ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Nambudripad's Allergie Eliminatie Technieken

Mogelijk ook bekend als naet.

NAET is de afkorting van het Engelse 'Nambudripad's Allergy Elimination Techniques'. Aan deze methode ligt een gecombineerde kennis ten grondslag van allopathie, Oosterse geneeskunde, acupunctuur, chiropraxie, kinesiologie en voedingsleer.

Dr. Devi Nambudripad, de Indiase-Amerikaanse arts, die deze methode heeft ontwikkeld, geeft de volgende eenvoudige definitie van allergie: "Een allergie is een ongunstige reactie van een individu, in lichamelijk, fysiologisch en/of psychologisch opzicht, op de aanwezigheid van één of meer stoffen die allergenen worden genoemd". Voor de meeste mensen zijn diezelfde substanties evenwel onschadelijk of worden goed verdragen en zijn soms zelfs nuttig voor hun gezondheid.

Dr. Nambudripad benadert eigenlijke allergieën - waarbij in het organisme gammaglobulinen van het type E (IgE) vrijkomen - op dezelfde wijze als intoleranties, gevoeligheden en overgevoeligheden. Haar techniek identificeert en behandelt deze namelijk op dezelfde manier.

Door verder door te denken, gesteund op de theorie van de Oosterse geneeskunde - volgens welke alles op Aarde wordt omgeven door een veld van elektromagnetische energie - blijkt, dat deze 'ongunstige reactie' kan worden gedefinieerd als een verstoord evenwicht van de (lichaams)energie veroorzaakt door de botsing van twee of meer incompatibele energiestromen.

Deze botsing veroorzaakt de blokkering van energiestromen in de meridianen, door deze ophoping kunnen verschillende aandoeningen en ziekteverschijnselen ontstaan. Uitgaande van dat principe, blijkt bovendien dat een individu potentieel allergisch kan zijn voor alles wat er onder de zon bestaat, waaronder de zon zelf, inclusief stralingen ervan.

In haar speurtocht ter identificatie van de oorzaken van deze reacties is Dr. Nambudripad gestuit op een essentiële hypothese volgens welke de allergische reactie in feite wordt ingegeven door de hersenen naargelang de manier waarop de betreffende substantie wordt waargenomen. Wanneer de hersenen deze waarnemen als een bedreiging voor het organisme, dan bevelen zij het immuunsysteem de afweer in staat van paraatheid te brengen om de 'invasie' te bestrijden. Dit uit zich in de allergische reactie, waarvan de eerste symptomen over het algemeen tot doel hebben de 'indringer te verjagen'. Dit gebeurt bijvoorbeeld via niezen en tranende ogen bij hooikoortsklachten.

Het blijkt nu dat deze waarneming meestal foutief is en dat de hersenen ons verraden door een verkeerde reactie teweeg te brengen. Op basis van deze theorie ontdekte Dr. Nambudripad dat door een bijzondere stimulatie van de wortels van het sympathische zenuwstelsel een boodschap naar de hersenen kan worden gezonden die deze ertoe brengt de verkeerde waarneming van deze specifieke stof te herzien. Een herprogrammering van de hersenen via stimulatie van verschillende acupunctuurpunten vormt de kern van de eigenlijke NAET behandeling.

Organisaties gespecialiseerd in nambudripad's allergie eliminatie technieken


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in nambudripad's allergie eliminatie technieken op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht