ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Soundhealing

Mogelijk ook bekend als klankheling.

Soundhealing, of klankheling, is een verzamelnaam voor diverse disciplines, waaronder stemwerk, muziektherapie, zang, mantravorming,  stemvorkenleer, klankschalen, Tibetaanse electrumbellen, en zo meer, en zo meer.

In Amerika, bijvoorbeeld, bestuderen steeds meer wetenschappers het effect  van de stem, klank en muziek op de geestelijke en lichamelijke gezondheid van de mens. Uit hun onderzoeken blijkt dat ze allemaal een helende werking kunnen hebben - en, bij ziekte, het helingsproces kunnen versnellen. Meer en meer wordt het toegepast als therapie - of, als bijkomende ondersteuning bij therapieën.

Zo gebruikt de Amerikaanse oncoloog Dr. Gaynor in zijn eigen kliniek stem en klank gelijktijdig met traditionele behandelingen tegen kanker. Volgens hem wordt hierdoor het immuunsysteem versterkt en vindt de patiënt innerlijke rust en kalmte, hetgeen het genezingsproces bevordert.

Het mooie van alle onderzoek naar de helende werking van Soundhealing is dat veel van de technieken al duizenden jaren geleden werd toegepast door genezers en medicijnmannen uit die tijd - vooral, omdat er toen weinig andere dingen voorhanden waren.

Muziektherapie, bijvoorbeeld, is al eeuwenlang gekend voor haar helende krachten. Zo was Apollo de Griekse godheid van de muziek en geneeskunde. Van Aesculapius werd gezegd dat hij aandoeningen van de geest kon genezen dankzij zang en muziek, en muziektherapie werd ook in Egyptische tempels gebezigd. Plato beweerde dat muziek de emoties beroerde en de geaardheid van het individu kon beïnvloeden. Aristoteles leerde anderen aan dat muziek de ziel aansprak en beschreef muziek als een kracht die de emoties kon zuiveren. Aulus Cornelius Celsus (25 v.Chr. - ca 50) raadde de klank van cymbalen en stromend water aan om mentale aandoeningen te behandelen, enzovoorts.

Kortom..., welke vorm van klankheling men op zichzelf ook toepast - of laat toepassen: een lichaam, waarin de geest tot rust werd gebracht, is alleszins beter in staat om aan zelfheling te doen.

Organisaties gespecialiseerd in soundhealing


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in soundhealing op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht