ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Inwijding

Originele titel: Initiation

Elisabeth Haich

Inwijding Type: Paperback
Uitgever:
Gewicht: 535 gram
Aantal Pagina's: 400
ISBN: 90-2021-589-2
ISBN-13: 978-90-2021-589-2
Categorie: Spiritueel
Richtprijs: € 25

Korte Inhoud


'Inwijding, priesteres in Egypte' is een tijdloze spirituele klassieker. Door te onthullen wat er zich in Egypte, in het hart van de piramide, afspeelde wordt een mystieke wijsheid geopenbaard.

Haar leven lang is Elisabeth op zoek naar een verklaring voor het de zin van het leven. Ze is overtuigd van een diepere zin achter de schijnbaar eindeloze keten van geboorte en dood. Tijdens haar zoektocht komt ze in contact met steeds wijzere mensen die haar meer en meer kennis onthullen. Ook krijgt ze visioenen en herinneringen aan een eerder leven als dochter van een Egyptische farao. Op haar weg van zelfrealisatie gaat tenslotte haar diepste wens in vervulling met haar inwijding tot priesteres in Egypte. Het boek openbaart een mystieke wijsheid die antwoorden geeft op grote spirituele vragen van onze tijd.

Inwijding leest op het eerste gezicht als spannend boek, maar heeft op ieder die het leest een blijvende persoonlijke impact.
 
Elisabeth Haich (1897-1994) leidde met Selvarajan Yesudian yogascholen in Zürich en Ponte Tresa en heeft verschillende boeken over yoga op haar naam staan.

Uittreksel


Een echte aanrader! Lees eveneens de uitgebreide tekst op deze Spiritualia Website via deze link.

Recensie

door Tsenne Kikke

Centraal in deze 'geestelijke autobiografie' staat een 'vorig leven' van de schrijfster als dochter van een Egyptische farao, met wie deze trouwt, waarna zij wordt opgeleid tot priesteres. De kosmische kennis die zij verwerft, wordt gedetailleerd beschreven. Het uitgebreide verslag van een 'inwijding' beslaat het grootste deel van het boek.

Hieraan vooraf gaat een beschrijving van het 'actuele' leven van de auteur, als kind eenzaam, kunstzinnig begaafd en via dromen en visioenen in contact met 'een andere wereld'. Ook haar volwassen bestaan - waarin zij muziek studeert, psychologie, en beeldhouwkunst, trouwt en moeder wordt - speelt zich voortdurend af tegen een achtergrond van 'paranormale' verschijnselen. Steeds terugkomend daarbij is een 'hij', die uiteindelijk de Egyptische hogepriester Ptahhotep blijkt te zijn, waarna het minutieus vertelde verhaal van een 'vorig leven' - de inwijding tot priesteres - kan beginnen.

De inhoud van dit boek is een échte aanrader!

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht