ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Durf! Verhoog je zelfvertrouwen

Originele titel: Oser: Thérapie de la confiance en soi

Fréderic Fanget

Durf! Verhoog je zelfvertrouwen Type: Paperback
Uitgever: Standaard Uitgeverij
Gewicht: 341 gram
Aantal Pagina's: 240
ISBN: 90-02-21448-0
ISBN-13: 978-90-02-21448-6
Categorie: Zelfgroei
Richtprijs: € 19,95

Korte Inhoud


Durven. In jezelf geloven, voelen dat je capabel bent om iets succesvol te ondernemen, niet bang zijn van de blik van anderen: dit zijn enkele van de vele facetten van zelfvertrouwen, een van de hoekstenen van de persoonlijkheid van elk mens. Veel van de emotionele en professionele problemen die we krijgen tijdens ons leven hebben hun oorsprong in het gebrek aan zelfvertrouwen: angst om over te gaan tot actie, om fouten te begaan, om beoordeeld te worden, om lief te hebben, om geliefd te worden. Wat zijn de mechanismen van zelfvertrouwen? Waaruit bestaat zelfvertrouwen? Hoe kan het geëvalueerd worden? Hoe kan het hersteld worden? Hoe kan het verhoogd worden? De basis van zelfvertrouwen is eigenwaarde. Om je zelfvertrouwen te herstellen of te versterken, stelt de auteur drie stappen voor: de eerste ligt in het verbeteren van je zelfbeeld, de tweede stap ligt in het nemen van actie en ten derde investeren in je relaties met anderen.

Frédéric Fanget is als medisch psychiater verbonden aan de Universiteit van Lyon. Hij is gespecialiseerd in het behandelen van depressies, angsten en stress. Hij heeft meerdere wetenschappelijke boeken gepubliceerd. Dit is zijn tweede boek voor een groot publiek, een handig zelfhulpboek.

Uittreksel


Blz. 15: "Een gebrek aan zelfvertrouwen verpest je leven. Een gebrek aan zelfvertrouwen kan nefaste gevolgen hebben in het dagelijkse leven. Je doet niet wat je eigenlijk zou willen of zou kunnen doen. Je bent gefrustreerd, ontevreden, voelt je gebruikt. De ene mislukking volgt op de andere en je maakt jezelf de vreselijkste verwijten. Je relaties met anderen verlopen stroef. De ellende is dat die gevolgen het gebrek aan zelfvertrouwen alleen maar vergroten. Maar wees gerust, dit is allemaal het gevolg van een mechanisme, en elk mechanisme is omkeerbaar. Elke vicieuze cirkel – elke noodlottige cyclus van oorzaak en gevolg – is te veranderen in een positieve kringloop."

Recensie

door Tsenne Kikke
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht