ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De drie vragen

Originele titel: The three questions

Don Miguel Ruiz & Barbara Emrys

De drie vragen Type: Hardcover
Uitgever: Ankh-Hermes
Gewicht: 300 gram
Aantal Pagina's: 163
ISBN: 90-202-1564-7
ISBN-13: 978-90-202-1564-9
Categorie: Spiritualiteit
Richtprijs: € 15,99

Korte Inhoud


'De drie vragen' is het allernieuwste pareltje van wijsheid van de hand van Don Miguel Ruiz. In dit nieuwe boek bouwt hij voort op de wijsheid uit één van de meest geliefde spirituele boeken aller tijden: 'De vier inzichten', waarvan wereldwijd miljoenen exemplaren zijn verkocht.

De drie vragen: 'Wie ben ik? Wat is echt? Wat is Liefde?' bieden jou een prachtige kans om jouw spirituele pad verder te verdiepen. In iedere levensfase is het belangrijk om jezelf deze ogenschijnlijk simpele vragen te stellen. De antwoorden openen de deur naar de volgende stap in jouw ontwikkeling, en leiden jou uiteindelijk naar de ontdekking van jouw ware Zelf.

Don Miguel Ruiz, ditmaal bijgestaan door Barbara Emrys, is heel duidelijk: we blijven lijden als we deze vragen niet stellen - of, als we de antwoorden negeren. 'De drie vragen' geeft je praktische handvatten waarmee je aan de slag kunt. Het zal jou voorbij jouw angsten zowel bij acceptatie als bij jouw innerlijke kracht brengen. In wezen is het dus een uitnodiging om de deur naar persoonlijk geluk te openen!

- Don Miguel Ruiz is een zeer gerespecteerd spiritueel leraar en een internationaal bestsellerauteur. Al meer dan drie decennia helpt hij miljoenen mensen over de hele wereld op weg naar meer persoonlijke vrijheid op basis van Tolteekse inzichten.  Hij is sjamaan en wijdt zijn leven aan het verspreiden van de Tolteekse wijsheid

Uittreksel


Blz. 115: Wat de meesten van ons liefde noemen, is het tegenovergestelde daarvan. De problemen die wij hebben, zijn er omdat ons geleerd is voorwaardelijk lief te hebben. Het is niet alleen ons eigen probleem, het is het probleem van de mensheid. Ongeacht welke cultuur: ons wordt geleerd de liefde te bezoedelen. Het enige werkelijke dat er bestaat te wantrouwen: de oneindige kracht van het leven.

Regels en conditionering bepalen de manier waarop we liefhebben. Zoals we gezien hebben, creëren mensen hun eigen bestuur met zelfbedachte wetten en straffen. We nemen deze wetten serieus en handhaven ze strikt. Dat is niet goed of fout: het is een feit. Onze opvoeding bepaalt ons gedrag. Toen we nog kind waren, werd er over ons geoordeeld en werden we gedisciplineerd; toen we volwassen werden, leerden we over onszelf te oordelen en onszelf te disciplineren. We straffen en vergeven onszelf, maar wat doen we precies verkeerd?

Recensie

door Tsenne Kikke

Indien je van de inhoud van Don Miguel Ruiz' 'De vier inzichten' hebt genoten, is dit boek een stevige aanrader. Meer over 'De drie vragen' vind je op de frontpagina van deze Spiritualia website via deze link.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht