ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Sensi-therapie

Uit onderzoek bleek dat ongeveer 50% van de Nederlanders één of meer allergieën heeft. In België is het percentage niet al te veel beter. Tevens neemt het aantal mensen met problemen rond hooggevoeligheid met de dag toe. Bij Sensi-therapie wordt de mens in zijn totaliteit te behandelen, waarbij 'sensi' naar 'sensitief' verwijst.

Sensi-therapie is met name bedoeld voor hooggevoelige mensen. Dat zijn, bijvoorbeeld: ADHD-kinderen, autistische personen, HSP, PDD-NOS en Nieuwetijdskinderen, ofwel lichtkinderen, indien je daar geloof aan hecht. Door de brede waaier van diverse therapieën is het - naar men beweert - ook geschikt voor veel andere problemen.

De elementen die de samenhang vormen van de Sensi-therapie zijn gebaseerd op de volgende eenvoudige principes:

1. Weghalen gifstoffen uit het lichaam (ontgiften met remedies en orthomoleculaire preparaten)

2. Stoppen met het toevoegen van gifstoffen in het lichaam (dieet en allergie meting)

3. Wegnemen van de oorzaken (o.a. remedies)

4. Direct op gang brengen van het proces (onder andere massagetechnieken en emoties vrijmaken)

Een Sensi-Therapie opleiding omvat, bijvoorbeeld:

Algemene deelonderwerpen: Body-mind bewustzijn, individuele therapie, chakraleer, meridianen, genezing, voeding, gifstoffen, energetische behandeling, cliënt reacties, anamnese, voorschrijven van preparaten, behandelprotocol, cliënt begeleiding.

Drukpuntmassage: Een eenvoudige techniek om diepe emotionele lading los te kunnen maken om het proces van heling snel op gang te brengen. Blokkades worden effectief opgeruimd. Deze techniek kan soms confronterend zijn vanwege de directe aanpak van de problemen.

Holistic Pulsing: Een zachte massagetechniek die op diverse niveaus problemen aan het licht brengt en oplost. Geschikt voor jong en oud. Direct effectief toepasbaar vanaf de eerste dag. Deze techniek wordt ook wel gebruikt ter controle van de effectiviteit van andere therapiedelen.

Werken met de Biosensor: De biosensor wordt in de gehele opleiding gebruikt voor diverse doelen. Meten van allergieën, meten van orthomoleculaire preparaten en het meten van de remedies. Je bepaalt doseringen en tijdsduur van de voorgeschreven middelen.

Voedingssupplementen en Orthomoleculair preparaten: Er wordt gewerkt aan een basiskennis van veel voorkomende preparaten die in de Sensitherapie worden voorgeschreven. We gaan dieper in op de achterliggende werkingen van vele preparaten en de methode van meting. Alle preparaten die we gebruiken bij de Sensitherapie zijn vrij verkrijgbaar in Nederland en kunnen geen gevaar opleveren.

De werking van Remedies: Er wordt diep ingegaan op de werking van de Octaliet remedies. Deze remedies zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige mens van heden. De praktijk heeft uitgewezen, dat ze in de meeste gevallen zeer snel bijzondere resultaten boeken. Het werkingsgebied van deze remedies ligt op het mentaal emotionele en spirituele terrein. Enkele van deze remedies hebben een duizenden jaren oude receptuur.

Edelsteentherapie: Sinds vele tientallen eeuwen worden edelstenen gebruikt in vele vormen van therapie. In de cursus behandelen we dit onderwerp met zijn theoretische achtergrond en de praktische legging van edelstenen op en rond het lichaam.

Kinesiologie: Enkele elementen uit de kinesiologie worden aangereikt en praktisch geoefend.

Quantum Touch: Enkele onderdelen uit Quantum Touch worden in de opleiding aangeleerd en gebruikt.

EFT: (Emotional Freedom Techniek) Deze techniek maakt gebruik van het door Dr. Callahan ontwikkelde systeem voor het vrijmaken van emotionele lading zoals angst, schuld, verdriet, trauma e.d. Ook hier weer, eenvoudig om te leren effectief in het gebruik.

Extra: Additioneel kunnen terugkomdagen worden geregeld, waarin andere therapievormen of uitbreiding op de al geboden stof aan de orde kunnen komen.

Na het volgen van de Sensi-Opleiding is het mogelijk de Sensi-Plus opleiding te volgen. Deze aanvullende opleiding, waarin technieken worden aangeleerd die een extra aanvulling zijn, neemt 6 dagen in beslag.

 

Organisaties gespecialiseerd in sensi-therapie


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in sensi-therapie op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht