ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Forum

Levitatie experiment

Spiritualia Forum Index > Praatcafé > Levitatie experiment
Pagina 1 van 11
Auteur Bericht
Tsenne Kikke
Tsenne Kikke

Lid sinds: april 2005
Berichten: 67
Zijn/haar profiel
vrijdag 17 augustus 2007 3:04 :: Onderwerp: Levitatie experiment
Ken je dit levitatie experiment?... Het draagt de naam 'Zo licht als een pluim, zo stijf als een plank'. Het dateert uit de jaren '70 - soms lukte het perfect, en dan nog wel van de eerste keer. Andere malen moesten we het eens overdoen. In elk geval is het een eenvoudig en een aangenaam tijdverdrijf als je met enkele mensen samen bent, met zijn vijven, minstens. Hier volgt er een beschrijving van ...

Eén persoon zit totaal ontspannen in een stoel, armen losjes naast het lichaam, de handen in de schoot, voeten op de grond. Hij kijkt met zijn gezicht naar het Westen.

Twee personen staan achter hem: één ter hoogte van zijn linker schouder, de andere ter hoogte van de rechter.

De twee andere personen staan naast hem, ter hoogte van zijn knieën.

Nu legt iedereen één voor één een hand bovenop zijn hoofd. Je gaat als volgt te werk:

De eerste persoon legt zijn rechterhand op het hoofd van de persoon die op de stoel zit.

Een tweede legt zijn rechterhand bovenop de hand van de eerste, de derde legt zijn hand vervolgens op de hand van de tweede, en de vierde doet net hetzelfde met zijn rechterhand.

Nu is de eerste persoon weer aan de beurt, die nu zijn linkerhand bovenop de rechterhand van de vierde persoon legt, en alle andere volgen zijn voorbeeld. Uiteindelijk zijn er acht handen bovenop elkaar gestapeld.

Iedereen concentreert zich eventjes op zijn eigen handen en ieder verbeeld zich dat hij/zij energie via de handen naar beneden uitstraalt.

Nu telt er iemand af, van 1 tot tien. En bij 10 aangekomen plaatsen de personen die aan het schoudereinde staan hun wijsvinger onder de oksel van de persoon die op de stoel zit, en de twee andere - die vooraan staan, plaatsen elk hun wijsvinger onder de plooi aan de binnenzijde van de knie. Ja, een wijsvinger zou moeten volstaan.

Dan telt er iemand af van 1 tot 3, en hooooooooooooooooooooooooooooooo daar gaat de persoon de hoogte in, net alsof hij zo licht is geworden als een veertje.

Probeer het eens uit, en laat ons iets weten.

Ter aanvulling: In India, in Shivapur, is er een zware steen van een honderdtal kilo, vermoedelijk van het sterfbed van een sufi mysticus. Indien 11 mensen een mantra, met zijn naam erin, hardop opzeggen terwijl ze de steen met hun wijsvinger aanraken, kunnen ze deze steen zomaar ineens in de lucht werpen.

Plaats je er 12 of meer mannen, dan lukt het naar het schijnt niet. Zeg je de mantra verkeerd, of zeg je iets dat er zomaar op lijkt, dan lukt het ook niet. Als je naar deze link gaat, dan verkrijg je er een ideetje van...
De Steen:
écht fascinerend!

Pagina 1 van 11
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht