ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Forum

Ken jij je-Zelf?

Spiritualia Forum Index > Levensbeschouwing en filosofie > Ken jij je-Zelf?
Pagina 1 van 11
Auteur Bericht
Tsenne Kikke
Tsenne Kikke

Lid sinds: april 2005
Berichten: 67
Zijn/haar profiel
zaterdag 31 mei 2008 4:19 :: Onderwerp: Ken jij je-Zelf?
Iets meer dan 40 jaar ben ik op zoek geweest naar de ware betekenis van de woorden 'Wie Ben Ik?' Ik heb altijd gedacht dat ik die woorden begreep, maar het vraagteken achteraan die kleine zin bleef een raadsel. Ik heb honderden boeken over dit thema gelezen, vele landen in Europa bezocht, inclusief Engeland, ik heb in Zwitserland gewoond, jaren in Australië vertoeft, Turkije bezocht, Thailand, Shri Lanka, enzomeer, en waar ik ook kwam en wie ik daar ook ontmoette... niemand was in staat om zelfs een tipje van de sluier op te lichten.

Eén ding was een feit: naar waar ik ook trok, naar waar ik ook verhuisde, overal nam ik mijn bijbels mee, waaronder: de Bijbel, De Meesters van het Verre Oosten, Sashwita, Saint Germain,enzovoorts, maar vooral het boek 'Op zoek naar het Wonderbaarlijke' bleef voor mij het Boek der Boeken.

Eén van mijn motto's was, en is: "Hoe dichter bij de Bron, hoe zuiverder het water", en elk woord uit dat boek werd, volgens mij, uit die Bron geput. De leer van Gurdjieff trok me dus sterk aan.

De laatste jaren werden er aanvullende boeken gepubliceerd, die me ook inspireerden, waaronder alle werken van Neale Donald Walsh, Maharaj, en natuurlijk: 'Een Cursus in Wonderen'.

Ik heb vele Gurdjieff-scholen bezocht. Aan het hoofd van elke school stonden meestal lieve, brave mensen, maar weetjes-mensen, het zijn-mensen. Lopende encyclopedieën, met hoofden opgevuld met theorieën, maar hun Zijn ontbrak. Holle vaten klinken het hardst. Ze kenden de theorie uit het hoofd, maar de praktijk en de ervaringen ontbraken, al verbeeldden ze zich van wel. Aan de leerlingen, of volgelingen, kon ik de gezegde: 'In het land der blinden is de éénoog koning' toebedelen - hetgeen ik, uit externe consideratie, natuurlijk nooit heb gedaan.

In het kort: jarenlang heb ik rondgedwaald, op zoek naar de ware betekenis van 'Wie Ben Ik?' én naar de wezenlijke toepassing ervan..., maar geen mens kon me helpen. Anderzijds, besef ik nu, had ik die evaring nodig - om op een dag, enkele jaren geleden, eindelijk het antwoord te hebben gevonden door op een deur te kloppen, een deur die open werd gedaan. Eindelijk was ik thuis gekomen! Want, die deur bevond zich niet in boeken, noch ergens in het buitenland, maar in mezelf. Ik wens jou dan ook dezelfde ervaring toe - want, als dat ooit gebeurt, ben je aan het begin gekomen van Jouw Weg.

Ik ben nu mijn weg aan het bewandelen.

Heb je óók een ervaring die je aan anderen wenst mede te delen? Aarzel niet en laat iets van jou lezen!


Pagina 1 van 11
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht