ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Zelfvertrouwen opbouwen

We hebben de neiging om mensen, die zelfvertrouwen uitstralen, te bewonderen. Over zelfvertrouwen beschikken, is in bijna ieder aspect van ons leven een uiterst belangrijke eigenschap. Toch zijn er nog zeer veel mensen die worstelen om het in zichzelf aan te kweken, of te vinden. En, meestal hebben mensen waarin zelfvertrouwen ontbreekt moeite om op een succesvolle manier door het leven te gaan. Maar, het goede nieuws is dat zelfvertrouwen kan worden opgebouwd.

Zelfvertrouwen opbouwen, stimuleert het gevoel dat men de hele wereld aankan. Tijdens de opbouw van zelfvertrouwen leert men onderwijl hoe men met eigen angsten kan omgaan, waarom het nuttig is doelen te stellen, hoe men een positief zelfbeeld opbouwt, een gebrek aan eigenwaarde invult, waarbij een coach zowel als klaagmuur fungeert evenals een soort van kameraad kan zijn waartegen men alles kan vertellen.

Iemand met te weinig zelfvertrouwen beperkt zichzelf vaak veel te veel, veel meer dan noodzakelijk is. Zo kan een gebrek aan zelfvertrouwen ertoe leiden dat mensen onder andere zakken voor hun rijexamen (faalangst), moeite hebben met het ontmoeten van nieuwe mensen, niet goed uit de verf komen bij een sollicitatiegesprek, een promotie mislopen, doordat ze te onzeker overkomen, met destructieve gedachten rondlopen, en zo meer. Bovendien vermijden veel mensen met weinig zelfvertrouwen vaak moeilijke situaties, of ze gaan ze zelfs helemaal uit de weg, met in hun achterhoofd: beter voorkomen dan daarna trachten te genezen.

Perfectionisme kan een andere kant zijn van weinig zelfvertrouwen. Juist vanwege je onzekerheid wil  men dingen controleren en is goed niet altijd goed genoeg  Perfectionisme en faalangst gaan trouwens goed samen.

Mensen met voldoende zelfvertrouwen zijn over het algemeen veel gelukkiger dan mensen met weinig zelfvertrouwen. Naast de emotionele en sociale kant heeft weinig zelfvertrouwen ook een economische kant. Over het algemeen verdienen mensen met weinig zelfvertrouwen minder dan degene met veel zelfvertrouwen. Des te meer reden om het eigen zelfvertrouwen op te bouwen en te vergroten.

Eenmaal bewust van het probleem, doordat men het eigen zelfvertrouwen onder ogen durft zien, en men er iets aan wil doen, zijn er vele mogelijkheden waaruit men kan kiezen: van zelfhulpboeken, het volgen van een cursus, tot een individueel coaching traject.

Individuele coaching kan bijvoorbeeld een goede investering zijn wanneer men dat zelfvertrouwen wil opbouwen en vergroten. Door te werken met een life coach kan men diepgaande patronen blootleggen en gaan werken aan de oplossing daarvan. Dit proces kan soms vele malen dieper gaan dan het lezen van een zelfhulpboek. Bovendien kan een coach een spiegel voorhouden en mensen begeleiden tijdens het ontplooien van dat zelfvertrouwen.

Organisaties gespecialiseerd in zelfvertrouwen opbouwen


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in zelfvertrouwen opbouwen op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!

Blogposts over zelfvertrouwen opbouwen


Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht