ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Tenen lezen

Tenen lezen?... Het kan, naar het schijnt. Imre en Margriet Somogyi zeggen van zichzelf dat ze er de pioniers van zijn.

Tenen lezen biedt handvatten voor het versterken van relaties. Het zou je informatie geven, die - naar het schijnt - van grote waarde kan zijn voor keuzes die je maakt op het gebied van opleiding of beroep.

Nog straffer... tenen lezen zou eveneens een geschikte methode zijn om zelfkennis op te doen. Volgens beoefenaars ervan biedt het je inzicht in dingen, zoals: waar voor jouw kansen liggen te wachten en de eventuele valkuilen zich bevinden. Zo kan het je ondersteunen bij het nemen van beslissingen - en, het zou je helpen om vanuit jouw eigen kwaliteiten en kracht keuzes te maken die bij jou passen.

Aan de hand van de stand en vorm van de tenen worden dingen gezegd over het karakter en de persoonlijkheid. Ook combinaties van tenen - en niet alleen bovenkant, maar ook de onderkant - hebben een eigen verhaal, naar het schijnt. Bovendien heb je dan ook nog de rest van de voet... Via inzicht en extra kennis komt een persoon meer te weten over zichzelf.

De vorm van de tenen zegt meer over iemands karakter; de stand geeft een idee weer over de persoonlijkheid. Zo kan men dingen vertellen over de persoon zelf, hoe de persoon zich naar buiten toe zal gedragen, maar ook over beroepsaangelegenheden, hobby's, bezigheden, relaties, en zo meer.

Verder wordt er beweerd dat tenen lezen tevens van harte welkom is als hulp bij opvoeding. Wanneer opvoeders inzicht krijgen in het kind, kunnen zij bewustere keuzes maken die aansluiten bij het kind en zijn ontwikkeling. Sterker zelfs: uit de stand en de vorm kan al direct na de geboorte de blauwdruk van het karakter van het kindje worden geanalyseerd. Ook kan men meteen zien wat voor gedrag een baby heeft. Kortom: 'babyteentjes lezen' geeft inzicht in de behoeften, de aanleg en de (on)mogelijkheden van het kind.

Vanuit het holistische uitgangspunt zijn er heel veel lichamelijke signalen op meerdere plaatsen 'afleesbaar'. Tenen lezen biedt hulpverleners dus handvatten om zorg op maat te leveren aan de mensen die aan hun zorg zijn toevertrouwd.

In de praktijk

Elke teen is karakteristiek. De dikke teen bij de rechtervoet is de micro voor de tenen ernaast en vertaalt, onder andere, de vreugden. De teen ernaast is de ambitieteen, en vertelt wat iemand wil. Wat de persoon doet met die ambitie wordt duidelijk in de derde teen. De vierde teen zegt iets over de betrokkenheid en de grenzen van iemand. De kleine teen aan de rechtervoet staat voor angsten en onzekerheid.

De linkervoet is de gevoelsvoet. Ook hier is de dikke teen de micro en vertaalt het verdriet. De teen ernaast is de gevoelsteen. De derde teen is de creativiteitsteen die iets zegt over de belichaming van gevoelens naar de buitenwereld. De vierde teen geeft aan hoe de persoon staat tegenover liefde, terwijl de kleine teen verraadt hoe men staat tegenover seks en vertrouwen.

De lengte van de tenen heeft te maken met aangeboren constitutie en is onveranderlijk. De dikte, kromming, stand en vorm van de tenen kan wél variëren. Lange tenen wijzen op ruime interesses, terwijl mensen met korte tenen een empatisch vermogen hebben. Een tactvol, diplomatisch persoon heeft ronde tenen. Maar ronde tenen wijzen er ook op dat iemand de ander niet wil kwetsen. Die persoon zegt niet onmiddellijk wat hij te zeggen heeft. Zo komt het dat men zich 's avonds afreageert op de partner omwille van iets dat 's morgens op het werk is gebeurd.

Nagels zeggen iets over de verdediging naar de buitenwereld, de weerbaarheid. Als het schild mooi afsluit ben je zeer goed beschermd. Als de nagel opstaat, kunnen ze onder je veren schieten. Als die te hard klauwt, dan beknot je jezelf. Iemand met een teen die klauwt past zich aan de denkbeeldige lijn van een ander aan.

Een teen die plooitjes maakt, betekent dat men geen neen accepteert en de eigen zin doet. Wie zijn tenen kan spreiden is een analytisch denker.

Mensen met tenen, die omhoog staan, zijn dromers én stressbestendig, want ze zijn in staat om hun gedachten te laten wegglijden naar andere zaken op een moment dat het te veel wordt. Het zijn mensen met spirituele aanleg, die zich meer interesseren voor andere dingen dan het aardse.

Organisaties gespecialiseerd in tenen lezen


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in tenen lezen op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht