ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Geraakt door engelen

Originele titel: Angel Whispers

Jenny Smedley

Geraakt door engelen Type: Paperback
Uitgever: Ankh-Hermes
Gewicht: 290 gram
Aantal Pagina's: 200
ISBN: 90-202-0433-5
ISBN-13: 978-90-202-0433-9
Categorie: Contact met Engelen
Richtprijs: € 19,9

Korte Inhoud


Door een perfecte balans tussen ziel, geest en lichaam te creëren, kun je je eigen energetische trilling zo verhogen dat je in aanraking komt met andere dimensies. Op dat moment kom je in contact met hogere engelen en kun je met ze communiceren. In dit boek leert Jenny Smedley je hoe je deze energetische trilling kunt oproepen. Zij laat zien hoe je dichterbij je eigen engel kunt komen, leert je meditatietechnieken en hoe je engelenkaarten kunt lezen. De persoonlijke ervaringen in dit boek maken duidelijk dat je een engel ook echt om hulp kan vragen en dat ze je een bezoek kunnen brengen.

'Geraakt door engelen' beschrijft op een fascinerende manier de invloed die deze engelen hebben op je levensloop.

De auteur is zelf een spiritueel healer en -therapeut en heeft in Groot-Brittannië twee jaar een televisieprogramma gepresenteerd over spirituele onderwerpen. Bevat bronnenoverzicht met onder andere websites en boeken. Jenny Smedley is eveneens een deskundige op het gebied van reïncarnatie en huisdieren, en staat ook bekend als een spiritueel healer en therapeut. Bij Ankh-Hermes verscheen van haar hand: 'Ook dieren hebben een ziel'.

Uittreksel


Blz. 85: Hulpmiddelen om engelen aan te trekken

Naast de focusbeelden en de engelenkaarten zijn er ook andere hulpmiddelen die je kunt gebruiken om je energie te vergroten en je vibraties te verhogen, zoals klankschalen, trommels en kristallen.

Welk middel zal die speciale engel die jou kan helpen, aantrekken?

Klankschalen

Kristallen klankschalen zijn gemaakt van zuivere siliciumkorrels, die van samengeperste kwarts zijn gemaakt. Het zand wordt in een krachtig ronddraaiende mal gegoten en tot ongeveer 4000°C verhit. Door deze intense hitte versmelten de aparte deeltjes van het kwartszand tot een sterke schaal van materiaal dat op glas lijkt. Er ontstaan daardoor schalen van verschillende grootte die op verschillende toonhoogten worden geslepen.

De Tibetaanse klankschalen zijn van koper gemaakt en zijn eigenlijk meer klokken dan schalen. In plaats van ze op te hangen staan ze echter op hun voetstuk en worden met een stokje `aangewreven' waardoor de zijwand gaat trillen en geluid voortbrengt.

Alle klankschalen brengen een uiteenlopende reeks klanken voort die overeenkomt met de noten van een toonladder en iedere klank komt overeen met een chakra van het lichaam. In het Sanskriet betekent chakra 'wiel' en het lichaam bezit verschillende ronddraaiende energiecentra die lijken op ronddraaiende wielen. Deze energiecentra of chakra's reguleren de energiestroom in ons spirituele stelsel door kleuren in ons energieveld te creëren. Er zijn zeven chakra's: de kruin, het voorhoofd (het derde oog), de keel, het hart, de zonnevlecht (solar plexus), het heiligbeen en de stuit (of de basis).
De klanken van de klankschalen corresponderen als volgt met de chakra's:

. C : de stuit (of basis)
. D: het heiligbeen
. E: de zonnevlecht
. F: het hart
. G: de keel
. A: het voorhoofd (of het derde oog)
. B: de kruin

Dus is het verstandig om een schaal uit te kiezen die invloed heeft op de energie van dat deel van je lichaam waarvan je voelt dat dit het sterkst geblokkeerd is.

Als je twijfelt is het altijd goed om met de zonnevlecht te beginnen omdat het zonnevlechtchakra een van de krachtigste chakra's van het lichaam is. Het wordt ook sterk geassocieerd met het functioneren van de aura ofwel het psychische energieveld, precies dat wat we proberen te veranderen.

Als je nog steeds twijfelt is het heel redelijk om in de winkel te vragen of je de klanken van de schalen mag horen. Je kunt dan die schaal kunt kiezen waar je je het rustigst bij voelt. De met de hand geslagen Tibetaanse schalen hebben een rijkere en gevarieerdere toon maar de schalen die machinaal zijn gemaakt zijn gemakkelijker te bespelen. Voor een beginneling zijn die misschien beter.

Hoe gebruik je klankschalen?

Een kristallen klankschaal wordt bespeeld door deze langs de rand van de schaal zacht aan te strijken met een klopper bekleed met rubber of leer. Zet de klankschaal als je die wilt bespelen op een glad oppervlak midden op de rubberen ring eronder zodat hij niet wegglijdt. Je kunt de klankschaal het beste niet te hard aanstrijken, tegen de richting van de klok in. Hoe harder en sneller je draait hoe luider de schaal zal gaan klinken, maar hij hoeft niet hard te klinken om effectief te zijn. Je zou voor een volledig effect de klankschaal ongeveer 15 minuten moeten bespelen. Je zult dan door je hele lichaam heen een trilling gaan voelen, waardoor blokkades en negatieve emoties verdwijnen. Begin met de gedachte dat je engelen aan wilt trekken.

Tibetaanse klankschalen

Tibetaanse koperen klankschalen worden met een uit hout gesneden klopper bespeeld. Houd de Tibetaanse klankschaal (die meestal kleiner zal zijn dan een kristallen klankschaal) op de vlakke kant van je hand. Strijk de klopper langs de buitenzijde van de klankschaal. Eerst zul je de vibraties voelen en daarna begint de klankschaal te zingen. Het is een goed idee om de schaal zo nu en dan bij je oor te houden om het volle profijt van de klank te krijgen.

Trommels

Trommelen doet erg aan de hartslag denken, dus is het geen wonder dat er veel verschillende soorten trommels worden gebruikt om de vibraties te verhogen en negatieve energie op te ruimen. Er bestaan trommels uit het Midden-Oosten, van de indianen en Keltische trommels - de keuze is aan jou. Kies gewoon die trommel die jij het beste vindt klinken. De trommel is een veeleisend instrument, dus is het een goed idee om je aan te sluiten bij een trommelcirkel. Onder begeleiding krijg je via het trommelen toegang tot je verre voorouders, overstijg je je dagelijkse zorgen en word je meegenomen naar een spirituele plaats. In een kamer vol trommelende mensen kun je vrijwel niet anders dan alles loslaten en leven in het moment in plaats van in je zorgen.

Klanktherapie

Alle klank is trilling. Als je de trillingen van je lichaam kunt afstemmen dan kun je deze laten versmelten met de trillingen van je ziel en geest zodat er een harmonieuze symfonie van geluid ontstaat die je totale vibratieniveau zal verhogen - het ultieme doel van al deze oefeningen.

Ik heb Diane Egby-Edwards, een topexpert op het gebied van klanktherapie in Engeland, gevraagd om nauwkeurig uit te leggen welk effect klank heeft op het lichaam. Hoe kunnen die klanken heilzaam zijn voor mensen die weten dat hun geest vaak zo actief is dat zij zich niet kunnen ontspannen?

Ze vertelde mij:

"Ik ben hypnotherapeut en (energetisch) klankgenezer. Ik heb ontdekt dat 'zingende' schalen niet alleen heel nuttig zijn om tot een andere bewustzijnstoestand te komen maar dat ze ook kunnen worden gebruikt als genezend werktuig om verschillende soorten problemen te behandelen.
..."

Recensie

door Tsenne Kikke
Vooraleer je dit boek aankoopt, moet je natuurlijk zélf geloof hechten aan het bestaan van engelen én bovendien geloven dat ze met ons in contact kunnen staan. Van zodra deze twee uitgangspunten er zijn, zul je geen problemen ervaren met het lezen van dit boek, integendeel.

Het is een feit: om zelf te leren vliegen heb je alleen de hulp nodig van iemand die al vleugels heeft. Maar, hoe kun je contact maken met je eigen engel? Dat is centrale vraag in dit boek. Jenny Smedley onderscheidt vier categorieën van engelen, namelijk zielenengelen, meesterengelen van het levenspad, beschermengelen en klusjesengelen.

Om contact te maken met je eigen engelen is het van belang dat je je eigen trillingsfrequentie verhoogt, bijvoorbeeld door te mediteren. Je kunt ook zogenaamde focusbeelden, engelenkaarten, klankschalen, trommels, stemvorken en kristallen gebruiken om je frequentie te verhogen.

De auteur gaat ook in op engelentherapie, die nabestaanden kan helpen bij hun rouwverwerking. Het boek staat verder boordevol met bijzondere verhalen over ontmoetingen met engelen.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht