ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wellnessblokhutten

Iedereen kent een blokhut, zijnde: een kleine, eenvoudige houten woning van boomstammen, of zware houten balken, die op de hoeken middels uitsparingen in elkaar passen. Natuurlijk bestaan er grotere varianten, die dan al eerder 'huizen' in plaats van 'hutten' kunnen worden genoemd.

Traditioneel zijn veel blokhutten te vinden in Scandinavische landen en Midden-Europese berggebieden, maar ook in delen van Oost-Europa, zoals Rusland, bijvoorbeeld. Historisch gezien vermoed men dat de eersten ervan tijdens de bronstijd, rond 3.500 jaar vóór onze jaartelling, in Noord-Europa werden gebouwd. Ook Europese kolonisten bouwden in de Verenigde Staten vaak blokhutten als (tijdelijk) onderkomen.

De massieve wanden bieden een vrij goede geluids- en warmte-isolatie, al voldoet deze laatste niet aan de moderne Europese normen voor energiezuinig bouwen. Zo is de isolatiewaarde van hout 5 à 6 keer zo laag als die van steenwol. Anders gezegd: tien centimeter steenwol isoleert net zo goed als een houten wand van een halve meter dik. Doch, indien de verwarming goed werkt, kan men enkel en alleen maar genieten van de gezelligheid. De wanden van een blokhut worden door een overstekend dak en een stenen fundament droog gehouden, waardoor het hout niet rot en niet door insecten wordt aangevreten.

Wellnessblokhutten zijn dan ook meestal gemaakt van massieve boomstammen. Teneinde 'wellnessblokhutten' te kunnen worden genoemd, zijn ze misschien uitgerust met een eigen spa, met een binnen- of buitensauna, een jacuzzi, een stoombad, en/of met een infraroodcabine. Ook de omgeving, waarin zo'n wellnessblokhut is opgesteld, kan op een heilzame wijze op de gemoedsrust inwerken.

Organisaties gespecialiseerd in wellnessblokhutten


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in wellnessblokhutten op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht