ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Water en het universum

Originele titel: Messages from water and the universe

Masaru Emoto

Water en het universum Type: Paperback
Uitgever: Ankh-Hermes
Gewicht: 205 gram
Aantal Pagina's: 122
ISBN: 90-202-0408-4
ISBN-13: 978-90-202-0408-7
Categorie: Tests
Richtprijs: € 14,95

Korte Inhoud


Gedurende vijftien jaar intensief onderzoek heeft Masaru Emoto duizenden waterkristallen gefotografeerd. Weinige waren zo mooi en levensbevestigend als de kristallen die ontstonden bij de woorden liefde en dankbaarheid. Hij laat zien hoe water betrokken is bij de schepping van het universum en onderzoekt de betekenis van woorden en taal, hun oorsprong en hun effect op de vorm van de waterkristallen. Duidelijk wordt hoe water samen met onze gebeden, emoties en positieve woorden ons en het gehele universum kan helen. Dr. Emoto legt uit dat water zijn echte vorm heeft verloren, net zoals onze eigen manier van leven zich steeds meer verwijderd heeft van onze essentie. Hij geeft aan hoe je je levensstijl kunt veranderen en hoe je een betere communicatie, harmonieuzere relaties en meer gezondheid kunt creëren.

Uittreksel


Blz. 15: Het mooiste kristal onder al deze foto's is naar mijn mening die van een watermonster dat vierentwintig uur lang blootgesteld was geweest aan de woorden liefde en dankbaarheid. Het ziet eruit zoals het op vorige bladzijde is afgebeeld.

Welke gedachte bekruipt je? Voor mij lijkt dit kristal sterk op een ontloken bloem en zendt het een mysterieus en dankbaar licht uit. Ik geloof niet dat zoiets wonderschoons ooit door een mens gecreëerd had kunnen worden. Zelfs nu ik tienduizenden kristalfoto's heb bestudeerd, heeft dit speciale kristal mijn hart veroverd, hoewel ik mij bleef afvragen hoe deze eenvoudige woorden tot de geboorte van zo'n uitgesproken elegant kristal kunnen hebben geleid. Dit werd de brandende vraag die ik coûte que coûte moest oplossen. Nu ik erop terugkijk, realiseer ik mij dat de afgelopen tien jaar volledig aan het zoeken naar de oplossing gewijd zijn geweest.

Pas in de afgelopen jaren ben ik tot een conclusie gekomen. Deze conclusie bevat een belangrijke boodschap die centraal staat in het boek dat je nu in handen hebt. Ik wil je deelgenoot maken van wat ik heb geleerd over de waarheid van het kristal van liefde en dankbaarheid. Het is een boodschap die niet op een gunstiger moment had kunnen doorkomen De wereld verkeert in beroering en we naderen snel een doorslaggevend omslagpunt. Velen onder ons ervaren nu al aan den lijve de grote problemen waarmee de mensheid zich momenteel geconfronteerd ziet, zoals de economische crisis, het uitgeput raken van de natuurlijke hulpbronnen, of de nieuwe pandemieën die een gevaar zijn voor onze gezondheid, om er slechts enkele te noemen. Veel mensen weten zich eenvoudigweg geen raad als ze voor de vraag komen te staan hoe zij in deze chaotische wereld moeten leven.

Echter, alles wordt glashelder als we naar de boodschap van water willen luisteren. Ik geloof dat onze verwarring voortkomt uit het feit dat we de authentieke natuur van de wereld - of de kwintessens van alle leven - nog niet hebben ontdekt. Deze wijsheid wordt ons door water geopenbaard.

Sinds mijn kinderjaren heb ik me beziggehouden met deze schijnbaar eenvoudige vragen: 'Waar kom ik vandaan?' `Met welk doel ben ik hier?' en 'Waar ga ik heen na mijn dood?' Het zoeken naar antwoorden is nooit opgehouden, en toen ik op mijn drieënveertigste `kennismaakte' met water, heb ik me gewijd aan het onderzoeken ervan. Vanaf dat moment werd ik bijna geobsedeerd door de kracht van water. In de loop van mijn speurtocht naar waarheid heb ik antwoorden op deze existentiële vragen gevonden. Bovendien fungeerde water als mijn gids bij de ontwikkeling van mijn eigen inzichten in de manier van leven die de mens het meeste geluk kan schenken, en zelfs ook in de manier waarop het universum is geschapen.

De voornaamste katalysator was het moment waarop ik het kristal van liefde en dankbaarheid aanschouwde. Water heeft mij geleerd dat deze twee woorden de allermooiste uitstraling hebben. Naar mijn overtuiging zijn dit zelfs de sleutelwoorden in het naderende overgangstijdperk. Liefde en dankbaarheid zijn de essentie van het leven.

Op mijn reizen over de wereld maak ik kennis met steeds meer mensen. De uitstraling van hen die in het licht van liefde en dankbaarheid leven, omschrijf ik als aikansha-bito (lett. 'de schoonheid van liefde en dankbaarheid'). Als iedereen op aarde deze waarden omhelst, zullen we spoedig omgeven zijn door dit overweldigende, eeuwig schijnende licht.

Ik koester de hoop dat ik, door deze boodschap van water met je te delen, zodanig tot je hart zal spreken dat je vrede en heelwording door liefde en dankbaarheid ervaart. Graag draag ik daarom dit boek aan jou op, en aan de dag waarop je wordt wedergeboren als iemand die aikansha-bito uitstraalt.

Recensie

door Tsenne Kikke
Hier bevinden we ons op glad ijs, zowel letterlijk als figuurlijk. Hoe mooi de inhoud van dit dunne boekje ook klinkt en hoe sterk ikzelf er ook wil achter staan, is de vraag: 'Wat is er allemaal van waar?'...

In de film "What the Bleep do we Know" werd hij gepromoot - en, toegegeven: zijn bevindingen raakten mij diep. Als een waterdruppel op een petrischaaltje wordt bevroren ontstaat er een waterkristal wat je kunt fotograferen, omdat een waterdruppeltje al heel gauw smelt bij kamertemperatuur moeten de medewerkers in een laboratorium ingerichte vriescel bij een temperatuur van -5 graden Celsius werken om de monsters te kunnen fotograferen. Deze inspanningen hebben tienduizenden foto's opgeleverd. Emoto's lievelingsfoto is die van het kristal dat 24 uur is blootgesteld aan de woorden: Liefde en Dankbaarheid in het Japans, enzovoort. In het boekje worden de volgende thema's aangeraakt ...

Deel 1: Water als boodschapper van Gods wil:
In water zijn alle antwoorden te vinden
Het verband tussen water en de schepping
Resonantie: het grootste systeem van het universum
De energie van liefde en dankbaarheid in water
Waar komt water vandaan?
Mensen zijn water
De verhouding tussen liefde en dankbaarheid
Leven, sterven en reïncarneren

Deel 2: Hoe informatie in water wordt opgeslagen en overgedragen

De realiteit van water
De invloed van bidden verandert water
Liefde en dankbaarheid genezen ziekte
Het kotodama-concept (= de kracht van gesproken of geschreven woorden)
De lessen van Koshinto (= weg der goden)
Koshinto als connectie met het universum
Het bewijs voor de kracht van bidden en kotodama

Deel 3: De spirituele kracht en mogelijkheden van water

De geheimen van water
DNA-activering is de sleutel tot de toekomst
Ons bewustzijn kan een nieuwe samenleving creëren
Hoe wekken we ons DNA
De tekenen van DNA-activering
Kinderen vertrouwd maken met de waarheid over water
Wat er in onze tijd in de wereld gebeurt.

Zoals ik reeds vermeldde...: indien je het internet afschuimt, wordt het duidelijk dat Emoto's bevindingen als puur bedrog worden afgedaan. Geen enkele wetenschapper in de gehele wereld is tot op heden in staat geweest om dezelfde resultaten in een laboratorium op te wekken, noch microscopisch zichtbaar te maken.

Kortom: wat ik tot op heden gelezen heb, is dat Emoto op de goedgelovigheid van de massamens inspeelt en om die reden kan ik dit werkje aan niemand aanbevelen. Wel sta ik open voor eender welk toekomstig wetenschappelijk bewijs en in afwachting daarvan moet ik de taal van mijn hart en rede blijven opvolgen.

O ja...: ik heb er ook een nieuwsberichtje over gemaakt, waarvan hier de link.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht