ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Urinetherapie

Mogelijk ook bekend als urotherapie.

Bij gebrek aan tandpasta gebruikte men in het Oude Rome de eigen urine om de tanden te bleken. Romeinen gebruikten het eveneens om hun vaat en kleren te wassen, omdat de ammoniak in urine als een natuurlijk schoonmaakmiddel werkt. Natuurlijk spoelden ze daarna duchtig na.

Urinetherapie, daarentegen, ook gekend onder de naam 'Urotherapie',  is het op regelmatige basis drinken van de eigen urine - urofagie genoemd - met het oog op genezing van kwalen en ziekten.

Urinetherapie is, naar het schijnt, een oud Chinees en een oud Indiaas ayurvedisch gebruik die een groot aantal gezondheidsvoordelen claimt, zoals voor het genezen van kanker. Volgens de Ayurveda wordt urine verondersteld duizenden biochemische mengsels te hebben, waarvan slechts een 200 zijn bestudeerd. Toch beweren zij dat die allemaal een ongelofelijke reeks belangrijke voedingsstoffen, enzymen, hormonen, natuurlijke antistoffen en immune verdedigingsagenten bevatten.

Binnen de Chinese variant op tantra kent men ook de volle blaas massage als therapievorm. Hier wordt aangenomen dat bij het masseren van de buik ook het sacraal chakra, de swadhistana, wordt aangeraakt en dat hierin, onder andere, de angst en schaamte ligt opgeborgen. Door de blaas, middels de massage vol te laten lopen, en middels drukverschillen het lichaam aan te zetten tot de behoefte tot urineren, wordt beweerd dat men ook direct op die schaamte inwerkt.

In 2004, bijvoorbeeld, verscheen een artikel in de krant, waarin vermeld stond dat urine drinken kan helpen om sinusitis te genezen, het ouderwordingsproces af te remmen en zelfs kanker te bestrijden. Dat beweerde Ratree Cheepudomwit, een Thaise onderzoekster. Ze gaf aan dat een honderdtal mensen, die elke dag een glas van hun eigen urine opdronken, vonden dat dit een heilzaam effect had op hun gezondheid had en dat het hun ouder worden afremde.

De onderzoekster voerde de studie uit bij 250 leden van de beweging Santi Asoke, die deze praktijk volgen, omdat het zo in hun 2.500 jaar oude geschriften staat.

"87 % voelde positieve effecten, zoals het verdwijnen van hoofdroos, witte haren, problemen met de sinus en zelfs kankers," beweerde Cheepudomwit. Ze gaf wel toe dat 10 % last had van diarree.

In India zijn er zelfs mensen, die beweren dat het drinken van koeienurine gezond is voor het menselijke lichaam...

Urine bevat 95% water. Indien men ooit zonder drinkwater komt te zitten, wordt alleszins aangeraden de eigen urine op te drinken opdat men niet overlijdt aan uitdroging. Anderzijds beweren overlevingsspecialisten net het tegendeel, omdat het zout in de urine het lichaam nog sterker uitdroogt.

Organisaties gespecialiseerd in urinetherapie


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in urinetherapie op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht