ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De kracht van het NEE !

Originele titel: The Power of No

James & Claudia Altucher

De kracht van het NEE ! Type: Paperback
Uitgever:
Gewicht: 295 gram
Aantal Pagina's: 160
ISBN: 90-2021-161-7
ISBN-13: 978-90-2021-161-0
Categorie: Opleidingen
Richtprijs: € 19,99

Korte Inhoud


Zeg eens eerlijk: hoe vaak betrap jij jezelf erop dat je JA zegt tegen de verkeerde dingen? Vervelende verzoeken van je baas, negatieve gedachten die je maar niet uit je hoofd krijgt, relaties of vriendschappen die je alleen maar energie kosten, een baan die je eigenlijk allang niet meer leuk vindt … En heb je er wel eens over nagedacht wat er zou gebeuren als je hier NEE tegen zou zeggen?

In De kracht van het nee laten James Altucher en Claudia Azula Altucher je zien wat er dan gebeurt. Het scheelt je niet alleen veel tijd en narigheid, het kan zelfs letterlijk je leven redden.

Als je leert om NEE te zeggen tegen alle negativiteit in je leven, creëer je ruimte. Voor jezelf, voor nieuwe kansen, een positievere blik op de wereld, voor mensen die bij jou passen. De auteurs laten zien dat je ook het recht hebt om NEE te zeggen. En wie dat eenmaal onder de knie heeft voelt zich vrij om JA te zeggen tegen al het goede in het leven.

Dit boek leest als een trein, inspireert als geen ander en zet je écht aan het denken om de dingen voortaan anders aan te pakken!

James Altucher is een succesvol ondernemer, schaker, spreker, schrijver en blogger voor 15 miljoen lezers. Claudia Azula Altucher geeft les in yoga, meditatie en filosofie. Samen inspireren ze anderen met hun blogs, lezingen, boeken, online seminars en hun Q&A-sessies via Twitter.

Uittreksel


Geen recensiewerk voorhanden ...

Recensie

door Tsenne Kikke

In deze woelige tijden, waarin we onder zoveel druk worden gezet, kan 'nee' zeggen een verademing zijn. De auteurs James & Claudia Altucher zullen het met behulp van 160 pagina's beter kunnen uitleggen in het boek dat vandaag verscheen.

Een 'Nee' uit overtuiging is beter en sterker dan een 'Ja' om aardig te zijn of, nog erger, om problemen te voorkomen. 'Mahatma Gandhi Onderhandelen' doen we allemaal, elke dag of het nu een korte discussie is over wat we gaan eten, of een lang en moeizaam getouwtrek met de belastingdienst. Stel nu dat je 's avonds gebeld wordt en een bevriende buurman vraagt of je je administratieve vaardigheden voor het buurtcomité wilt inzetten. Ze kunnen je goed gebruiken, ze waarderen je talent... maar je hebt echt geen tijd meer over. Instinctief wil je Ja zeggen. Laat ik het in elk geval proberen, denk je, als het niks wordt stop ik er wel weer mee.

Of: "Hij heeft me zo goed geholpen met die schuur bouwen, ik moet nu wel iets terugdoen..." Maar onder die gedachte schuilt een diep Nee. William Ury laat in dit boek zien hoe belangrijk het is om die ondergesneeuwde Nee's naar boven te halen en te gebruiken in de onderhandeling. Het komt de duidelijkheid van de discussie ten goede, en levert uiteindelijk een beter resultaat op voor beide partijen!
 '
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nee zeggen, is een opening om te onderhandelen. Dat is de basisgedachte achter dit boek. Je denkt eerst goed na over wat je eventueel wel wilt. Daarna zeg je nee tegen de randvoorwaarden. Ury noemt dat een 'positief nee'. En tot slot bespreek je hoe een gezamenlijk 'ja' er uit kan komen te zien. Het boek bestaat uit drie delen. Het eerste deel beschrijft hoe een 'positief nee' kan worden voorbereid. Hierin wordt aandacht besteed aan hoe je je eigen positieve grondhouding kunt onderzoeken; hoe je je 'nee' krachtig kunt laten overkomen; en hoe je de weg voorbereid om tot een gezamenlijk 'ja' te komen. Het tweede deel maakt duidelijk hoe je een 'positief nee' presenteert. Eerst geef je je positieve grondhouding aan, daarna de achtergrond van je 'nee'. Om dan te eindigen met een voorstel. Het derde deel laat zien hoe je daarop verder borduurt door de weerstand van de ander tegen jouw 'nee' om te zetten in aanvaarding. Daarin speelt het onderhandelen een belangrijke rol. Het boek is helder van opzet, bevat weinig jargon en kan daarom voor iedereen, groot zakenman of niet, bruikbaar zijn.

Peter de Boer

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht