ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Gewrichtsslijtage, veerkrachtiger door het leven

Elly Korzelius

Gewrichtsslijtage, veerkrachtiger door het leven Type: Paperback
Uitgever: Ankh-Hermes
Gewicht: 145 gram
Aantal Pagina's: 125
ISBN: 90-202-0925-6
ISBN-13: 978-90-202-0925-9
Categorie: Fitness
Richtprijs: € 9,9

Korte Inhoud


Gewrichtsslijtage, ofwel artrose, is de meest voorkomende degeneratieve gewrichtsaandoening ter wereld.  De belangrijkste symptomen van artrose zijn pijn en, over het algemeen pas in een later stadium, ontsteking (artritis). De precieze oorzaken zijn niet altijd even duidelijk. Er zijn grote individuele verschillen, doordat aanleg ook een rol speelt.

Voeding speelt een cruciale rol in het behandelen van de aandoening. Maar er is geen dieet dat voor elke patiënt hetzelfde is.

Dit boekje laat zien hoe u met een natuurlijke aanpak al veel kunt bereiken. U zult constateren dat u met minder of geen medicijnen van uw pijn af kunt komen en de conditie van het kraakbeen weer kan verbeteren. Met de nieuwste inzichten op orthomoleculair gebied.

Uittreksel


Blz. 13 - Reuma

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan honderd verschillende aandoeningen van het bewegingsapparaat. Tot het bewegingsapparaat behoren niet alleen de gewrichten, maar ook de spieren, pezen, kapsels en het bindweefsel. Enkele algemene verschijnselen bij reumatische aandoeningen zijn aanhoudende pijn en stijfheid bij het in beweging komen en het opstaan, pijn in de spieren en de gewrichten, en zwellingen in één of meer gewrichten. Vaak zijn er bewegingsbeperkingen. Reuma is een van de belangrijkste volksziekten. In Nederland hebben drie miljoen mensen reuma, waarvan 1,4 miljoen mensen in een chronische (langer dan zes maanden) vorm. Omgerekend heeft circa één op de tien mensen in Nederland een chronische vorm van reuma. Van het merendeel van de reumatische aandoeningen is niet bekend wat precies de oorzaak is. Sommige vormen van reuma hangen samen met andere ziekten. Om aan mensen wat meer zekerheid te geven over hun ziekte is er de reumafactor. De ontdekking van de eerste reumafactor in het bloedserum van patiënten in het begin van de jaren veertig (Waaier) gaf voor het eerst binnen de differentiaaldiagnostiek de mogelijkheid van een indirect bewijs van het bestaan van reumatoïde artritis (de Waaler-Rose test).

Het begrip 'reuma' komt van het Griekse woord 'vloeien' of 'lopen'. Reumatische pijnen karakteriseren zich ook vaak door wisselend van het ene gewricht naar het andere te gaan. Tegelijk omvat deze afleiding ook het gevoel van uitstralende pijn. In de oudheid dacht men echter, naar het toen bestaande beeld van de ziekte, aan slijmerige stromen, die van het hoofd naar de rest van het lichaam vloeiden en daarbij allerlei ziekten veroorzaakten.

We kunnen reuma in vier groepen verdelen:

• slijtagereuma (artrose)
• ontstekingsreuma (reumatoïde artritis)
• wekedelenreuma (fibromyalgie, tenniselleboog)
• parareumatische aandoeningen (bijv. jicht, osteoporose)
 

Recensie

door Tsenne Kikke

Enerzijds is dit Ankertje, uitgegeven door Ankh Hermes, een brochure van haar eigen praktijk en, als oprichtster van Vitakruid, maakt Elly Korzelius er dan ook de nodige reclame voor. Anderzijds is het een boekje met een rijke, leerzame inhoud en natuurlijk gericht tot mensen die vooral last hebben van allerhande gewrichtspijnen - of, tot personen die té weinig lichaamsbeweging hebben. Anders gezegd, is voorkomen meestal veel beter dan op latere datum trachten te genezen.

Kortom: het zoveelste Ankertje dat de moeite waard is in te lezen.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht