ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Start vandaag met mediteren

Robert Bridgeman

Start vandaag met mediteren Type: Hardcover
Uitgever:
Gewicht: 145 gram
Aantal Pagina's: 47
ISBN: 90-2021-112-9
ISBN-13: 978-90-2021-112-2
Categorie: Heilzaam Denken
Richtprijs: € 17,99

Korte Inhoud


'Start vandaag met mediteren' is een uitnodiging van Robert Bridgeman om je leven vanuit het NU gelukkiger en gezonder te maken! Met dit boekje + cd leer je de basis van mindfulnessmeditatie, waarvan reeds meermaals is aangetoond dat het bijdraagt aan zelfvertrouwen, veerkracht en geluk. Je leert met 'Start vandaag met mediteren' over het effect van meditatie op je hersenen en krijgt inzicht in het geheim van de ademhaling. Met behulp van de cd wordt je door Robert Bridgeman begeleidt in je meditatieproces zodat je zeker weet dat je de techniek van mindfulnessmeditatie en ademhaling op de juiste manier toepast.

Robert Bridgeman is internationaal meditatietrainer, maar ook een nuchtere Nederlander, met beide benen op de grond. Hij werkt wereldwijd als coach en trainer met particulieren en organisaties.

Hij studeerde in meditatiecentra in Vietnam, India, Nepal en Thailand, en beklom samen met Iceman Wim Hof de met behulp van meditatietechnieken de Kilimanjaro in korte broek (bij -20 graden celcius) en in 48 uur. Bridgeman is eveneens de auteur van het boekje 'Start vandaag met lichter leven' dat de ontwikkelingen rond moderne meditatie omschrijft.

Uittreksel


Blz. 39: In 7 stappen mediteren:

1. Begin met het zetten van een wekker, dit mag ook je telefoon (op vliegtuigstand) zijn. Je begint met 10 minuten, dat houd je een week of langer vol. Daarna met 15 minuten en uiteindelijk met 20 minuten. Op de cd vind je drie begeleide meditaties van 10, 15 en 20 minuten.

2. Ga zitten op je stoel, kussen of meditatiebankje en zorg ervoor dat je bekken iets naar voren gekanteld is, zodat je ruggengraat zich in een natuurlijke S-houding bevindt. Op een stoel doe je dit door vooraan te gaan zitten. Op een kussen door je billen naar voren te schuiven en een bankje is al voorgevormd. Je kruin is het hoogste punt van je lichaam, je kin is iets naar binnen. Leg je handen ofwel met de palmen omlaag op je knieën, ofwel gevouwen in je schoot. Zorg dat je nergens tegenaan leunt. De energie die je nodig hebt om te zitten is precies genoeg om niet in slaap te vallen. Ga ook niet liggen, dat is voor vergevorderden. Sluit je ogen, je bent klaar om te beginnen.

3. Je gaat uit van een intentie voor de meditatie. Je kunt bijvoorbeeld mediteren voor meer compassie, of voor een fijne dag. Je kunt mediteren voor het welzijn van iemand of zelfs het welzijn van alle levende wezens. Het is aan jou. Je begint altijd met een lichaamsscan om in het NU te geraken en spanningen los te laten.

4. Je brengt je aandacht naar je ademhaling en volgt het rijzen en dalen van je buik. Rijzen wanneer je inademt en dalen wanneer je uitademt. Mocht je problemen met een buikademhaling hebben, dan mag je ook de in- en uitademing bij je neusvleugels volgen. Benoem het uitzetten van je buik met 'rijzen' en het indalen met 'dalen'.

5. Je volgt met een geïnteresseerde 'blik' je aandacht als die getrokken wordt. Je benoemt datgene wat je aandacht trekt en je gaat terug naar je ademhaling wanneer je aandacht ofwel verslapt, ofwel het object verdwenen is (bijvoorbeeld een auto die voorbij is gereden). Bij objecten die aanhoudend de aandacht vragen zoals een tikkende klok, merk je vanzelf dat je aandacht verslapt en door andere objecten getrokken wordt. Pijn is zeker in het begin een lastige factor, die lijkt alleen maar erger te worden. Als je echter goed blijft kijken vanuit het NU zul je zien dat pijn ook een proces is dat komt en gaat, krachtiger wordt en dan weer afzwakt.

6. Je blijft op deze manier doormediteren tot je wekker afgaat. Open dan niet meteen je ogen, maar breng je kin even naar je borst. Open dan rustig je ogen, zodat je de ontspanning en concentratie die je tijdens je meditatie hebt opgebouwd meeneemt de dag in.

Recensie

door Tsenne Kikke

Indien je je geroepen voelt om aan meditatie te doen, is vooral de bijhorende cd een onmisbaar hulpmiddel. Dankzij deze link naar een YouTube-filmpje kun je reeds met Robert Bridgeman kennismaken.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht