ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De toverdoos

Originele titel: The magic box

Marneta Viegas

De toverdoos Type: Hardcover
Uitgever: Ankh-Hermes
Gewicht: 310 gram
Aantal Pagina's: 117
ISBN: 90-202-0986-8
ISBN-13: 978-90-202-0986-0
Categorie: Sprookjes, fabels, legenden
Richtprijs: € 15,95

Korte Inhoud


'Doe je ogen dicht, wees heel stil en stel je voor...' Voor heel veel kinderen over de hele wereld begint het verhaaltje voor het slapen gaan iedere dag weer met deze woorden. Dit is het moment van de dag waarop even niets meer hoeft en kinderen lekker mogen ontspannen!  Ook in dit boekje  staat weer een prachtige verzameling bekende en minder bekende sprookjes. Vol visualisaties die voor kinderen goed te begrijpen zijn en hen een rustig en prettig gevoel geven. Ieder verhaal wordt afgesloten met een korte affirmatie, waarmee kinderen geholpen worden om de rust vast te houden.

Uittreksel


Blz. 103: De wensstoel

Doe je ogen dicht en wees heel stil. Adem langzaam in en uit. Adem diep in, adem langzaam uit en ontspan je. Stel je voor dat je in een wensstoel zit. De stoel raakt zacht je huid. De kussens zijn groot, en gevuld met veren. Je voelt je hele lichaam in de zachte veren kussens zinken. Voel hoe je je ontspant en loslaat. Adem in en ontspan, adem uit en ontspan, adem in en ontspan. Dit is een heel bijzondere stoel. Het is een wensstoel.Telkens wanneer je een probleem hebt, kun je in die stoel gaan zitten en je probleem met een paar heel speciale magische woorden wegwensen. Als iemand jou overstuur heeft gemaakt of als je gewoon ergens verdrietig over bent of als een vriend tegen je is uitgevallen, hoefje alleen maar in die stoel te gaan zitten om de kwestie weg te wensen. De stoel is magisch en je hoeft de magische woorden alleen maar telkens weer en weer en weer te herhalen. Wil je de magische woorden graag weten? Ben je er klaar voor? Ga gemakkelijk in de stoel zitten en word zo stil mogelijk. Voel hoe stil en kalm je bent. Zeg heel rustig tegen jezelf: 'Het spijt me, vergeef me alsjeblieft. Ik hou van je. Dank je wel!' In het begin begrijp je misschien niet zo veel van die woorden, maar je hoeft alleen maar te weten dat ze speciale toverkracht bezitten. Als je die woorden steeds maar weer en weer en weer herhaalt, zullen je probleem en je boze gevoelens wegsmelten en begin je je weer vredig en vrolijk te voelen. Adem in en zeg: 'Het spijt me' Adem uit en zeg: 'Vergeef me alsjeblieft' Adem in en zeg: 'Ik hou van je' Adem uit en zeg: 'Dank je wel: Adem in en zeg: 'Het spijt me: Adem uit en zeg: 'Vergeef me alsjeblieft: Adem in en zeg: 'Ik hou van je' Adem uit en zeg: 'Dank je wel' Blijf nog een poosje in de wensstoel zitten, terwijl je de magische woorden zo langzaam als je kunt steeds weer en weer en weer herhaalt. Voel hoe die magische woorden binnenin je doorwerken terwijl je ze herhaalt.

En dan, als je eraan toe bent, beweeg je je vingers en je tenen. Je rekt je eens lekker uit en doet je ogen open.

Ik kan veranderen.
Ik kan veranderen.

Recensie

door Tsenne Kikke

Het is voor kinderen steeds lastiger om zich voor een langere tijd te concentreren en stil te zitten. Flikkerende televisieschermen en computerspellen zorgen er voor dat ze bij het minste en geringste zijn afgeleid en soms zelfs overprikkeld raken.  Daarom is het belangrijk dat kinderen helemaal tot rust kunnen komen. De sprookjesmeditaties van Marneta Viegas helpen hierbij. ‘De toverdoos’ staat vol visualisaties; die voor kinderen goed te begrijpen zijn en hen een rustig en prettig gevoel geven. Ieder verhaal wordt afgesloten met een korte affirmatie, waarmee kinderen geholpen worden om de rust vast te houden.

‘De toverdoos’ laat kinderen zelf op onderzoek uitgaan in hun innerlijke wereld en prikkelt de fantasie en creativiteit.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht