ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Zelfverkennis

Aan Zelfverkennis doen, is een studie maken van de Wezenlijke Ware IK. Het woordje 'Zelfverkennis' is een contaminatie - een versmelting van de woorden 'verkennen' en 'kennis'- speciaal bedoeld om aan te duiden dat het niets te maken heeft met dat wat anderen 'zelfkennis' noemen.

Zelfverkennis: is 'de nodige kennis opdoen in het verkennen van het 'Zelf' in onszelf'; een Zelf, dat enerzijds los van ons stoffelijke lichaam staat, maar er toch mee is verbonden, zolang we van een Aards bestaan kunnen genieten.

Aan Zelfverkennis doen, heeft dus weinig of niets te maken met jouw levensstijl, het beroep dat je uitoefent, de godsdienst die je ja dan neen belijdt, de kleur van je haar, ogen, huid, of wat dan ook. Aan Zelfverkennis doen is aan de weet komen wie of wat je in wezen bent. Kortom: het kennen van het Zelf. Anders gezegd: mensen weten wel dát ze zijn, maar niet wát ze zijn.

'Zelfverkennis' is, zoals de naam het zelf zegt, gericht tot mensen die aan Zelf-kennis willen doen - namelijk: het verkennen van het ware zelf, losstaand van hetgeen je niet bent, namelijk: jouw lichaam en alles wat daarop betrekking heeft. Verkennen houdt ook in dat er een proces mee gemoeid is - en, net zoals eender welk ander proces vraagt het tijd. De verkenning heeft dus tijd nodig.

Deze cursus Zelfverkennis wordt enkel en alleen door DIMschool vzw aangeboden en is vooral gebaseerd op de leerstellingen die G.I. Gurdjieff ons ooit heeft gebracht, maar ook aangevuld met die van, bijvoorbeeld, Ouspensky, Osho, Sri Nisargadatta Maharaj en vele, vele anderen.

Organisaties gespecialiseerd in zelfverkennis


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in zelfverkennis op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht