ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

The Meta Secret

Originele titel: The Meta Secret

Mel Gill

The Meta Secret Type: Hardcover
Uitgever: Ankh-Hermes
Gewicht: 520 gram
Aantal Pagina's: 238
ISBN: 90-202-0427-0
ISBN-13: 978-90-202-0427-8
Categorie: Heilzaam Denken
Richtprijs: € 24,95

Korte Inhoud


The Secret leert ons dat we door middel van positief denken kunnen manifesteren wat we voor onszelf wensen. Echter, de focus op deze wet alleen is net zoiets als het eten van alleen een toetje. Over een toetje zeggen we: 'Goh, dat was lekker, maar ik zit nog niet vol!' We willen het volledige menu zien om een passende keuze te maken, en zo onze honger te stillen. The Meta Secret biedt een onthullende blik in de keuken van het universum. Mel Gill leert ons onze bestelling in het juiste perspectief te plaatsen. De wet van de aantrekkingskracht is maar een van de zeven aloude principes; The Meta Secret onthult de andere zes en biedt een praktische methode om meer liefde, geluk, humor en rijkdom aan te trekken.

Achter gesloten deuren ligt een wereld van mogelijkheden verborgen. Haal eruit wat erin zit!

Me Gill is een psychotherapeut en een vooraanstaand leider op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Hij is de auteur van Uncommon Sense en wordt in dit boek en op de DVD ondersteund door verschillende experts waaronder Masaru Emoto, Jack Canfield, Bob Proctor en Joe Vitale.

Uittreksel


Blz. 9: Toen ik in 2009 gast was op de nationale televisieshow Fox & Friends, vroeg de gastheer mij in welke disciplines ik doctor was. 'Marketing en metafysica', antwoordde ik.

'Wat is metafysica?' wilde hij weten.

Ik had maar een ogenblik om het best mogelijke antwoord te bedenken. Ik wist van tevoren dat alles wat ik zou zeggen hem alleen maar in verwarring zou brengen. Als televisiejournalist is hij gewend om vooral over concrete kwesties te praten en niet over gedachten, gevoelens, de esoterische wijsbegeerte, de vermogens van de geest, enzovoort. Toch moest ik hem de waarheid zeggen om mijn integriteit niet te ondermijnen.

'Het onderzoek naar het onzienlijke', antwoordde ik.

Hij staarde me aan.

Hij erkende dat hij er nooit van had gehoord.

Natuurlijk had hij dat niet. De meeste mensen hebben er nooit van gehoord. Dat verklaart waarom de meeste mensen zich door het leven moeten worstelen. Zij besteden al hun aandacht aan de fysische wereld en vrijwel geen aandacht aan het metafysische domein. Toch is dat het domein van de ware kracht en van ware magie. Als je je daarheen laat voeren, kun je je leven transformeren in een leven vol vreugde en wonderen.

We mogen ons gelukkig prijzen dat mijn goede vriend Mel Gill ons de middelen aanbiedt om het metafysische domein te bereiken en deel te nemen aan het spel daar. Je vindt het allemaal in dit boek. Het is het handboek bij zijn film en beide zijn bedoeld om jou te helpen dieper in het leven door te dringen dan je ooit voor mogelijk zou hebben gehouden.

Maar net als de televisiejournalist die niet wist dat er mensen waren die 'onderzoek naar het onzienlijke' deden, weten de meeste mensen niet dat er zoiets is als een 'metageheim'. Vergeet echter niet dat de meeste mensen een leven van 'stille wanhoop' leiden (zoals Thoreau opmerkte). De meesten weten niet dat er een uitweg uit dat leven bestaat die voor iedereen gemakkelijk toegankelijk is en dat de weg naar buiten ook de weg naar binnen is. Of dat de weg die ons voorbij ons lijden en onze problemen en beproevingen brengt, de weg is die ons erdoorheen voert. Die reis wordt soms vergemakkelijkt door een gids. Voor mij en vele anderen is Mel die gids geweest. Dit boek is een geweldige gereedschapskist, gevuld met alle kennis die je nodig hebt om die reis te volbrengen: hij zal je helpen om met gebruikmaking van krachtige metafysische concepten door het leven te gaan. En al doende accumuleer je meer vreugde, liefde en welstand dan waarop je ooit in je stoutste dromen hebt gehoopt!

Alles wat je wilt veranderen, zal eerst in je innerlijk moeten worden veranderd. Zoals ik eens mijn gehoor voorhield: iedere poging om alleen de buitenkant te veranderen komt overeen met make-up op je spiegel smeren, of met een poging de spiegel te scheren. Je wilt je spiegel niet schoonmaken, maar jezelf.

Dit onthullende boek, dat de neerslag is van de wijsheid en het inzicht van mijn vriend Mel Gill, legt je uit hoe je van binnenuit voor jezelf kunt zorgen. Het is een praktische, inspirerende of zelfs hypnotiserende gids vol mystieke - maar praktische - wijsheid. Zijn verhaal is ongelooflijk boeiend. Het houdt je aan de bladzijden gekluisterd. Zijn persoonlijke in zichten zijn parels van wijsheid die je ogenblikkelijk in je dagelijks leven kunt toepassen. Dit boek is de geheime wijsheid van het universum die voor het eerst sinds eeuwen in druk verschijnt!

Of juister gezegd, het is het metageheim van het universum.

Lees maar gauw verder, als je bereid bent het metageheim in jouw leven te ontdekken!

Recensie

door Tsenne Kikke
De auteur heeft tijdens een bijna-doodervaring in zijn jeugd contact gehad met bepaalde bronnen van oude, universele kennis. Na deze ervaring heeft hij geprobeerd deze kennis te achterhalen. Daarbij kwam hij uit bij, onder andere, de Hermetica. In vrij simpele bewoordingen beschrijft hij hoe de lezer met behulp van deze oude kennis zijn/haar omstandigheden kan verbeteren. De kennis gaat onder meer over de werking van energie, de kracht van affirmaties, de wetten van het universum, dankbaarheid, actie ondernemen of met de stroom meedrijven.

Helaas wordt nauwelijks verband gelegd tussen het beschreven 'metageheim' en de genoemde oude kennis. In talloze tussenstukjes vertellen twaalf coaches, auteurs en bekende sprekers, hoe zij succesvoller en gelukkiger worden beschouwen.

Op de bijgeleverde dvd kan men deze stukjes letterlijk terugzien: deze mensen vertellen daarop exact hetzelfde in mooi verzorgde beelden. Het boek is helaas wat rommelig, maar wel echt interessant omdat het veel verder gaat dan bijvoorbeeld Rhonda Byrne in 'The Secret'*.

- F. van Soelen -


Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht