ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Rebalancing

Rebalancing werd in 1980 in India ontwikkeld en maakt deel uit van 'Lichaamswerk' en het is bovendien een integratie van diverse massagetechnieken aangevuld met 'Personal coaching'. De massagetechnieken kunnen zowel uit het Oosten als uit het Westen komen en worden intuïtief toegepast door de rebalancer.

Rebalancing is een benaderwijze, die uitgaat van het hier-en-nu, waarin de vraag: "Wat speelt er zich op dit eigenlijke ogenblik af"? een belangrijke rol speelt. Om deze reden is rebalancing een rustpunt in de slingerbewegingen, veroorzaakt door de stroom van gedachten, gevoelens en ervaringen.

Rebalancing gaat uit van de energetische lading van het lichaam. Daar waar spanning of emotionele stress zich vastzet in het lichaam wordt meer stijfheid, of zelfs pijn ervaren. De rebalancer scant het lichaam af op de aanwezigheid, of afwezigheid, van soepelheid en pijn. Hij, of zij, let daarbij ook op warmere of koudere gebieden.

Rebalancing is gebaseerd op zelfonderzoek, aanraken en geraakt worden. De vaak onbewuste opgeslagen pijn wordt tijdens de rebalancingsessie aangeraakt, en vrij gemaakt.

De cliënt ligt tijdens deze rebalancingsessie op een speciale behandeltafel. De aanraking is, vanwege de opgeslagen pijn, niet altijd comfortabel, maar werkt wel bevrijdend. Door het ervaren van de lichamelijke spanning kunnen in het verleden opgeslagen emoties tot het bewustzijn doordringen, en verkend worden. Omdat de dingen loskomen, kan het tranen, vreugde, woede, begrip, vertrouwen, kracht, aanvaarding, vrede en zelfs lachen met zich meebrengen.

Naast de aanraking van het lichaam wordt de cliënt ook emotioneel geraakt door wat zij, of hij, op dat ogenblik ervaart. Dit is de reden waarom er ook gesproken wordt over dynamisch, emotioneel lichaamswerk. Dit lichaamswerk is weliswaar een belangrijk onderdeel van rebalancing, maar rebalancing omvat ook de bovengenoemde coaching, waardoor het dus breder werkt.

'Coaching' is een zeer goede naam, omdat rebalancing niet zozeer gebaseerd is op het idee dat er iets moet hersteld of veranderd worden, maar waarbij de rebalancer eerder een gids is dan een therapeut.

Doorgaans komt de cliënt, als gevolg van deze benaderwijze, tot inzichten over zijn, of haar, eigen levensstijl, waardoor hij, of zij, in staat wordt gesteld deze naar eigen inzicht en behoefte, naar de toekomst toe, aan te passen.
 

Organisaties gespecialiseerd in rebalancing


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in rebalancing op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht