ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Mindcontrol

Verschillende disciplines maken gebruik van mindcontrol. Zo denken we, bijvoorbeeld, aan hypnose, neuro-linguïstisch programmeren, de Silva Mind methode, fosfenisme, creatief denken, werken met kleurlichtschijven, meditatie, yoga, zen, auto-suggestieve technieken, en zo meer.

Allemaal zijn ze bedoeld om de werkzaamheden van het brein te stimuleren, of te bevorderen.

Soms wordt mindcontrol verward met brainwashing, oftewel hersenspoelen, hetgeen dan weer niets te maken heeft met eender welke heilzame therapeutische benadering.

Via mindcontrol tracht men zichzelf, bijvoorbeeld, in een bepaalde toestand te brengen, waarbij de mens zichzelf bevrijdt van eender welke gedachte die zich in dat moment tracht op te dringen. De mens wordt meester over het eigen lichaam en onthecht zich van het eigen denken, met als gevolg: vrij te worden van lichamelijke begeerten, mentale limitaties en vrij van lijden.

Deze vorm van mindcontrol, met meditatie als hoofdtechniek, streeft dus naar een vorm van zelf-realisatie, dat soms ook, wel eens 'verlichting' wordt genoemd.

Maar nogmaals: verschillende disciplines maken gebruik van mindcontrol en de term is op zichzelf dus moeilijk te definiëren.

Organisaties gespecialiseerd in mindcontrol


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in mindcontrol op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht