ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het Enneagram

Richard Rohr & Andreas Ebert

Het Enneagram Type: Box
Uitgever: Lannoo
Gewicht: 445 gram
Aantal Pagina's: 256
ISBN: 90-209-5835-6
ISBN-13: 978-90-209-5835-5
Categorie: Zelfkennis
Richtprijs: € 17,95

Korte Inhoud


'Zelfkennis is het begin van alle wijsheid.' Een huizenhoog cliché, maar zoals zo vaak bevat het gezegde ook heel wat waarheid. Zelfkennis laat je immers toe beter te communiceren en sterkere relaties op te bouwen – en, nog iets dieper: je ware zijn te ontdekken.

Al eeuwenlang helpt het enneagram mensen bij de zoektocht naar de sterktes en zwaktes van hun persoonlijkheid. Dit systeem, ontwikkeld door de woestijnvaders en herontdekt door de Soefi’s in de veertiende eeuw, drong ook tot in het Westen door, dankzij G. I. Gurdjieff. Deze klassieker over het enneagram is nu verkrijgbaar in een volledig nieuwe vormgeving:

Op een zeer aanschouwelijke manier overlopen de auteurs de negen karaktertypes van de ziel. Stap voor stap word je zo begeleid op je tocht naar een betere kennis van jezelf én van anderen. De talrijke voorbeelden en illustraties maken dit boek tot het standaardwerk over het enneagram. Een aanrader dus!

Andreas Ebert, een lutherse dominee uit Beieren, kwam via de franciscaan Richard Rohr, oprichter van het Centrum voor Actie en Contemplatie in Albuquerque (New York), in contact met de eeuwenoude leer van het enneagram. Hij was zo onder de indruk, dat hij besloot de ideeën van Rohr te boek te stellen en aan te vullen met zijn eigen ervaringen.

Uittreksel


Blz. 18: "Het enneagram is een zeer oude landkaart. Net als andere typologieën worden in het enneagram verschillende karaktertypen beschreven. Maar dat is slechts het begin. Behalve de beschrijving van situaties bergt het enneagram een innerlijke dynamiek in zich die gericht is op verandering. Het eist veel en is vermoeiend, tenminste wanneer het wordt onderwezen en opgenomen zoals het oorspronkelijk bedoeld is. Het enneagram is meer dan een onderhoudend spel van zelfervaring. Het gaat om verandering en ommekeer, om wat de religieuze tradities bekering of boete nemen. Door het enneagram worden wij geconfronteerd met de beperkingen en de wetten waarmee wij - meestal onbewust - leven, waarna we kunnen trachten deze te overwinnen en stappen te zetten op de weg naar de vrijheid."

Recensie

door Tsenne Kikke
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht