ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Psychognoom

Een psychnoom doet aan psychognomie, niet te verwarren met psychonomie. In wezen is psychognomie een andere naam voor ‘gelaatkunde’, fysiognomie, of ‘frenologie’, die  indertijd werd ontwikkeld door Paul Bouts (1900 -1999), een Belgische priester en frenoloog.

Bouts was vanaf 1924 leraar aan de Normaalschool in Tienen. In 1926 werd hij priester gewijd. Hij ontwikkelde een nieuwe methode om het menselijk karakter te bepalen uit de frenologie, de grafologie en de fysionomie.

Hierover publiceerde hij in 1931, samen met zijn broer Camille Bouts zijn belangrijkste werk, het rijkgeïllustreerde ‘La Psychognomie, lecture méthodique et pratique du caractère et des aptitudes’. Later schreef hij ‘Les grandioses destinées individuelle et humaine dans la lumière de la caractérologie et de l'évolution cérébro-crânienne’ waarin hij een theorie ontvouwde over de voortschrijdende evolutie van de mensheid, uitgaande van de schedelvorm van de prehistorische mens - waarin Bouts misdadige elementen meende te herkennen - naar toekomstige perfectie, lichamelijke en geestelijke gezondheid, natuurvoeding, supplementenleer en hogere spiritualiteit.

Meer hierover lees je in de rubriek 'Psychonomie'.

Organisaties geregistreerd als psychognoom


  • Vind nog meer organisaties geregistreerd als psychognoom op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht