ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ben Hur

Luc De Maeyer & Ivan Claeys

Ben Hur Type: Paperback
Uitgever: Standaard Uitgeverij
Gewicht: Onbekend
Aantal Pagina's: 48
ISBN: 90-02-21761-7
ISBN-13: 978-90-02-21761-6
Categorie: Stripverhalen
Richtprijs: € 4,95

Korte Inhoud


Het verhaal speelt zich af ten tijde van Christus. In die dagen heerste er een gespannen sfeer in het Joodse land. De streek werd opgeschrikt door aanslagen en opstanden, en de gezagsdragers probeerden met harde hand de rebellie te onderdrukken. De Jood Juda Ben Hur en de Romeinse garnizoenoverste Messala proberen hun vriendschap in deze tumultueuze tijden te behouden, maar dat blijkt niet zo simpel te zijn. Dan volgt er een nieuw incident waarbij Juda betrokken is... De start van een onderhoudend epos, dat de tand des tijds probleemloos heeft doorstaan!

Uittreksel


Blz. 3: In Jeruzalem heerste een grimmige sfeer door de komst van de Romeinse gouverneur Gratus. Deze had zich door een aantal minachtende maatregelen onpopulair gemaakt. Ikzelf was echter in opperbeste stemming, omdat ik na vijf lange jaren mijn Romeinse jeugdvriend Messala zou terugzien.

Terwijl ik ongeduldig op Messala wachtte, op de heuvel waar we als kind altijd speelden, brachten mijn rentmeester Simonides en zijn dochter Esther, na lange afwezigheid, een bezoek aan het huis van Hur.

Recensie

door Tsenne Kikke
Dit is het tweede stripverhaal in de Classix-reeks. De te verwachten titels zijn: Don Quichot & Cyrano
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht