarom je dit boek ter hand hebt genomen.

Het maakt niet uit. Ik zal je het zeggen. Je hebt dit boek in een impuls opgepakt.

En waar kwam die impuls vandaan?

Jezelf. Die impuls kwam uit jezelf.

Waarom? Waarom ging deze impuls van jou uit? Wat was daar de oorzaak van? En uit welk deel van jou is hij voortgekomen?

Het antwoord op deze vragen beslaat een groot deel van dit boek - en het is verdraaid opwindend ook. Laten we ons voorlopig echter eerst op een nog omvattender vraag richten: hoe komt het dat dit boek toevallig hier was - hier en nu, waar jij nu bent - waar je het kon zien, zodat je er zelfs in een impuls op kon reageren?

Aha! Jawel, dat is de hamvraag. Als je het antwoord op die vraag wist, zou dat heel je leven kunnen veranderen.

Hier is het antwoord op die vraag. Bereid je voor om je hele leven radicaal om te gooien.

Dit boek was 'toevallig' op de goede plaats, hier en nu, omdat jij het hier geplaatst hebt.

Jij bent degene die ervoor heeft gezorgd dat het hier is.

Recensie

door Tsenne Kikke
Is het menselijk mogelijk om Gelukkiger dan God te worden? Deze vraag stuit een hoop mensen tegen de borst. Volgens auteur Neale Donald Walsch is het zeker mogelijk . Stellend dat het gewone leven een ongewone ervaring wordt. Klinkt als een uitdaging ...

Het boek is niet zo provocerend als de titel klinkt. Walsch schreef al eerder boeken over God ('Gesprekken met God' en 'De God van morgen') en doet zijn uiterste best onze lieve Heer niet te kwetsen. Hij eert het heilige en doet een aantal uitspraken alsof hij de nieuwe messias is, wie weet is hij dat ook. Hoe word je dan gelukkiger dan God? Walsch vertelt dat alles energie is: mensen, dieren, planten, materialen, de lucht, alles. Het gaat hierbij vooral om mensen. Vervolgens vertelt hij dat je God moet zien als alle beschikbare energie. Als je gelukkiger dan God wilt worden, moet je zorgen dat je gelukkiger wordt dan het gemiddelde. Stel dat het gemiddelde geluk op Aarde 42% is, en jij bent 43% gelukkig, dan ben je gelukkiger dan God. Of iets in die trant.

Voor de mensen die The Secret hebben gelezen komt de theorie in die boek niet zo vreemd voor. Walsch speelt zelf in de film The Secret. Toen hij, naar aanleiding van de film, de vraag kreeg waar God bleef in de wereld van de Law of Attraction, besloot hij dit boek te schrijven. Dat is ook duidelijk te merken. Dit boek is beter dan de The Secret. Waar The Secret een groot Amerikaans sprookje is, is 'Gelukkiger dan God' meer down to earth. Walsch weet vrij helder in het boek te formuleren hoe de Law of Attraction wetmatigheid werkt. Het is simpel geschreven en je leest vrij vlot door het geheel heen.

Aan het einde van het boek krijg je zeventien tips om gelukkiger te worden dan God. Tips als 'Schenk anderen elke ervaring die jezelf verlangt' en 'zie de perfectie' veranderen je levensvisie. Als je de laatste bladzijde hebt omgeslagen heb je inderdaad het idee dat je veel gelukkiger kunt worden dan de meeste mensen om je heen. Zelf geloof ik niet in God en daar heeft het boek ook niet aan verandert. Toch kon ik wel degelijk iets met de tips die het boek geeft. Je hoeft namelijk niet in God te geloven om dit boek te lezen en gebruik te maken van deze tips.

- Mark van Dorensteijn -

Het handvat: de zeventien stappen die je gelukkig kunnen maken. Of, zoals Neale dat zegt de stap naar een nieuwe creatie, van het in werkelijkheid aanbrengen van de eerst volgende verhevenste versie van het visioen dat je ooit gehad hebt over wie je bent.

o Maak een einde aan de afscheidingstheologie
o Houd voeling met wie je bent
o Schenk anderen elke ervaring die je zelf verlangt
o Besef ten volle dat niets wat je ziet reëel is.
o Beslis dat jij niet jouw verhaal bent
o Houd alleen voorkeuren aan
o Zie de perfectie
o Sla alle dramatiek over
o Begrijp droefheid
o Stop met het tegen spreken van het leven
o Laat je verwachtingen vallen
o Toon medeleven voor jezelf
o Spreek je waarheid uit zodra je haar kent
o Onderga de energieën, voel de vibraties
o Glimlach
o Zing
o Weet wat je moet doen als alles helemaal tegen zit.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht