ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Tweelingzielen

Een tweelingziel wordt in de volksmond wel eens 'de ware' genoemd. Naar het schijnt heeft ieder mens, ergens ter wereld, een tweelingziel, met de nadruk op 'naar het schijnt'.

Jozef Rulof, bijvoorbeeld, die naar hij zélf beweerde in verbinding te staan met de Albron, schreef "dat ieder mens een tweelingziel heeft, omdat de Albron zowel vaderschap als moederschap vertegenwoordigt. Man en vrouw vormen dus één geheel. Onze tweelingziel is de cel waarmee we op de maan onze eerste splitsing hebben beleefd: op de maan zijn twee menselijke cellen samengekomen die iets hebben afgescheiden. Die afscheiding heeft zich gesplitst en zo ontstonden er twee nieuwe menselijke cellen.

De kans dat we op Aarde huwen met onze tweelingziel is klein. We zijn al veel te lang op Aarde door ons karma en Oorzaak en Gevolg: door het huwelijk zullen we moeten goedmaken. Toch hebben we in verschillende levens onze tweelingziel al meermalen ontmoet en kan het zijn dat ze, zonder dat we het misschien zelf beseffen, in onze nabijheid vertoeft. Het zou kunnen zijn dat onze tweelingziel in een leven onze zoon of dochter is, of een vriend of vriendin, of dat ze wacht op een nieuwe geboorte."

Maar natuurlijk was  Rulof niet de énige, die dacht er alles over te weten. Aan eenieder, die wel degelijk interesse stelt in het thema 'tweelingziel', wordt soms de raad gegeven om in de eerste plaats in contact te komen met de eigen ziel, opdat men haar vooropgestelde doelstellingen op Aarde beter zou kunnen begrijpen. Weet, dat een ziel over bepaalde eigenschappen beschikt. Ofwel, komt men er daadwerkelijk mee in contact, ofwel 'denkt men dat men er contact mee heeft', en dan is het de verbeeldingswereld die onmiddellijk overneemt.

Denken versus Weten

'Denken' is geenszins een 'weten', en eerder gebaseerd op vermoedens en veronderstellingen. Als je denkt dat het morgen zal gaan regenen, bevestig je, dat je het niet voor 100% weet.

Tweelingzielen, zijn - naar het schijnt - twee complementaire zielen, die ontstaan zijn uit één ziel, en die - om de een of andere reden - uit elkaar zijn gesplitst.

Zielsverwanten, daarentegen, zouden mensen zijn, die zielen in zichzelf meedragen met eenzelfde trillingsgetal, omdat ze uit dezelfde zielengroep zijn voortgekomen. Het is zo'n beetje vergelijkbaar met een ziel, die bij aankomst op planeet Aarde, haar eigen ouders uitkiest.

In geschriften lezen we ook, dat de kans dat je jouw tweelingziel tegenkomt niet al te groot is. Ten eerste, moeten beide zielen dan gelijktijdig geïncarneerd zijn, en ten tweede moeten beiden een gelijkwaardig niveau van zelfontwikkeling hebben bereikt. Want, elkaar liefhebben, én met elkaar samenleven, zijn twee totaal van elkaar verschillende zaken.

Kortom: vooraleer een mens over een tweelingziel kan na-denken, moet hij in de eerste plaats weten dat hij zélf over een persoonlijke ziel beschikt, en dus niet - net zoals alles wat leeft - enkel en alleen bezield is.

Organisaties gespecialiseerd in tweelingzielen


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in tweelingzielen op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht